הצילוווו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצילוווו
    סיוון
    08/12/2009

שלום אני בת 27 יש לי אוסטופורוזיס מזה מספר שנים ולפני 4 חודשים התחלתי טיפול שבועי בפוסאלן
    הפסקתי לעשן
    לפחות אני משתדלת
    והומלץ לי ליטול 2 כדורי סידן ביום
    אני לא עושה זאות
    משום שאני לא יודעת אם זה מומלץ ליטול 2 ביום ?
    ואם כן עם מה ליטול אותם מוצרי חלב או בשר ?
    כי אני שומעת מלא סיפורים בנושא ולכן הכי קל לי הוא לא לשתות אותם כי אני לא יודעת מה עדיף
    הייתי רוצה המלצתכם המקצועית
    ואם יש לכם עוד המלצות בישבילי לטיפול באוסטופורוזיס אשמח לשמוע
    תודה רבה
    סיוון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצילוווו

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    09/12/2009

שלום רב!
    קודם כל מספר שאלות וניקודות:
    1) מה סיבה שבוצע צפיפות העצם בגיל הצעיר שלך ? האם את בקבוצת סיכון עקב טיפול בסטרואידים ? האם את סובלת ממחת מעי? האם היו שברים ?
    2) בגילך, ובכלל בגיל הפוריות, הטיפול בביספוספונטים ( פוסאלן) לא נותנים עם אין סיבה מאוד ריצינית לכך ( לא מספיק לראות צפיפות העצם ובאופן אווטומתי לתת טיפול)
    3) האם נשעה בירור מה הסיבה לירידה מסת העצם ? האם נבדקה רמת ויטמין D ?
    3) כמובן הפסקת עישון, התעמלות ,דיאטה רבת סידן או תוספת בכדורי סידן וויטמין D , זה דבר הראשון מה שצריך לעשות ולקבל.
    4) מאוד מומלץ להתייעץ עם מומחה באוסטאופורוזיס לפני שתתחילי טיפול בפוסאלן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדוקטור

סיוון
    09/12/2009

שלום רב אכן אני סובלת ממחלת מעי דלקתית מגיל צעיר מאוד
    ונטלתי המון שנים בעברי הרחוק סטרואידים
    על טפול בפוסאלן המליצה רופאת גסטרו לא הייתי אף פעם במומחית לאוסטופורוזיס למרות שאני מעוניינת . מה הסיבה שאת לא ממליצה בגילי ליטול פוסאלן ?
    והאם לקחת 2 כדורי סידן כמו שהמליצה רופאת משפחה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    10/12/2009

הפוסאלן נמצא שנים בעצמות, גם לאחר הפסקת הטיפול. אין מידע רב מה השפעתו שלו על עובר בזמן ההריון.
    לגבי סידן - מאוד תלוי כמה את סופגת מהסידן הזה ( זאת אומרת עד כמה מחלת מעי שלך פעילה). הרבה יותר חשוב לדאוג על רמת תקינה של ויטמין D בדם.
    שוב אני מאוד ממליצה להתייעץ עם מומחה מכיוון שבגילך הטיפול בפוסאלן מומלץ רק במקרים שבאמת אין ברירה. והמטופלות צריכות להיות מודעות על השפעתו האפשרי על עובר בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור גלוריה המקסימה דחוףףףףף

סיוון
    14/12/2009

תודה על התייחסותך
    קבעתי תור למומחה אוסטופורוזיס במרפאה מטבולית אך לדאבוני התור נקבע רק למועד פבואר
    חשבתי עד לתור להפסיק ליטול פוסאלן ובפבואר במידה והרופא ימליץ לחזור לטיפול אעשה זאות ובמידה שלא - אז אמשיך לא ליטול......
    כמובן שאשתדל להקפיד על נטילת כדורי סידן פעמיים ביום עד אז
    לדעתך זו החלטה נבונה ?
    מה דעתך ?
    תודה רבה
    סיוון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    17/12/2009

אין שום דחיפות. ניתן להמטין עם טיפול בפוסאלן.
    חשוב לקחת גם ויטמין D לפחות 800u יחד עם סידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו