מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מאוד שאלתיתפינקלשטיין צי10/07/2009
לד"ר פיגנבאום היי
אני בת 50
ויש לי שאלות שמטרידות אותי מאוד ואשמח עם אקבל תשובות
מה כמות הסידן שנחשב לנורמטיבי לגילי?
האם ייתכן ירידה בסידן גם כאשר אישה בגילי עדיין מבייצת?
האם בכול זאת נותנים טיפול גם במקרה שהאישה עדיין מבייצת?
תודה מראש על תשובתך
ציפי פ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בתקופת הפוריותב
ד''ר עמיאל פיגנבאום12/07/2009שלום ציפי
כמות צריכת הסידן בגילך אמורה להיות 1200 מ"ג ליום
הירידה העקרית בצפיפות העצם היא עם הפסקת המחזור החודשי אך קיימת ירידה בסידן בעצמות החל מגיל 30
טיפול ניתן לקחת בכל גיל לפי חומרת המצב.
בברכה
דר' פיגנבאום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
פינקלשטיין צי18/07/2009לד"ר פיגנבאום היי
תודה על תשובתך לשאלתי
ותגובתי. עם כבר בגיל 30 חל ירידה בסידן אז למה לא עושים את הבדיקה לאוסטאופרוזיס כבר בגיל זה (מקדימים תרופה למחלה).?
ואתה כותב שלמעשה עושים את הבדיקה לאחר הפסקה מוחלטת בחזור האישה ,יש נשים שעדיין מבייצות ,אז לפי מה נקבע הגיל 50 הזמן בו צריכה כל אישה לעשות את הבדיקה.?
ואתה כתב את הכמות הסידן שצריך לצרוך במשך ביום ,אך?
לא זכור לי בהרצאה שלך על הנושא, איזה סוגי מאכלים ציינתי לאכול כדי להגיע לכמות הסידן הרצויה,
אשמח עם תכתוב לי?
בברכה
ציפי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מונע באוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום20/07/2009לציפי שלום,
תכולת הסידן העיקרית נמצאת במוצרי חלב ולכן יש לצרוך מוצרי חלב ולעיתים מומלץ ליטול תוסף של סידן.
בדיקת צפיפות העצם נכללת בסל הבריאות לכל גבר ואשה החל מגיל ששים אחת לחמש שנים פרט לאנשים בסיכון מוגבר לאוסטיאופורוזיס כמו סיפור משפחתי של שברים אוסטיאופורוטים אצל בת משפחה מדרגה ראשונה כמו אם או אחות.בנשים אלו מומלץ לבצע את הבדיקה החל מגיל חמשים או מתקופת הפסקת המחזור החודשי,המוקדם יותר מבין השניים.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)