מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלההמתעניינת12/03/2008
אני רק בת 56 לפני כחודשיים התברר שיש לי אוסטופורוזיס, לא כאב לי כלום עד שהתחלתי לטפל בכך. לקחתי פוצלן והתחילו לי בעיות בקיבה- הפסקתי, לקחתי אוויסטה וכואבים לי השרירים - הפסקתי. הלכתי למומחה בתחום - אך מאחר ולא היו לי כל הבדיקות לא התחלתי בטיפול חדש - עכשו כואב לי הגב - איזה תרופות קיימות מה תופעות הלוואי באיזה תדירות לוקחים אותם (גם אם הם לא בסל)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופציות טיפוליות לאוסטיאופורוזיס
ד''ר משה זלוצובר13/03/2008המתעניינת שלום ותודה על שאלתך.
ראשית בשורה משמחת, כל האופציות הטיפוליות החשובות נכנסו לסל הטיפול באוסטיאופורוזיס, כמובן שבמגבלות מסוימות.
לאחר הבירור אותו תעברי ובהנחה שיהיה תקין, ניתן לנסות אקטונל פומי חד שבועי. התרופה דומה בצורת הלקיחה לפוסאלן ובתופעות הלואי שלה אולם אלו פחותות משמעותית.
אופציה שניה היא אקלסטה בעירוי תוך ורידי חד שנתי. התרופה דומה במנגנון הפעולה לנ"ל אולם אין לה את תופעות מערכת העיכול. יתכנו תופעות דמויות שפעת ביום יומיים ראשונית לאחר ההזרקה אולם זה חולף. באחד המאמרים דווח על עליה בסיכון לפרפור בלב, לא חזר במאמרים אחרים. סה"כ התרופה נחשבת כבטוחה ומאושרת במקרי אי סבילות או כשלון טיפול פומי.
אופציה אחרונה הינה זריקות פורטאו יומיות, הטיפול היחידי שבונה עצם וניתן למקרים של כשלון הטיפולים האחרים. יתכנו בחילות, תחושת שפעת ולעיתים רחוקות עליה ברמת סידן בדם ושתן, לא משמעותית במרבית המקרים.
רפואה שלמה
דר' זלוצובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)



.jpg)
