בעיות עיכול בתינוק בן 8 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות עיכול בתינוק בן 8 חודשים
    ריקי
    10/04/2009

ד"ר הדר שלום. בני בן 8 חודשים. הנקתי חודש ולאחר מכו נאלצתי להפסיק עקב חתכים ודימום שלא הצלחתי להתגבר עליהם לצערי. התחלנו בכלכלת סימילאק ובערך בגיל חודש וחצי התחילו עצירויות קשות שרק בעזרת מדחום עם וזלין במשך 4 ימים סוף סוף הצלחנו לעזור לו לעשות קקי. כמו כן היו הקאות מרובות אחרי כל ארוחה כמעט. אחרי ביקורים חוזרים ונישנים אצל רופא הילדים החלפנו את הכלכלה לנוטרמיגן. ההקאות פסקו אבל היו פליטות מרובות בכל שעות היממה. בעצת פורום האחיות בשניידר, הגבהתי לו את המיטה באזור הראש. בנוסף לנוטרמיגן קיבל זנטק כל בסיס קבוע 1 CC פעמיים ביום. בגיל חצי שנה התחלתי לתת אוכל מוצר בהדרגה ולהסמיך את הפורמולה בקורנפלור. לפני כחודש חווינו עצירות קשה במיוחד ולאחר שביקשתי הפנייה לרופא גסטרו, התברר שיש דלקת בקיבה (בני התחיל לצרוח ברגע שהרופאה החלה למשש את ביטנו) ולצערי גם פיסורה. היא החליטה להחליף את הזנטק בלוסק למשך חודש ולהעשיר את הנוטרמיגן בדייסת דגנים או שיבולת שועל ולהפסיק את הקורנפלור. בערך בתקופה הזו הוא החל שוב להקיא ארוחה אחת ביום, בד"כ בבוקר אבל לא תמיד, הוא חסר מנוחה, לאחר שבשמך שבועיים מהרגע שהתחלתי לתת לו את דייסת הדגנים אבל 180 גרם כל 4 שעות ופתאום שוב הכל התדרדר. חסר מנוחה וחסק שקט, אין לו תיאבון כמעט בכלל, מתקשה לישון בלילה, מתעורר בבכי שמראה על מצוקה כלשהיא וקשה לי להבין מה מפריע לו,ונרדם רק על הידיים טרק אחרי כמה שעות אפשר להעבירו למיטה שלו ובד"כ הוא מצליח לישוןרק במיטה שלנו. אני כבר אובדת עצות, אין לי מושג אם כל התרופות האלה באמת עוזרות לו, אולי יש צורך בבדיקה יותר פולשנית אבל אז לפחות נדע מה הבעיה, האם זו רגישות לחלבון וריפלוקס וזה יעבור בגיל שנה או שיש חלילה משהו חמור מזה...? אנא עיזרו לי בבקשה. תודה רבה. ריקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לריקי

ד''ר הדר ירדני
    11/04/2009

שלום ריקי,
    כלל מספר אחד - אף פעם לא לעודד יציאה בעזרת דחיפת דברים לפי הטבעת!
    צריך לרפא את הפיסורה - שימון המקום וריכוך היציאות.
    צריך לעשות אבחנה טובה של בעייתו.
    פנו לגסטרו ילדים או כירורג ילדים - עשו אבחנה מדויקת ובנו תוכנית פעולה.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה