מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ישיבה וזחילהשירלי27/04/2009
שלום,
בני בן 8.5 חודשים עדיין אינו מתהפך ולא זוחל אך כשהוא שוכב על הבטן יש לו נטייה להתהפך אך לא מעז לעשות זאת אבל...כשהוא שוכב על בטן הוא מסתובב בעזרת הידיים מין סיבוב כמו מחוג (מקווה שאני מסבירה נכון)ורוצה רק לשבת לא רוצה לשכב על הגב בשום פנים ואופן
האם זה טוב?
והאם הישיבה מזיקה לעמוד השידרה ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שירלי27/04/2009
שמתי את בני על הרצפה והוא התחיל מעט להיגרר אחורה ,הרי שהרצפה מחליקה האם בסדר?
או שזה רק פסיכולוגי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשירלי
ד''ר הדר ירדני28/04/2009שלום שירלי,
הכול נשמע כשלבי התפתחות תקינים.
ישיבה - באם נוח לו והא אינו מקטר. התנוחה תקינה והגב נתמך, אין בעיה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר הדר, בהמשך לתשובתך
שירלי02/05/2009תודה על המענה המהיר
בני אינו מקטר שהוא יושב הוא דווקא נהנה מזה
אבל אני שוב מזכירה שהוא אוטוטו בן 9 חודשים ובגיל כזה פעוטות כבר מתהפכים וגם בשלבי זחילה מתקדמים ועדיין הוא אינו מתהפך ולא וזוחל אך כשהוא על הבטן הוא מסתובב כמו מחוג
האם זה תקין?
והאם ישיבה בשלב זה לא מזיקה ותקינה ?
מתנצלת שאני שואלת שוב, פשוט אני רוצה להיות רגועה.
ושוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר הדר אנא עני לי
שירלי03/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשירלי
ד''ר הדר ירדני03/05/2009שלום שירלי,
כל ילד יש לו את קצב ההתפתחות שלו. ישנם גבולות וקווים אדומים אותם אסור לחצות.
בנוגע לזחילה: הזחילה עצמה מתרחשת בסביבות גיל 7-8 חודשים. ואף 9 חודשים. עד שלב זה אמור התינוק לסגל לעצמו שלבים ראשוניים יותר בהתפתחות ובניהם: שכיבה בנוחות על הבטן, הגב והצדדים, זקיפת הראש בשכיבה על הבטן, התהפכות מהבטן לגב ולהיפך, סיבובי ציר ועליה לעמידת 6. לעיתים התינוק יזחל על הגחון בטרם יעלה לעמידת 6. היכולת להגיע להתיישבות באופן עצמאי נרכשת בד"כ עם ביסוס עמידת/זחילת 6.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
שירלי03/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)