מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרהוריםהמתעניינת01/04/2008
יש לי אוסטופורוזיס קלה, כמה תרופות לא התאימו לי לכן נאמר לי שמאחר ולא הייתה הרעה במצבי כמה שנים להמשיך לקחת רק סידן וויטמין D , אנ י מניחה שאם יש לי אוס' סימן ש"בורח" לי הסידן. אבל האם ישנו מצב שתוך כדי נטילת הסידן (שני טבליות של CAL + d ונטילת 2 טבליות של ויטמין D) וכמובן ישנו גם סידן במזון יהיה לי עודף מאחד מהם , כי יש לי כאבים מוזרים שאני לא יודעת אם הם מהשרירים או מהעצמות, כאבים שאינם ממוקדים במקום אחד אלא "מטיילים" בגוף.
אשמח לשמוע מה הכמויות שיותר מהם זה כבר יותר מדי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום למהרהרת
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק01/04/2008מה זה אוסטאופורוזיס "קלה" ובת כמה את. האם את מעשנת ? האם יש סיפור של שברים אצלך או אצל בני המשפחה? כל השאלות האלו עוזרים להחליט אם את יכולה ליטול רק סידן ו D או שאת צריכה טיפול בתכשירים ספציפיים. הכמויות שאת לוקחת לא מופרזות, אך אני מעדיפה לתת כדור אחד של סידן ולהשלים בתזונה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור
המתעניינת01/04/2008תודה על התשובה המהירה
- אני בת 56 ללא שברים וללא שברים במשפחה
- אם אני לא אוכלת מוצרי חלב (מחכה לבדיקת גסרו) האם גם לקחת רק כדור אחד של סידן?
- האוס שלי : בירך 2.5 בע"ש 3.5
- ה-VIT-D שלי הןא 12.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמתעניינת
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק01/04/2008ראשית, רמת ויטמין D שלך נמוכה. רמה רצויה בנוכחות אוסטאופורוזיס היא מעל 30 ננוגרם למ"ל. כלומר את מינון ויטמין ה D שאת נוטלת יש לעלות. חסר ויטמין D גם יכול לגרם לכאבי שרירים. בנוסף, יש לך צפיפות עצם די נמוכה בעיקר בע"ש. יחד עם זאת את אישה צעירה ואם את בריאה אזי הסיכון לנפילה הוא לא גבוה. אני חושבת שמכאן כדאי שתתיעצי עם אנדוקרינולוג לא און ליין אלא בפגישה- אבל אני מאמינה כי את כן צריכה לקבל טיפול ספציפי נוכח צפיפות עצם נמוכה. נכנס עכשיו לסל תכשיר לטיפול דרך הוריד. (הפרטים כאן בתשובות קודמות שלי). לעניין הסידן - את יכולה ליטול שני כדורים , יש רק לוודא שאין הפרשה עודפת של סידן בשתן ע"י איסוף שתן לפחות פעם אחת. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
המתעניינת01/04/2008ראשית מה זה אנדוקרינולוג
שנית הלכתי להתייעץ עם פרופסור שמתמחה באוס' והוא השווה את בדיקות צפיפות העצם שלי מהשנה ומלפני שלוש שנים וראה שאין הרעה ואפילו היה שיפור בעצם הירך, זה מה שנאמר לי . האם כדאי לשאול אותו שוב, למה לא כדאי להתחיל טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמתעניינת
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק01/04/2008אנדוקרינולוג הוא רופא שמטפל בבעיות של הורמונים וחילוף חומרים ובינהן גם מחלות עצם, כמו אוסטאופורוזיס. את מתכתכת עם אנדוקרינולוגית מאז הבוקר :-). אם היית אצל מומחה אז כנראה שקיבלת עצה מוסמכת. אולי כדאי לבקר שוב לאור כניסתן לסל של תרופות חדשות. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
המתעניינת02/04/2008ראשית המון תודה שאת מתייחסת לכל השאלות שלי ועונה לי במקצועיות ובסבלנות
אני חוזרת ושואלת אם זה לא בסדר שלא ניתן לי כל טיפול .
האם הכאבים שלי שאני לא יודעת אם הם מהשרירים או מהעצמות הם בעיות הורמונליות, כי נעשו לי כמעט כל בדיקות הדם ומלבד כמה חסרים בויטמינים שאני לוקחת הכל בסדר.
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני יכולה לכתוב לך פקס??
המתעניינת02/04/2008ושם לרכז את כל השתלשלות העיניינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמתעניינת
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק02/04/2008תראי, אין תחליף לרפואה שנעשת בדרך הישנה והטובה כלומר שיחה ובדיקה - לא האינטרנט ולא הפאקס
נותנים את המענה הנכון ואני לא חושבת שכאן המקום לתת המלצות ספציפיות. על פי מה שכתבת, הייתי מוסיפה ויטמין D ושוקלת טיפול תרופתי. רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)