מחסור בסידן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחסור בסידן
    גדי
    17/10/2008

אני חולה במחלת קרוהן. נטלתי פנטסה כמעט במשך שנה (מאז אובחנה המחלה) וכעת אינני נוטל יותר את התרופה (החלטה אישית שלי להפסיק נטילת תרופות ובניגוד לדעת רופאי, אני מנסה למצוא פתרונות באמצעות רפואה משלימה). כחלק מהאבחון נשלחתי על ידי רופא הגסטרו לבדיקת צפיפות עצם ולאחריה לרופא אנדוקרינולוג (העוסק ברפואה מטבולית וצפיפות עצם). להלן תוצאות הבדיקות: בדיקת צפיפות עצם בשיטת DXA: צואר הירך LT: BMD=1.011 gr/cm t=0.6 עמוד שדרה: BMD=0.984 gr/cm T= -1.0 בדיקת דם: calcium 8.96 mg/dl בדיקת איסוף שתן 24 שעות: CALCIUM URINE 24H : 55 mg/24h כמו כן נכתב שבבדיקת השתן יש היפוקלציאוריה. ויטמין D שלי היה בעבר נמוך ותיקנתי אותו באמצעות חשיפה לשמש. האנדוקרינולוג קבע שעלי לקחת כדורי סידן או להגיע לצריכה יומית של 1200 מ"ג עקב מחסור בסידן. ביקרתי אצל רופא משלים והוא אמר שאינו רואה דבר חריג בבדיקות אלה ואינו מבין מדוע אני נדרש לקחת כדורי סידן. זה העלה אצלי חשש שאולי הטיפול שקיבלתי (תוספת כדורי סידן) אולי מקורו בטעות או חוסר תשומת לב של הרופא. שאלותי: א. האם אכן יש משהו חריג בבדיקות שלי ? אם כן מה ? או שמא יש מקום לחשוש שהטיפול שהומלץ לי עליו (תוספת של כדורי סידן) אולי מקורו בטעות ? ב. לגבי בדיקת איסוף השתן: ביקשו ממני לחזור על הבדיקה בחודשים הקרובים (כרגע הערך שלי הוא 55 mg/24h. החל מאיזה ערך של בדיקה זו אפשר לאמר שהבדיקה תקינה ? (אני גבר,גילי 30 משקלי 76 ק"ג). ג. האם רמת ויטמין D בגוף משפיעה על רמת הסידן בגוף או ספיגתו ? ד. האם פעילות גופנית משפיעה על רמת הסידן בגוף או ספיגתו ? אם כן, איזה פעילות גופנית מומלצת ביותר במצבים כאלו ( או על איזה הית ממליץ באופן אישי) ? המון תודה מראש, ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחסור בסידן

הוספת תגובה

• שלום איל

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    18/10/2008

באנשים עם מחלת קרוהנס תתכן פגיעה בבריאות העצם כתוצאה מפגיעה בספיגת ויטמין D וסידן (לשאלתך, ויטמין D חיוני לספיגת הסידן). במצב זה הגוף מייצר מנגנוני הגנה - דואג שהסידן בדם ישאר תקין, בדרך כלל על חשבון סידן בעצמות. הדבר מתבטא לפעמים בירידה של כמות הסידן בשתן. צפיפות העצם שלך היא תקינה כמעט וכך גם הסידן בדם. הסידן הנמוך בשתן אצלך מצביע על כך שהגוף לא מקבל מספיק סידן ויש לעלות את הצריכה מאוכל או ע"י כדורים. 1200 כמספר יעד הינו מאוד הגיוני. בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר ליאנה

גדי
    18/10/2008

ברשותך שאלה נוספת: כפי שכתבתי ערך תוצאת בדיקת שתן (איסוף 24 שעות) הינו 55 mg/24h. איזה ערך בבדיקה זו נחשב תקין (משקל גופי 76 ק'"ג)? תודה רבה חג שמח !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיל

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    19/10/2008

ערך תקין הוא סביב 150-200 ל 24 שעות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו