ויטמין D

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמין D
    אמא
    19/09/2011

אני מטופלת באקטונל פעם בחודש. עד עכשיו נטלתי ג"כ 2 כדורי קלסיציו ביום וגם 4 טיפות ויטמינד ליום. הרופא אפשר לי להעלות את מינון הטיפות (עוד טיפה ביום) כתחליף לאחד מהכדורים שעושים לי קצת לא טוב. לשאלתי עם אוכל בדרך זו לוותר גם על הכדור האחד של קלסיציו נעניתי בשלילה. האם חשיפה יומית לשמש, נאמר כרבע שעה, יכול להוות תחליף לקלסיציו או האם ההתעקשות על כדור אחד לפחות נובע מהמצאות הסידן שבכדור?
    בכל מקרה - האם לא עדיף חשיפה מסויימת ביום לשמש מאשר תוספים אלו? - שהרי הכמות הנספגת דרך התוספים היא קטנה והדרך הטבעית והיעילה יותר היא מהשמש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין D

הוספת תגובה

• ויטמין D - תגובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    21/09/2011

יש להפריד בין תוספת סידן וויטמין D .
    תוספת ויטמין נותן לאנשים עם רמה נמוכה מכול מני סיבות ( כולל חוסר חשיפה לשמש) ומעקב הוא לפי בדיקות דם לרמת ויטמין D .
    תוספת סידן נותן לאנשים עם צריכת סידן נמוכה אן בעיות ספיגה. במידה ואת לא סובלת ממחלת מעי שפוגעת בספיגה ומגיעה עם מזון לצריכת סידן 1200 -1500 מג ליום, אין שום צורך בתוספת סידן בכדורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו