מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בחולייה אצל בת 27ריקי23/12/2012
שלום רב,
אני בת 27. בריאה בדרך כלל, אבל כבר חודש נמצאת במסע ברור רפואי מלחיץ...
זה התחיל בדלקת סטרפטוקוק חריפה בגרון, אחריה היו לי כאבים חזקים ביד שמאל, ופחות חזקים בגב התחתון. רופאת המשפחה חששה מפגיעה בלב ולכן עשו לי בקופת החולים אקג, התוצאה היתה RBBB. בנוסף, היה לי לחץ דם מאד מאד גבוה, ולכן היא הפנתה אותי לברור במיון.
שם עשו לי שוב אקג, בדיקות דם ואקו לב ושללו בעיית לב. הם נלחצו מאד מערכי הלחץ דם שלי ונתנו לי טיפול תרופתי להורדת לחץ הדם. כשזה הצליח הם שחררו אותי להמשך טיפול ומעקב בקופת החולים. בהמשך עשו לי גם דופלקס של יד שמאל ושללו בעיית קרישה וכו' ביד, הולטר לחץ דם (24 שעות), שהראה שיש לי את תסמונת החלוק הלבן ואני מגיעה לערכים גבוהים במיוחד עם רופאים, כשלחץ הדם שלי גבוה מעט אך בהחלט לא מגיע לערכים שנמדדים בקופ"ח, בבדיקת דם ראו קורטיזול גבוה ולכן עשו לי בדיקת דיכוי קורטיזול (ושללו פגיעה בבלוטה). סביב הכאבים ביד עשו לי גם צילום עמוד שדרה צווארי שיצא תקין, ואכן הכאבים חלפו להם מעצמם. בשלב מאוחר יותר הכאב בגב התחתון התחזק וקבעתי תור אצל אורטופד, בהתחלה הוא עשה לי בדיקה גופנית ולא ראה שום בעיה, הוא שלח אותי לרנטגן ליתר בטחון ולתהמתו גילה ככל הנראה שבר דחיסה L1. הוא בקש להפנות אותי לבדיקת MRI ואני עדיין ממתינה לתשובת קופת החולים בנוגע להתחייבות. הוא פחד שיש קשר בין זה לבין הקוטיזול הגבוה, הוא שיער שזה אוסטופורוזיס (ויטמין D נמוך מאד), ובנתיים שללו את מחלת קושינג...
לפני יומיים עשו לי אולטרא סאונד בטני, עוד אין תשובות, אבל קבעו לי תור בעוד חודש אצל אנדוקרינולוגית, מה בנתיים?
אני מודאגת מכל האירועים האחרונים ולא יודעת כל כך מה צריך לעשות עכשיו ואיך להתנהל בתוך כל זה. אשמח לעזרה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בחולייה אצל בת 27 - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/12/2012שלום רב !
דאגה שלך מאוד ברורה לאחר מה שעברת.
אבל ברור לך שלא ניתן לייעץ משהוא ספציפי פרט לי לקחת ויטמין D וסידן עד הבדיקה יסודית אצל אנדוקרינולוג .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שאלה על אוסטואופורוזיס והריון
בחילות משימוש במקסיבון ובריבון מה ניתן לעשות?
איזה סוג סידן מומלץ לאוסטרופורוזיס?
מה עלות זריקת פרוטאו בטיפול פרטי
בדיקה לצפיפות העצם בשל אוסטיאופורוזיס- שיפור
שאלה לגבי טיפול באוסטופורוזיס
חשש מאוסטאופורוזיס בגיל צעיר
נטילת אקטונל וכאבים בלסת
תרופת ריבון 150 לצפיפות עצם
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?