מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צרבת תינוקות\ ריפלוקסענת13/09/2009
שלום!
דבר ראשון לידע כללי רציתי לדעת אם יש הבדל כלשהו בין ריפלוקס לצרבת תינוקות או ששתי ההגדרות חד הם?
והשאלה העיקרית:
בני בן 6 שבועות, הנקה מלאה. ראיתי אצלו מספר תופעות שעפ"י התיאורים באינטרנט ניראו כצרבת (מושך ראש ורגליים אחורה, לפעמים פולט תוך כדי אוכל, בוכה תוך כדי אוכל, פליטה אדמדמה, פליטה גבינתית, לא מוכן לשכב על הגב וכד' וכן יש צרבות במשפחה משני הצדדים). פניתי לרופאת ילדים שעשתה בדיקה גופנית בסיסית ורשמה זנטק. הוא התחיל טיפול לפני כשבוע אך מאז נדמה לי שהסימנים מחמירים, הוא אוכל גרוע יותר (מתנתק, מתפתל ובוכה כל הזמן) ופחות זמן וממש לא מוכן לשכב עד שנאלצתי להאכילו בעמידה ולהשכיב לישון בלילה בכיסא, אחרת מתעורר ובוכה כל הזמן.
הייתי היום בטיפת חלב ובדרך אגב שאלתי מה עוד אפשר לעשות ואם יש טעם לפנות שוב לרופאה ובטיפת חלב אמרו לי שלרופאת ילדים אין את הסמכות לרשום תרופה כזנטק והמליצו לי להפסיק את הטיפול ולפנות לרופא גסטרו-אנדרולוג מומחה. האם נכון שאין לה סמכות לרשום תרופה כזו? האם להפסיק את הטיפול עד הפגישה עם מומחה הגסטרו?
אגב, לפני כשבוע שקלתי אותו בבית ושקל 5.200 ועכשיו בטיפת חלב שקל אותו דבר (נולד 3.400 והחזיר משקל זה 4 ימים אחרי הלידה). האם ממצא זה מצריך בדיקת רופא דחופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
ד''ר קווין שרייבר13/09/2009דבר ראשון לידע כללי רציתי לדעת אם יש הבדל כלשהו בין ריפלוקס לצרבת תינוקות או ששתי ההגדרות חד הם?
אותו דבר
האם נכון שאין לה סמכות לרשום תרופה כזו?
רפא ילדים יכול לרשם מרשם לזנטק
אם היא לא משתפרת הייתי חוזר לרופא ילדים שלך
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא עם ניסיון
טלי23/09/2009ענת שלום,
בני היום בן חצי שנה וגם הוא סובל מרפלוקס, אם כי התופעה השתפרה בצורה משמעותית. הבן שלי קיבל תרופה בשם לוסק ואח"כ עברנו לזנטק. בקשי מהרופאה לנסות לוסק, צריך לנסות מה יעיל יותר עבור הבן שלך. אני יכולה להגיד לך שעברנו תקופה קשה מאוד, בפרט בלילות. הוא היה מתעורר הרבה ובוכה, כשאין כל דרך לעזור לו. לפני כחודש עשיתי לו דיקור סיני דרך קופ"ח כללית, וזה עזר מאוד. בנוסף, ניסינו תרכובות שונות (אנפמיל וגם הסמכה עם קונפלור). אם תרצי את שם המדקר, צרי עמי קשר במייל.
החזיקו מעמד, זה קשה מאוד, אבל בסביבות גיל 6-8 חודשים רואים שיפור משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)