שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • שאלות
    עידית
    13/06/2012

    בת 64 סובלת מאוסטאופורוזיס מזה כ- 20 שנים. טופלתי בעבר בפוסאלן ובשנים האחרונות באוויסטה. בבדיקה אחרונה נקבע אוסטאופורוזיס קשה ב- L2 L3. רופא המשפחה המליץ לעבור לאקטונל (או לגרסה הגנרית שלו ריבון 150. השאלה היא -
    א. האם יש הבדל בין אקטונל לגרסה הגנרית?
    ב. האם בכלל לעבור מאוויסטה לאקטונל?
    ושאלה אחרונה בנושא שונה - אני פעילה גופנית. בשיעור פילטיס אחרון נאמר לי ע"י המורה כי כל הפעילות הגופנית של חוליות גב במצב עגול (כגון כפיפות בטן או ירידה הדרגתית עם החוליות למזרון) אינן בריאות לסובלת מאוסטאופורוזיס. האם אכן כן? האם לא לעשות שום פעילות גופנית שכרוכה בהפעלת גב?

    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלות - תגובה

    ד''ר גלוריה צבטוב
    14/06/2012

    פעילות גופנית חשוב להמשיך בהקשר של התפתחות מסת השירירים.
    התעמלות לא משפרת צפיפות העצם אלא שומרת את מסת העצם.
    לגבי שאלה איזה טיפול להמשיך ואם להמשיך בכלל : לא ניתן לתת ייעוץ בצורה וירטואלית בלי הערכה של יעלות טיפולים קודמים וסיכון לשברים.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


