אסטמה של תינוקות אצל תינוקת בת שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטמה של תינוקות אצל תינוקת בת שנה
    שלי
    09/06/2009

הבת שלי בת שנה וחודשיים מגיל 8 חודשים לערך אובחנה כסובלת מאסטמה של תינוקות ומאז לסירוגין מטופלת באינהלציות בודיקורוט ותמיסת מי מלח כאשר רוב ההתקף מלווה בשיעול טורדני מאוד וללא שינה וכעת שוב הילדה בהתקף לאחר מספר ימי שקט באיזה שלב אמורים ההתקפים והשיעול לעבור עד איזה גיל עלי לדאוג לזה? חשוב לי אגב לציין אף שמרבית ההתקפים אף מלווים בהקאות מרובות (כל התקף שיעול נגמר כמעט בהקאות) רופאות הילדים שלה אורמות שאין מה לעשות למעט אינהלציות אך לצערי אני מסתייגת מהבודיקורט כי ידוע שהוא מכיל סטרואידים מה ההשפעות שלו לטווח הרחוק?
    תודה על תשובות ומצטערת על ההתקפים עם השאלות המרובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לשלי

ד''ר הדר ירדני
    09/06/2009

שלום שלי,
    התקפים כאלו לא נדירים לצערי בגיל הינקות.
    בדרך כלל חולפים בשנים הראשונות ועד גיל בית ספר.
    הטיפול הוא אכן אינהלציות, אדים, ולעיתים גם סטרואידים.
    יומיים שלושה של טיפול בסטרואידים - בהחלט יכול לעזור ואינו מזיק.
    אולי כדאי לפנות לרופא ריאות ילדים - את מתארת התקפים די תכופים.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שלי
    09/06/2009

אכן בביקורת אצל רופאת ילדים היום הרופאה אמרה שאין מה לעשות הילדה כרגע בהתקף חזק והגבירה לה את כמות הבודיקורט והמיים למשך יומיים אחר כך לחזור לכמות הסדירה הבעיה היא ששוב אין מצב כמעט לעשות לילדה את האינהלציות ללא בכי קורע לב כלומר חזרנו להתחלה התחלה שהיה ככה עם הבכי אנא יעצי לי בבקשה איך לעזור לילדה שתיהיה רגועה בעת הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשלי

ד''ר הדר ירדני
    10/06/2009

שלום שלי,
    אפשר לתת מוצץ, יש הורים שעושים לילד אינהלציה בזמן השינה.
    אפשר להקריא סיפור, לראות סרט אהוב...
    צריך לחפש את הדרך.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה

שלי
    10/06/2009

כל ההצעות שנתת נעשות איתה ממזמן עד אתמול שהמנה הוגדלה הילדה שיתפה פעולה יפה מאוד ואפילו היתה מחזיקה את המסיכה יחד איתי והיינו רואות את הדי וי די שהיא אוהבת והייתי שרה לה אפילו היו פעמים שהיתה עם אינהלציה בלי מוצץ עכשיו כאילו חזרנו להתחלה אחורה
    דבר נוסף תופעה נוספת הילדה הפסיקה לאכול מטרנה בערב לפני שינה היא מדי פעם אוכלת ובמשך היום לא נוגעת במטרנה בכלל הבנתי שבגיל 14 חודשים (שנה וחודשיים) הילד עדין אמור וחייב לאכול מטרנה/סימילאק איך להחזיר אותה איך לגרום לה כן לאכול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה