מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן חודשייםמלי25/05/2010
שלום רב,
בני איתי בן חודשיים, כ שהיה בן חודש נתקף בבכי היסטרי שעלה על טורים גבוהים מאד והגיע למצב של עצירת נשימה. אנחנו כמובן נלחצנו ולקחנו אותו למוקד ומשם לאישפוז בבית החולים. בנוסף לכך, איתי התקרר ונזקק לאינהלציה שניתנת לו עד היום (כמעט חודש). במהלך האישפוז מצאו כי יש לו איוושה בלב. מצב עצירת הנשימה ארע פעם נוספת לפני יומיים, אך הפעם זה היה יותר קשה ומפחיד, התינוק קפא, בכה בטירוף, הפסיק בכי, יד אחת למעלה, עיניים מזוגגות ואחרי כמה שניות חזר לעצמו, כמובן אחרי שנתנו לו כמה דפיקות על הגב.
היום, כאמור, חודש אחרי המקרה הראשון, איתי עדיין ממשיך באינהלציה, עדיין יש לו חירחורים , על אף שהמצב הוטב. חשוב לציין שביום ראשון נעשה לו צילום חזה והכל היה תקין. לכן הרופאה החליטה להמשיך עם אינהלציה עד מחר ולא להוסיף עוד משהו. הוא משתעל מאד ונשמע שהוא מלא ליחה. דבר שלא מאפשר לו (ולי) לישון.
1. האם מקרה של עצירת נשימה מסוכן? מה ניתן לעשות בכדי למנוע זאת?
2. לגבי השימוש באינהלציה בתינוק כזה קטן - האם ניתן לעזור לו בצורה אחרת? האם יש משהו לכייח את הליחה הרבה שיש לו?
3. האם כדאי לפנות לרופא מומחה לגבי הריאות?
בבקשה, תענו לי, אני כבר לא יודעת מה לעשות, הוא פשוט סובל.
תודה מראש,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלי שלום
ד''ר קווין שרייבר26/05/20101. האם מקרה של עצירת נשימה מסוכן? מה ניתן לעשות בכדי למנוע זאת?
לא מסוכן אבל מפחיד נורה. אין מה לעשות
2. לגבי השימוש באינהלציה בתינוק כזה קטן - האם ניתן לעזור לו בצורה אחרת? אם האינהלציות לא משפיעות, לא הייתי ממשיך
האם יש משהו לכייח את הליחה הרבה שיש לו? לא
3. האם כדאי לפנות לרופא מומחה לגבי הריאות?
לעכשיו לא. זה נשמע יותר כמו סיפור ליחה לא בעיה ריאתי
4תזונה:
לפעמים אם עוברים לצמחי זה עוזר. הייתי שואל את הרופא ילדים שלך מה הוא ממליץ (יש גישות שונות)
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)