מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטאופרוזיסלאה22/05/2010
שלום רב,
אני בת 51 בריאה לא נוטלת כדורים ,מזה 4 שנים אינני מקבלת מחזור חודשי .בבדיקת צפיפות העצם הערכים בעמוד שדרה נמוכים מאוד יחסית לגילי כן גם בירכיים אך פחות (הבדיקות לא מולי אך זכור לי ערכים של 2.9 סטיית תקן) . טרם בקרתי אצל רופא .
האבחנה הרשומה היא אוסטופרוזיס.
הומלץ על בירור עניין הערכים הנמוכים בעמוד השידרה וטיפול בהתאם.
שאלתי , איזה טיפול תרופתי מומלץ לאיזה רופא לפנות מלבד רופאת המשפחה ?
פעילות גופנית מומלצת ? מכונים/התעמלות מסוימת במסגרת שירותי הבריאות
הנני סובלת מכאבים עזים בעצמות הירכיים ובגב מה מומלץ לכאבים?
(ידוע לאחרונה גם על אוסטואריטריטיס)
האם מחלה זו מוכרת בביטוח לאומי?
אודה לתשובתכם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/05/2010שלום רב !
קודם כל צריך לבקר רופא ראשוני ששלח אותך לבדיקת צפיפות העצם ולבצע בירור ראושני של סיבות לאוסטאופורוזיס. דבר שני, הייתי ממליצה על התייעצות במרפאה מטבולית.
לא ניתן להמליץ על טיפול ספציפי בלי בדיקת החולה והתרשמות ממחלות רקע וסיכון לשברים.
התעמלות ל"בניית העצם", דיאטה רבת סידן מומלץ, אך כנרא לא מספיק.
אין קשר בממצאים בצפיפות העצם וכאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)