שאלה סידן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה סידן
    יונתן
    19/04/2009

לדר היקר\ה שלום רב!
    יש לי שאלה חשובה ואני מבקש שתתיחס\י אליה ברצינות כי זה ממש מדאיג אותי אני בגובה 174 שזה ממוצע מאד לבן אני בן 19 עכשיו ככה שאלתי היא כזאת תמיד רמות הסידן בגוף שלי היו ממוצעות בבדיקות שעשיתי לפני חצי שנה עכשיו מה שקרה לפני חצי שנה בערך היא שגילו לי רגישות למוצרי חלב (זה ניקרא משו עם לקטוס) כך שאני לא אוכל ביכלל מוצרי חלב ביכלל חוץ מיזה אני אוכל בוא נגיד חטיף בבוקר או ופלים עם תה בצוהריים אני אוכל פסטה עם שינצל או דג או משו בערב גם אני אוכל כריך עם חביתה או משו מה שיוצא מכל זה זה שהצריכת סידן שלי היא 0 אחוז כאילו לא מגיע לי סידן לגוף ביכלל לאחרונה נודע לי על מחלת האוסטופורוזיס וזה ושאפשר להיות נמוך פתאום שאלתי היא כזאת אם יש לי את כל החלבון פחמימות מינרלים וכל זה בגוף חוץ מסידן יכול להיות שאני יגיע לגיל שלושים נמוך מטר וחצי זה ממש מפחיד אותי אבל אני לא מסוגל לגעת בירקות או בתזונה טבעונית כזאת אני פשוט לא אוהב את זה ואני לא יכול לגעת בחלב כי אני אסבול אח"כ
    תודה מראש יוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה סידן

הוספת תגובה

• ליוני

ד''ר ליאנה טריפטו שקולניק
    20/04/2009

שלום רב,
    ראשית, אל דאגה. אתה לא תהיה נמוך בגיל 30 כי מחלת האוסטאופורוזיס פוגעת בדרך כלל באנשים מבוגרים יותר וגם אז, לא מתבטאת באיבוד גובה של 20 סנטימטר, אלא 2-3. שנית, יש דברים רבים שאתה יכול לעשות על מנת למנוע את התופעה. אכן, מרבית הסידן שאנו מקבלים מהאוכל מגיע ממוצרי חלב, אך ישנו סידן גם במזונות אחרים.( טחינה, שקדים, סומסום. ). כמו כן רוב הסיכויים שמותר לך חלב סויה (היוועץ ברופא שמטפל בבעיית הרגישות ללקטוז) ואם כן, אתה יכול לשתות חלב סויה , נגיד עם קורנפלקס או מעדני סויה . אם אינך מצליח להגיע לצריכה מומלצת של סידן בגילך ( כ 800-1000 מ"ג ליום ) בכל זאת, ניתן, בהמלצת רופא, לקבל כדורי סידן. בנוסף, התעמלות סדירה עוזרת גם היא למנוע אוסטאופורוזיס. בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו