מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץ בקשר ל- ACLASTAמיה דורפן06/12/2008
יש לי אוסטרופרוזיס וטופלתי במשך כ- 8 שנים בפוסלאן ושנה באקטונל. לא סבלתי מתופעות לואי. בשלב מסויים זה הפסיק לעזור ונמשכה הירידה וגם עקב שמוש ממושך בתרופות אלה החליטה הרופאה לעבור לאוויסטה. בשנה זו שטופלתי באוויסטה חלה ירידה משמעותית ולכן הטיפול שהרופאה החליטה עליו הוא ACLASTA. כיוון שזה מאותה משפחה של הפוסלאן, והפסיקו את הפוסלאן עקב הטיפול הממושך בו, לא ברור לי מדוע כדאי לקבל את ה- ACLASTA. מה גם שתופעות הלווי די מפחידות: כליות, וריפוי אחרי עקירת שיניים. האם ה- ACLASTA גורם גם לבניה? או יש סיבות אחרות לקחת אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק08/12/2008שלום רב.
בדרך כלל, אחרי טיפול ממושך בפוסאלן או אקטונל אין הגיון רב במתן אקלסטה אלא אם יש לרופאה סיבה להאמין כי התרופות לא נספגו היטב ( יתכן והיא עשתה לך בדיקות אלה) . במצב כזה, אקלסטה היא טיפול הגיוני מאוד. היא אינה גורמת בניית עצם אלא עיכוב פירוק. לגבי תופעות הלוואי, באנשים עם תפקוד כליות תקין, אין סיבה לחשוש מפגיעה כליתית ולגבי הריפוי שיניים - אנשים שקבלו אקלסטה עקב אוסטאופורוזיס בדרך כלל לא מפתחים תופעת לוואי זאת (שכיחות נמוכה ביותר ) . בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם הבדיקות לבדיקת ספיגת הפוסאלן
מיה דורפן08/12/2008תודה עבור התשובה המרגיעה. אולם לא ברור לי שנעשו לי בדיקות של אי ספיגת הפוסאלן או האקטונל. האם רמה נמוכה של ויטמין D יכולה להיות הסיבה למתן אקלסטה? והאם יש בדיקות אחרות לבדיקת ספיגת הפוסאלן או האקטונל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק09/12/2008שלום רב
רמה נמוכה של ויטמין D היא סיבה לא לתת אקלסטה עד להשלמת החסר, ולא ההפך. אני מקווה שאת מקבלת תוספת ויטמין D . הבדיקות להשפעת פוסאלן או אקטונל שבאופן עקיף מצביעות על ספיגה מבוצעות באופן פרטי ברמב"ם - 240 ש"ח חד פעמי . את יכולה להתקשר ולבקש מידע ופרטים 04-8542706 בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
מיה דורפן13/12/2008שלום אני מקבלת ויטמין D3 במינון של 9000 יחידות לשבוע. עם מינון של 7000 יחידות לשבוע עלתה הרמה ל- 29 . האם כדאי לחכות שהרמה תעלה לנדרש? לגבי הבדיקות לספיגת פוסלאן ואקטונל, האם זה רלוונטי גם לאחר כשנה וחצי שלא לקחתי את התרופות? מיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק14/12/2008באילו יחידות הערכים הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
מיה דורפן15/12/2008כל כדור Vigantoletten 1000 I.E -של חברת MERCK תוצאות הבדיקות של מכבי הם- D25 (OH ) ng/ml מיה
ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק15/12/2008אם כך, רמת ויטמין D היא למעשה כמעט תקינה ואין מניעה מלקבל את הטיפול באקלסטה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)