כאבים בעצם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בעצם
    נטע
    09/12/2009

שלום רב לד"ר.אני בת 21 ואני סובלת מכאבים ברגל כנראה בעצם...זה כאב שבא והולך . האם זה יכול להיות אוסטופורוזיס? הרופא הביא לי לפני שנתיים קלציום אבל לא לקחתי אותו. וגם אני נוטלת סטרואידים דקסמטזון בגלל שיש לי הפרעות בהורמוני יותרת הכליה. האם יכול להיות שאני סובלת מאוסטופורוזיס???
    תודה רבה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעצם

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    10/12/2009

שלום נטע !
    טיפול ממושך בסטרואידים יכול לגרום לירידת במסת העצם ונמצא בקורלציה עם מינון ומשך הטיפול. אני מניחה שהמינון שאת מקבל הוא מינון תחליפי בלבד ולא גבוה.
    מכיוון שאת עדיין בגיל של בניית העצם ( עד גיל 25-30) מאוד כדי לשמור על דיאטה רבת סידן , לא לעשן, להתעמל. צריכת סידן המומלצת עד 1500 מג ליממה +וויטמין D לפחות 800-1000 יחידות ( מומלץ לבדוק רמת ויטמין D בדם ולתקן חוסר במידה וקיים).
    לגבי כאבים : אוסטאופורוזיס לא כואבת. כאבים מופעים רק במקרה של שבר .
    המלצתי להתייעץ עם רופא אנדוקרינולוג שלך בשאלה האם יש צורך לבצע צפיפות העצם או לשנות/להקטין טיפול בדקסאמטזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו