רוצה לינוק אבל בוכה בעת היניקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה לינוק אבל בוכה בעת היניקה
    דפנה
    05/07/2009

ד"ר שלום רב.

אציין לך שני מצבים ביום ובלילה משום שאולי יש בניהם קשר:

ילדתי לפני חודש את בני בניתוח קיסרי. אני רק מניקה אותו ולאחרונה (בערך שבוע- שבועיים) יש לנו קשיים בשעת האכילה: לעיתים הוא מתקשה לתפוס את השד מיד כשאני מציעה לו (מה שלא היה לפני כן), ולעיתים כשהוא יונק הוא זז באי נוחות ובוכה, אבל אני רואה שהוא רוצה להמשיך לינוק כי כשאני מוציאה אותו הוא ישר בוכה ואז הוא נרגע לרגע כשהוא על השד אבל אז שוב משהו מציק לו והוא שוב בוכה. (בוכה וזז בחוסר שקט בשעת ההנקה) (אתאר לך את התחושה לפי ראות עיניי: הוא ממש רעב ורוצה לאכול אבל כאילו האוכל לא טעים, זו הדרך שלי לתאר לך מה אני מרגישה.) חשבתי שזה מגרפס אז עשיתי לו הפסקות ולפעמים באמת הוא עשה גרפס אך זה לא שינה את הבכי יחד עם הרצון לחזור אל השד ולאכול (ולבכות). אני מבינה שמשהו מציק לו אבל לא מצליחה להבין מה ולא יודעת כיצד לפתור את זה. אני גם חושבת שלפעמים הוא פשוט מתייאש ואז מפסיק לגמרי לאכול וזה מתסכל אותי מאוד כי אני יודעת שהילד שלי נשאר רעב! אחות טיפת חלב בדקה אותו וראתה שאין לו לשון קשורה ואין לו פטריה. היא טענה שאולי זה משהו במאכלים שאני אוכלת (למרות שלא נראה לי, כי זה לא היה לפני כן,) כגון מוצרי חלב, שוקולד, כרוב, קטניות. אז החלטתי להוריד את השוקולד (שאכלתי בכמויות קטנות ממילא), את הכרוב ממזמן אני לא אוכלת ומוצרי חלב אני גם ככה לא מי יודע מה אוהבת כך שבמילא אכלתי מהם מעט מאוד. אציין כי התופעה הזו מתרחשת רק בשעות היום.

בלילה, לעומת זאת, אחרי המקלחת המתישה והאוכל הוא ישן רגוע וטוב, בסביבות 3-4 שעות רצוף. לאחר ההתעוררות הראשונה שלו מהשינה הרצופה הזו הוא קם לאכול וכשחוזר לישון הוא ישן אולי שעה-שעה וחצי ברוגע ולאחר מכן זז באי-נוחות, משמיע קולות של כאב כמו נאקות או אנחות ועד הבוקר השינה שלו לא רגועה. גם התופעה הזו צצה לאחרונה. אציין כי לאורך כל שעות היום ובעיקר בלילה אני שומעת את הבטן שלו גם מקרקרת וגם "עובדת" ושומעת גם גזים. בלילה אני בטוחה שהוא סובל בכאבי בטן.

ברור לי שהוא סובל ואינני יודעת כיצד להרגיעו ולהפסיק לו את הכאב. זה נורא מתסכל ומלחיץ!!! לכן השאלה שלי אליך היא האם יש קשר בין היום והלילה במקרה הזה ומה אפשר לעשות כדי לפתור את שני המקרים? (ממש חשוב לי לא להפסיק את ההנקה אלא לפתור את הבעיה ולא יהיה לי ילד רעב ומתוסכל.)

מחכה לתשובתך. בתודה מראש, ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לר

ד''ר הדר ירדני
    05/07/2009

שלום ר,
    נשמע מאד כמו כאבי בטן שאופייניים מאד לגיל.
    רכשי תכשיר כנגד כאבי בטן ואני מקווה שהכל או לפחות הרוב יפתר.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה