מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלותבר21/06/2009
שלום רב,
יש לי תינוקת שמתקרבת לגיל 3 חודשים. היא יונקת הנקה מלאה ותמ"ל רק לעיתים רחוקות כשאני נעדרת. עולה במשקל בצורה תקינה. היא לא דוחה את הבקבוק. דוחה מוצץ ומעדיפה ציצי. לפעמים מוצצת אצבע. לפעמים כשהיא לא מקבלת ציצי (ולאוו דווקא מרעב אלא כנראה לדעתי מצורך המציצה) היא מתחילה לבכות בכי היסטרי.
בלילה היא מעדיפה כנראה לישון איתי במיטה והרבה פעמים נרדמת רק על הציצי. האם כל זה טבעי? האם עלי לשנות משהו או שלזרום איתה? האם יש בעיה עם זה שהיא מוצצת אצבע? האם יש בעיה עם זה שהיא רוצה ציצי כל הזמן? (יש לציין שלפעמים זה נוח ומתאים לי מאוד ואין לי בעיה עם זה, למשל כשאני בבית ולפעמים זה מאוד לא נוח אם אנחנו מחוץ לבית).
אשמח מאוד אם תעני על שאלותיי ותחווי דיעה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבר
ד''ר הדר ירדני21/06/2009שלום בר,
יש בעיה גדולה עם השינה המשותפת!
מלבד הקניית דפוס שינה לא תקין שיקח הרבה זמן לנסות ולשנות כשיגיע היום ותחליטי שזה כבר לא מתאים לך, הרי קיימת סכנה גוברת למות עריסה בתינוקות הישנים במיטות הוריהם. באנגליה יש אפילו חוק כנגד.
המלצתי - כבר היום למדי אותה שהמקום להירדם ולישון זו המיטה שלה.
בנוסף, ציצי אינו מוצץ, ובהחלט את יכולה לכוון אותה לכך שהוא זמין לארוחות ובשאר הזמן - מוצץ, אצבע, או כלום.
קשה מאד למנוע מילד למצוץ אצבע, אם זו העדפתו. יש דיעות לכאן ולכאן מה עדיף - מוצץ או אצבע, אבל נראה לי שהפור נפל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
(1).jpg)
