מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אופן מומלץ לנטילת סידןנורית07/02/2010
עקב אוסטאופניה עלי להתחיל ליטול גלולות של סידן+ויטמין D -משולב יחד (דרך חיים)
התבקשתי להתחיל עם 1 ליום ועם הכל מסתדר לעבור ל2 ביום.
שאלתי היא זו:
א. האם עדיף על בטן ריקה? או בזמן הארוחה? או לאחר הארוחה? על האריזה אין הוראות.
ב. ביחד עם דברי חלב, או בשום אופן לא? (הרופאה המליצה עם ...אבל לא היתה בטוחה כ"כ)
ג. ארוחת הערב שלי חלבית, אם יש בעיה עם החלב, האם עדיף לפני השינה?
ד. נאמר לי שזה עשוי לגרום לכאבי בטן ועצירות? האמנם? ואם כן - האם מוצר אחר, לא של דרך חיים, ידידותי יותר?
ה. אני נוטלת 6 כדורי אומגה 3 ביום לפי המלצת רופא (להורדת הטריגליצרידים) 2 בכל ארוחה,
האם יכולה להיות השפעה בעייתית בין זה לבין הסידן? האם אפשר ליטול אותם באותה ארוחה יחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת תוספי סידן
ד''ר עמיאל פיגנבאום07/02/2010שלום לך,
כמות הסידן המומלצת היא 1200 מ"ג ליממה ומומלץ ליטול אותה על קיבה ריקה וכמובן לא עם מוצרי חלב.לעומת זאת את הויטמין די יש לצרוך עם הארוחה העיקרית ומומלץ לצרוך ויטמין די כתוסף לפי מינון אישי בהתאם לתוצאות בדיקות הדם.ניתן ליטול את הסידן עם האומגה שלוש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
נורית07/02/2010שלום דוקטור.
הכדורים שקיבלתי כבר כוללים בתוכם גם סידן וגם ויטמין D.
אין לי אפשרות להפריד.
האם עדיין המלצתך תהיה על קיבה ריקה? ומתי ביום יש בעצם קיבה ריקה? שעתיים אחרי ארוחה זה בסדר?
שכחתי לציין שבלילה לפני השינה אני נוטלת סטטינים 10 מ"ג.
האם כדאי אז, לפני השינה, שזה בדרך כלל לפחות שעתיים אחרי האוכל לקחת את הסידן שכולל גם D , יחד עם הסטטינים?
בארוחות בוקר וערב לרוב יש מוצרי חלב אצלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת סידן
ד''ר עמיאל פיגנבאום08/02/2010שלום רב,
ממליץ לך ליטול את התוסף הזה לפני השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההנחיה אם זה סידן קרבונט ?
נורית08/02/2010הסידן שקיבלתי מהרופא הוא ויטה קל +D של דרך חיים.
קראתי כעת על ההבדלים בין סידן קרבונט וסידן ציטראט.
נדמה לי שההמלצה שלך לקחת לפני השינה נוגעת לציטראט.
לא רשום על הגלולות מאיזה סוג סידן הן, אבל מכיון שנאמר לי שעשויות לגרום לעצירות,
ומכיון שזה הסוג הזול ביותר, אני מסיקה שזה הסידן קרבונט.
קראתי שיש לקחת אותו עם האוכל.
בקיצור האם מדובר באמת בסידן קרבונט ואם כן, מתי הכי מתאים?
ואם זה בזמן ארוחה לא חלבית, אז רק בצהרים, ועלי לקחת שניים ביום.....
האם עדיין אתם סבורים שהמתאים ביותר זה בלילה, לפני השינה.
לי זה הכי פשוט , אם כי כאמור זה יהיה יחד עם הסימבקור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)