מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהי עליה נורמלית במשקל?דפנה06/07/2009
לד"ר ירדני - שוב שלום.
ראשית ברצוני להודות לך על תשובותיך היעילות והמהירות.
יש לי שאלה לגבי עליה נורמלית במשקל. אני רק אזכיר שבני הבכור בן חודש ואני רק מניקה ללא תוספות. לאחרונה הוא סובל מכאבי בטן וגזים. כששקלו אותו בטיפת חלב הוא עלה 300 גרם בשבוע. (הבנתי שעליה נורמלית היא 150 גרם בשבוע.)
שאלתי היא מהו הטווח הנורמלי: בין 150 גרם, ועד כמה גרם נחשב לטווח הנורמה? מתי זה חריג / מוגזם? והאם עליה של 300 גרם בשבוע היא עליה מוגזמת מידי?
אני שואלת משום שחברה שלי (שיש לה 2 ילדים והיא בעלת ניסיון יותר ממני) אמרה לי שזה נראה לה יותר מידי ושכנראה בגלל זה הוא סובל מגזים וכאבי בטן. ולכן רציתי גם לדעת האם עלי להגביל את כמות ההנקות או את זמני ההנקה? עד עכשיו הוא ינק כל שעה וחצי בשעות הבוקר (ובימים חמים אפילו יותר), ובלילה בערך כל 2-3 שעות.
מחכה לתשובתך ותודה מראש גם על התשובה הזו, ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לר
ד''ר הדר ירדני07/07/2009שלום ר,
בגיל הזה, תני לו מתי שרוצה. מוקדם מדי לחישובי ארוחות ודיאטות.
באזור גיל 3 חודשים אפשר להתחיל לסדר סדר יום קבוע.
תני תכשיר כנגד גזים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)