תינוק בן 5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 5 חודשים
    שרונה
    27/10/2009

שלום, 2 שאלות לי ברשותכם:

1. בני מעט מצונן, לא עם אף סתום לגמרי אך כן מחרחר ויש נזלת מועטה שקופה. אמא שלי קנתה לנו מכשיר אדים קרים.

א. האם יעיל? נשמע לי מוזר אדים קרים...
    ב. אם כן - באיזה מרחק מהילד? (לא רשום בהוראות)
    ג. הבנתי שאתם נגד אקליפטוס לימוני - בכלל לא?

2. בנוסף יש לו עור (מאוד!) מגורה (אדום יבש ומתוח) בקפלי פנים המרפקים בשתי הידיים מאז שנולד. לאחרונה נראתה החמרה משמעותית (אפילו גירד את האיזור המגורה עד כדי שריטה עם דם). כל החודשים האלו אמרו לנו שזה כלום ואין מה לעשות אבל עכשיו (סוף סוף) נתנו לנו משחה המבוססת על סטרואידים. קצת מלחיץ אותי... האם יש פיתרון אחר? שאר העור שלו די יבש גם ולא עזרו כל השמני אמבט למיניהם..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 5 חודשים

הוספת תגובה

• מכשיר אדים וגירוי בקפלים

פרופ' יצחק לוי
    27/10/2009

אמא יקרה
    לגבי מכשיר אדים, ובכן, הטענה היא כי ברגע שהתינוק נושם אויר לח הרי שהליחה המצטברת בדרכי הנשימה נוזלית יותר ופחות צמיגה ועל ידי כך יותר קל לתינוק להוציא אותה תוך כדי שיעול. לא ברור האם למכשיר אדים קרים יש יתרון על מכשיר אדים חמים שהרי מה שחשוב הוא הלחות באויר הננשם. אני ממליץ על השימוש במכשיר אדים במרחק של כמטר מהתינוק למשך מספר שעות בלילה. לא ברור מדעית האם שמן אקליפטוס מוסיף משהו אולם יש אמהות שמוסיפות מספר טיפות למים במכשיר האדים, בטח לא מזיק ואולי נותן ריח טוב יותר.
    לגבי הפריחה שציינת קרוב לוודאי שמדובר באטופיק דרמטיטיס, תופעה המוכרת לכל רופא ילדים וברוב המיקרים חולפת עם השנים. מומלץ שימוש בשמן אמבט וקרם לחות ובמיקרים עקשניים משחה עם מרכיב סטרואידלי. בשימוש לטווח קצר אין בתכשירים אלו כל סכנה ואל לך לדאוג. אם למרות כל אלו לא נצפית תגובה הייתי מציע לך לפנות לרופא עור.
    בברכת בריאות שלמה
    ד"ר איציק לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה