שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רבקה
    31/08/2008

שלום, אני סובלת מאוסטאופורוזיס מגיל צעיר יחסית (25). אני לוקחת ויטמינים ונתונה במעקב. האם יש דרך לחזק את העצמות ולמנוע את המחלה לגמרי או למנוע את התפתחותה. אילו פעילויות ספורטיביות טוב לי לעשות ואילו עדיף שלא. האם הליכה טובה לי? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אוסטיאופורוזיס בגיל צעיר

ד''ר משה זלוצובר
    02/09/2008

רבקה שלום ותודה על שאלתך.
    אני מניח שאם את במעקב, את נוטלת תוספי סידן וויטמין D!
    ממליץ להוסיף פעילות גופנית נושאת משקל קרי הליכה, ריצה, ריקוד וכדומה.
    שחייה לדוגמא שהיא פעילות מצוינת, פחות טובה לנושא העצמות מסיבה זאת.
    בברכה
    דר' זלוצובר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במסת העצם-סיפור אישי

מיה
    13/09/2008

לרבקה ושאר הכותבים שלום, נכנסתי לפורום הזה על מנת לספר סיפור אישי. היום אני בת 33, אך בגיל 24 חליתי בסרטן, היום אני בריאה. כתוצאה מכל הטיפולים שקיבלתי, השתלת מח-עצם וההקרנות לראש שעברתי, נגרם לי הרבה נזק לגוף, בין היתר פגיעה בהיפופיזה שמתבטא בחוסר ייצור של הורמוני מין נשיים והורמונים נוספים. במקביל בתום הטיפולים אובחנה אצלי ירדה בצפיפות עצם שעד כלפני שנה וחצי נמצא בבדיקות צפיפות עצם של 74% בצוואר הירך (בגיל 30 היה 78%) ובעמו"ש 86%. בשני המקרים זה נקרא אוסטואופנייה. היות וראיתי שתוך שנה וחצי חלה ירידה של 4% נלחצתי והחלטתי לקחת את עצמי עוד יותר בידיים ולנסות ולעשות משהו שימנע את ההידרדרות המהירה. במשך כל השנים לאחר הסרטן הקפדתי על תפריט עשיר בסידן, ויטמין D וכל מה שהמליצו לי. אך לפני שנה וחצי התחלתי לעבוד עם דיאטן של ספורטאים בוינגייט, מיקי מדר שמו, שהמליץ לי בנוסף לתפריט המועשר בסידן גם פעילות גופנית כמו ריצה ועבודה בחדר הכושר. כל זה במקביל לשחייה שכבר שנים אני עושה כחלק מהשיקום ומההנאה שבשחייה. במשך השנה וחצי האחרונות הקפדתי לרוץ / ללכת פעמיים בשבוע כשעה + פעמיים בשבוע, שעה בכל פעם, עבודה בחדר כושר עם משקולות ועבודה על כדור בוזו. השבוע חזרתי על בדיקת צפיפות העצם ולשמחתי גילתי שהצלחתי לעלות את מסת העצם. בצוואר הירך יש לי כבר 79% מסת עצם שזה עדיין נקרא אוסטואפניה ובעמו"ש הצלחתי לעלות את צפיפות העצם ל-91% שזה כבר נחשב למצב תקין. וזה מדהים, כי עד היום אמרו לי שלא ניתן להעלות מסת עצם אלא רק לנסות לשמר מצב קיים, ולמרות זאת, ולמרות הרקע שלי הצלחתי. אומנם מדובר רק ב-5%, אבל עדיף להעלות 5% ולא להוריד 5% ממסת העצם. אני מתכוונת להמשיך במתכונת האימונים הנוכחית וממליצה בחום גם לכן, כמובן עם יעוץ מקצועי במקביל. בהזדמנות זאת אני מאחלת לכם שנה טובה והרבה הרבה בריאות, מיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו