בעיות עיכול לתינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות עיכול לתינוקת
    יעלי
    28/04/2009

שלום ותודה

בתי בת 6.5 חודשים, עד לא מזמן ניזונה מחלב אם בלבד. לאחרונה שולבו מוצקים בהצלחה והיא כבר החליפה את ארוחת הצהריים לארוחה של ירקות ועוף טחונים, במקום חלב. ביום חמישי רציתי להתחיל להוסיף לה ארוחת פירות ולכן קיבלה בננה. ביום שישי התחילה לשלשל, מה שנמשך למעשה עד היום... לפעמים מדובר בכמות קטנה אבל יש לה פשוט המון יציאות (6-10 ביממה). כמובן שהפסקתי עם הבננה ובינתיים לא קיבלה שום פרי אחר, אבל השלשולים נמשכים. אתמול הקיאה אחרי ארוחת המוצקים והיום הגענו לשיא - היא פשוט לא הסכימה לאכול אותם ולכן נתתי לה לינוק...
    אציין שהיא ממש שמחה וטובת לב במשך היום ואין שום שינוי התנהגותי (חוץ מזה שאתמול בלילה ישנה הרבה וזה לא אופייני לה). זו למעשה הסיבה שעדיין לא לקחתי אותה לרופא.
    בלי קשר, ואולי עם קשר, מאחר והיא ישנה מעט התחלנו לתת לה מטרנה לילה טוב פעם ביממה. כלומר היא הולכת לישון כרגיל וכשהיא מתעוררת בלילה היא מקבלת בקבוק מטרנה. את זה התחלנו לפני השלשולים.
    בקיצור - הרופא שלה לא נמצא עד יום חמישי - האם מה שאני מתארת מצריך התערבות רפואית דחופה, או שפשוט אפשר לחכות עד יעבור זעם ולהמשיך אז עם הפירות? האם להפסיק הכל (מטרנה +מוצקים) ולתת לה רק לינוק? לקחת אותה ביום חמישי לרופא, או שגם זה לא?

שוב - תודה רבה, אני קצת אובדת עצות...

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עיכול לתינוקת

הוספת תגובה

• תשובה ליעלי

ד''ר הדר ירדני
    28/04/2009

שלום יעלי,
    האמת נראה לי לא קשור. בננה גורמת לעצירות בדרך כלל.
    כל עוד אינה חשה טוב אפשר לחזור ליניקה אם אוהבת.

ככלל, חשוב שיכנס לגוף יותר ממה שיוצא.

מתי לדאוג? באם מסרבת לאכול ולשתות וממשיכה לשלשל, מקיאה, חום גבוה, שינוי במצב ההכרה, יציאה דמית...
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה