רמת ויטמין D נמוכה והיפוקלציאוריה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמת ויטמין D נמוכה והיפוקלציאוריה
    א
    27/04/2008

שלום רב,
    אני בן 22 - בריא בדר"כ
    בבדיקות מעבדה שלי במסגרת בירור בעקבות אירועים אחדים של מקרו-המטוריה בסוף מתן השתן מלווה בצריבה עלו תוצאות כדלקמן:
    ויטמין D - נמוך משמעותית: 25.2nmol/L (הנורמה 75-250)
    היפוקלציאוריה בשתן - 90mg/24hr (הנורמה 100-300)
    בדיקות כימיה של הדם תקינות לרבות ת. כליות בדגש על הסידן: 10.08mg/dl (הנורמה: 8.5-10.8)
    יש לציין כי העניין התגלה מתישהו כבר בשנת 2000 כאשר הערכים היו גבוליים אך נכון להיום התדרדר.
    אם כך עפ"י מה אני אמור ללמוד על מצב הסידן בעצמותי - עפ"י רמת הסידן בדם או בשתן?
    אודה על המלצות כלליות ו/או המשך כיוון לתכנית אבחנתית - טיפולית.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לא'

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    29/04/2008

שלום רב,
    ראשית, ברכות על הצגת נתונים בהירה.
    רמת ויטמין D היא בהחלט נמוכה. מה מידת החשיפה לשמש שלך? כמו כן, הפרשת הסידן בשתן היא בתחום הנמוך - מה היא צכירת הסידן היומית שלך ( מוצרי חלב?)
    בנוכחות רמות תקינות של סידן וזרחן בדם, הפרשה נמוכה של סידן בשתן יכולה להיות קשורה למיעוט סידן בדיאטה וכן לרמה נמוכה של ויטמין D כי הסידן שאתה כן אוכל, מתקשה להספג בהעדר ויטמין D.
    שני הדברים הללו, בכל אופן, אינם קשורים להמטאוריה ויש לחפש סיבה אחרת. האם נעשה איסוף שתן ל אוקסאלטים, חומצה אורית, ציטראט או בירור נפרולוגי?
    למעשה מדובר חסר ויטמין D והיפוקלציאוריה שנמצאו במקרה, ואם הנך בריא אזי אין צורך בטיפול תרופתי. חשיפה מתונה לשמש - 10 דקות ביום - ידיים, פנים ורגליים תגרום לעליה ברמת ויטמין D וצריכה של כ 1000 מ"ג סידן בדיאטה ביום ישפרו את מאזן הסידן. רפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו