האם במצבי כדאי לי עיסויים חזקים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם במצבי כדאי לי עיסויים חזקים?
    ר
    25/11/2008

שלום ותודה מראש יש לי אוסטיאופורוזיס חריפה בעמוד השדרה(עמ"ש)ובינונית בירך ( בעמ"ש SCORE T הוא -4.3, 62% מהממוצע לגילי, בירךT SCORE T הוא -3 , 70% מהממוצע לגילי) אני בן 46 וסובל מכיפוף יתר בגב(קיפוזיס של כ-67 מעלות) שגרם לבלט דיסק בצואר עם לחץ על שורשי העצבים ו/או חוט השדרה, ובלט באמצע הגב. יש מקום או שניים ב-עמ"ש שבולטים בצורה לא אסתטית מחוץ לגב,לא מעבר לחולצה. איכות חיי ירודה, לא יכול לעבוד בצורה סבירה ולהתקיים בכבוד. סיפרו לי על מעסה ,שאמר לי על עצמו שהוא מטפל גם בקשישים חולי אוסטיאופורוזיס ,ושהוא לוחץ חזק, אך פחות בחזקה מאשר כירופרקטור. אשתי לוחצת לי על הגב חזק עד כמה שהיא יכולה, וזה לא גרם לי לשברים,וכן אני נשען אחורה בכוח על מוט ברזל כדי להכניס את החוליות למקום מדי פעם,ללא נזקים. מנסיוני בעבר-(לפני האוסטיאופ')- לחיצות חזקות יכולות לעזור לי מאוד. מיציתי את נושא ההתיעצויות עם רופאי גב .(אני מטופל לאוטיאופ' במקסיבון+קלציום+D ). האם כדאי לי ללכת למעסה הנ"ל, או שהוא עלול לשבור/לסדוק לי חוליה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לר'

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    30/11/2008

שלום רב
    אני חושבת שקשה לייעץ בעניין זה - אם המעסה מכיר את העבודה הרי שאין חשש לנזק ואם הוא לא.....
    האם פנית לראומטולוג לקשר לעקמת?
    רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרופאה-לגבי שאלתך

ר
    07/12/2008

ששאלת בהמשך לשאלתי על מעסה: פניתי לראומטולוגים, שמעלים סברה לגבי אנקילוזינג ספונדיליטיס, בסבירות לא גבוהה,שכדי לאשש אותה רוצים שאעשה CT אגן,(במקום MRI כדי לחסוך כסף לקופה למרות שהם פרטיים!), ואני לא יכול להרשות לעצמי CT בגלל הקרינה תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לר

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    08/12/2008

בהחלט נשמע לי סביר לחשוב על ancylosing spondilitis. לפי מיטב הבנתי (אם כי זה לא התחום שלי ) , CT היא טוב יותר להדגמת העצמות מאשר ה MRI . רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו