צרבת ואוסטיאופורוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרבת ואוסטיאופורוזיס
    טלילה
    30/08/2009

שלום לרופא אני נהנת מאד לקרוא את תשובותיך ויש לי שאלה נוספת.נודע לי כי אנשים שנוטלים באופן קבוע לוסק נגד צרבת עלולים לסבול יותר מאוסטיאופורוזיס.האם זה נכון כי אני נוטלת לוסק כבר שנתיים עקב בקע בסרעפת.
    תודה על תשובתך המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צרבת ואוסטיאופורוזיס

הוספת תגובה

• אוסטיאופורוזיס וטיפול בצרבות

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    03/09/2009

טלילה היקרה שלום רב,
    אכן שאלה מעניינת.בשנים האחרונות פורסמו מספר מחקרים כי אנשים הנוטלים תרופות המקטינות את מידת החומציות בקיבה סובלים יותר משברים אוסטיאופורוטים.מדובר באנשים שנטלו לוסק במינון גבוה ולאורך שנים.הלוסק מקטין את הפרשת חומצת הקיבה ובמצב זה הנקרא אכלורידרידה קיימת ירידה בהפיכת הסידן לסידן יוני שהינו הסידן הפעיל בגוף ובכך קיימת ירידה בכניסת הסידן לעצמות והתוצאה שעלולה להיות אוסטיאופורוזיס.במחקרים אחרים לא מצאו קשר בין נטילת תרופות אלו השייכות לקבוצת ה PPI להופעת שברים אוסטיאופורוטים.כמובן שכל מקרה יש לשקול לגופו.במידה והינך נוטלת לוסק או תרופות אחרות המורידות את חומציות הקיבה לאורך זמן ובמינון גבוה יותר מארבעים מ"ג ליממה ממליץ לך בכל מקרה לבצע בדיקת צפיפות עצם ולהתייעץ עם רופא המשפחה.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו