שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    המתעניינת
    12/03/2008

אני רק בת 56 לפני כחודשיים התברר שיש לי אוסטופורוזיס, לא כאב לי כלום עד שהתחלתי לטפל בכך. לקחתי פוצלן והתחילו לי בעיות בקיבה- הפסקתי, לקחתי אוויסטה וכואבים לי השרירים - הפסקתי. הלכתי למומחה בתחום - אך מאחר ולא היו לי כל הבדיקות לא התחלתי בטיפול חדש - עכשו כואב לי הגב - איזה תרופות קיימות מה תופעות הלוואי באיזה תדירות לוקחים אותם (גם אם הם לא בסל)
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אופציות טיפוליות לאוסטיאופורוזיס

ד''ר משה זלוצובר
    13/03/2008

המתעניינת שלום ותודה על שאלתך.
    ראשית בשורה משמחת, כל האופציות הטיפוליות החשובות נכנסו לסל הטיפול באוסטיאופורוזיס, כמובן שבמגבלות מסוימות.
    לאחר הבירור אותו תעברי ובהנחה שיהיה תקין, ניתן לנסות אקטונל פומי חד שבועי. התרופה דומה בצורת הלקיחה לפוסאלן ובתופעות הלואי שלה אולם אלו פחותות משמעותית.
    אופציה שניה היא אקלסטה בעירוי תוך ורידי חד שנתי. התרופה דומה במנגנון הפעולה לנ"ל אולם אין לה את תופעות מערכת העיכול. יתכנו תופעות דמויות שפעת ביום יומיים ראשונית לאחר ההזרקה אולם זה חולף. באחד המאמרים דווח על עליה בסיכון לפרפור בלב, לא חזר במאמרים אחרים. סה"כ התרופה נחשבת כבטוחה ומאושרת במקרי אי סבילות או כשלון טיפול פומי.
    אופציה אחרונה הינה זריקות פורטאו יומיות, הטיפול היחידי שבונה עצם וניתן למקרים של כשלון הטיפולים האחרים. יתכנו בחילות, תחושת שפעת ולעיתים רחוקות עליה ברמת סידן בדם ושתן, לא משמעותית במרבית המקרים.
    רפואה שלמה
    דר' זלוצובר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו