וסטאופורוזיס בילד בן 5 וחצי.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וסטאופורוזיס בילד בן 5 וחצי.
    גלי
    17/12/2009

שלום,
    אני אמא לילד בן 5 וחצי עם איחור התפתחותי רב תחומי ובעיה גנטית. לפני כ- 3 חודשים היה לו שבר בצוואר ירך רגל שמאל (שבר מאמץ). לאחר בדיקות רבות ו- M.R.I הגיעו למסקנה כי יש לו אוסטאופורוזיס. ביום ראשון האחרון עשינו בדיקת צפיפות עצם בהדסה, תשובות יהיו עוד שבוע בערך. האם זה נורמלי והגיוני שבגיל כזה מופיעה מחלה של מבוגרים בעצם? האם יש בארץ מומחה/ית שניתן לפנות אליו/ה, אפילו באופן פרטי, ולקבל חוות דעת נוספת? הוא סובל מכאבי גב מאוד קשים. קשה לו ללכת בגלל השבר, בגלל כאבי הגב ופחד שנותר בו. האם יש משחה המומלצת על ידיכם שניתן למרוח לו כנגד הכאבים? מה אפשר לעשות על מנת להקל עליו?? הוא ילד מאוד חכם ומבין שמשהו לא בסדר. כשהיה מגובס (ספייקה בכל הגוף), אמר לאחיו הגדולים: "יורידו לי את הגבס ואני אחזור לרוץ איתכם". היום כבר לא אומר את זה. מילותיו התחלפו בייאוש: "אמא את יודעת אין אלוהים. כי אם היה למה הוא נותן לי לסבול ולמה כואב לי ככה הגב?". אנחנו אובדי עצות. ממתינים לתוצאה של צפיפות העצם ואז נחזור לרופא. ד"ר צייטלין בדנה ת"א. אודה לכם מאוד אם תעזרו לי ותכוונו אותי. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    17/12/2009

אין מחלת אוסטאופורוזיס אצל ילידים. יתכן ומדובר במסת העצם נמוכה או/ו פגיעה באיכות העצם שגורמים לשברים. הסיבות לכך הם שונות: הפרעה במשק הסידן, הפרעה הורמולית, מספר מחלות גנטיות שיכולים להביא לשברים מרובים מגיל קטן. כמובן צריך לבצע בירור באחד מהמרכזים גדולים כמו הדסה או בית חולים שניידר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה דחופה. תודה.

גלי
    20/12/2009

ד"ר גלוריה שלום,
    אם אין אוסטאופרוזיס אצל ילדים איך הוא אובחן במחלה הזו? האם יש רופא שאת יכולה להמליץ עליו כדי שנוכל לקבל חוות דעת נוספת? הוא נורא סובל מכאבי גב. ברמה של חוסר תפקוד.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו