בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם
    חנה
    01/11/2009

גילו לי אוסטופורוזיס -2.7 לפני כ 3 חודשים . המליצו לי לקחת חודשיים כדורים ויטמין D ואח"כ להתחיל לקחת פוסלן אחת לשבוע, כעבור חודשיים תוצאת בדיקת הדם הראתה ירידה בויטמין D מ72 ל 56. מה יכולה להיות הסיבה ? האם יש קשר לכמות מוצרי החלב שאני אוכלת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    01/11/2009

טיפול בויטמין D הוא חלק מאוד חשוב בטיפול לאוסטאופורוזיס. רמת תקינה בדם של ויטמין D מאפשרת יעילות מקסימלית של טיפול פעיל נגד אוסטאופורוזיס ( במקרה שלך , פוסאלן).
    למה רמת ויטמין D שלך דווקה ירדה לאחר תחילת טיפול בויטמין D קשה להסביר, לדעתי זה אבדלים מעבדתיים ולא אמיתים. בכל מקרה צריך להמשיך טיפול בויטמין D3 . הייתי ממליצה לקחת תכשיר בטיפות , 10 טיפות ליום ( לא לפחד, אין הרעלה מויטמין D), פעם ביום לאחר האוכל.
    מוצרי חלב צריך להמשיך לאכול כדי לספק כמות מספקת של סידן בגוף ( כדי למלא את העצם הפורוטי) .
    בהצלחה ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו