שאלה בקשר לתוצאות בדיקה לצפיפות עצם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לתוצאות בדיקה לצפיפות עצם
    אני
    04/06/2008

שלום, אני בת 20, גובה 163 משקל 45
    עשיתי בדיקת צפיפות עצם והתוצאות הם:
    ע"ש מותני- צפיפות העצם 0.929 גרם/סמר שהם 83% מהערך המצופה לגיל ולמין.
    ה-T SCORE הוא -2.26 ע"פ הממצאים הנ"ל הסיכוי לשבר כ-35%

צוואר הפמור משמאל: צפיפות העצם 0.706 גרם/סמ"ר שהם 75% מהערך המצופה לגיל ולמין.
    ה-T SCORE הוא -2.26 ע"פ הממצאים הסיכוי לשבר כ-10% .

רציתי לדעת מה אומרות התוצאות והאם המצב חמור?
    הומלץ לי על נטילת תוסף סידן עם ויטמין D באופן יומיומי 500 מ"ג, האם נטילת התוסף תשפר את המצב, והסיכוי לשברים ייפחת, אם אני אעלה במשקל אני אוכל להפסיק לקחת את התוסף סידן?
    תודה מראש, רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לרוני

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    09/06/2008

רוני שלום רב
    תוצאות מצביעות על מסת עצם נמוכה. את מאוד צעירה והמצב ניתן לשיפור. משקל הגוף שלך נמוך מאוד ביחס לגובה - מדד BMI (משקל חלקי גובה במטרים בריבוע )הוא פחות מ 17 , כאשר התקין הוא מעל 20. האם את מקבלת מחזור חודשי? האם התזונה כוללת מוצרי חלב?

את צכירה לצרוך כ 1000 מ" ג סידן ביום, מהאוכל או מכדורים, עדיף מהאוכל. אם רמת ויטמין D אינה תקינה - את צריכה השלמה. אם את לא מקבלת מחזור, יתכן ויש צורך ליטול גלולות - אנא התייעצי עם רופא - בכל מקרה יש להראות את הבדיקות לאנדוקרינולוג על מנת לקבל יעוץ פרטני. בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

אני
    09/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו