אויסטה כנגד אוסטופורוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אויסטה כנגד אוסטופורוזיס
    סימונה
    07/07/2013

בוקר טוב,

כני כבת 68 וחצי ומזה למעלה מ-12 טופלתי בפוסלן ובאקטנול לאחר שאובחנתי כחולת אוסטופורוזיס. בשנה האחרונה אני בהפסקה טיפולית ואיני נוטלת אקטונל (בהמלצת רופאה) ולפני כחודשיים המליץ לי האנדוקרינולוג על נטילת אוויסטה. בזמן האחרון אני חשה עקצוצים ברגליים ותחושה של קשיות. במשפחתי יש עבר של שבץ אמי ואחי חלו באירוע מוחי (אך יצאו ממנו) ואבי נפטר משבץ בריאות. אני עברתי לפני שנים ניתוח בורידי הרגליים אך הרופא לא התרשם שיש לי בעיה חמורה בורידים. האם יש קשר בין נטילת האוויסטה והתופועות שציינתי? והאם אני יכולה להפסיק את האוויסטה בבת אחת?

אודה לכם על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אויסטה כנגד אוסטופורוזיס

הוספת תגובה

• אויסטה כנגד אוסטופורוזיס - תגובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    07/07/2013

שלום !
    התופעות שאת מתארת יכולות להיות קשורות לטיפול באווסטה.
    פרט לכך סיפור של דליות ורידי רגליים וסיפור של שבץ מוחי במשפחה מצדיקים זהירות לגבי המשך טיפול באווסטה.
    קשה לי לתת תשובה לגבי הפסקת הטיפול בלי לראות כל הנתונים קליניים.
    אבל יתכן מאוד שלאחר 12 שנה של טיפול בפוסאלן ובגילך ניתן להפסיק טיפול באווסטה.
    במידה וקיימת ירידה בצפיפות עצם או קיים סיכון גבוה לשבר, ניתן לשקול טיפולים אחרים שקיימם בשוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו