השפעה מסגריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעה מסגריות
    טלי
    11/08/2009

אני מעשנת כ - 10 סיגריות ליום. ומבצעת פעילות בחדר הכושר. האם עישון הסיגריות משפיע לרעה על מצב העצמות בגופי? אני מעוניינת להוסיף כי אני סובלת מכאבים בברכיים ויש לי קצת עודף משקל.

לתשובתך אודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעה מסגריות

הוספת תגובה

• עישון סגריות ואוסטיאופורוזיס

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    12/08/2009

שלום רב,
    העישון מזיק מאד לעצמות,לאו דווקא הניקוטין אלא החומרים הנוספים בסיגריות.הניקוטין משבש את ייצור האסטרוגן בנשים והטסטוסטרון בגברים המשפיעים באופן עקיף על ירידה בצפיפות העצם.העישון כמו כן מקטין את ספיגת הסידן במערכת העיכול ומאיט את התהליך של בנית העצם.מסיבות אלה אנשים מעשנים סובלים יותר מאוסטיאופורוזיס ובחומרה גבוהה יותר.ברצוני להוסיף כי בנשים מעשנות מתחילות תופעות של גיל המעבר המגבירות את תהליך אובדן העצם בשנתיים מוקדם יותר בממוצע בהשוואה לנשים שאינן מעשנות כמו כן נשים מעשנות אחרי הפסקת המחזור החודשי מאבדות עצם בקצב מהיר יותר בהשוואה לנשים שאינן מעשנות.יש להדגיש כי בעת הפסקת העישון בכל גיל מופיעה האטה בקצב אובדן העצם.אני ממליץ בחום על הפסקת העישון.בקשר לשאלותיך האחרות אין קשר בין הכאבים בברכיים ועודף משקל לאוסטיאופורוזיס.ממליץ על ברור לגורמים לכאבי ברכיים ולפנות ליעוץ מקצועי לירידה במשקל כדי להגיע למשקל תקין למנוע את הסיבוכים הרפואיים הרבים של עודף השומן בגוף.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו