מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר צבטוב- אנא בבקשה עזרתך לכל שאלא24/07/2010
שלום לך,
סליחה מראש על אריכות הדברים. אנא בבקשה תשובות מפורטות לכל השאלות.
1. כמה זמן אסור להכנס להריון אחרי טיפול עם יוד אקטיבי - 100 מיליקיר? (אחרי ניתוח כריתת בלוטת התריס בשל ממאירות).
2. האם פרק הזמן שצריך להמתין מושפע מכמות היוד שמקבלים? נניח אם הייתי מקבלת 150 מילקירי הייתי צריכה לחכות יותר זמן כדי להכנס להריון?
3. מה הן תופעות הלוואי והנזקים וההשלכות של יוד רדיואקטיבי לטווח הארוך והקצר למישהי שמתכננת הריון מיד אחרי פרק הזמן שצריך לחכות?
4. האם יוד רדיו אקטיבי גורם לשעור הפלות גבוה יותר בשנה שאחרי היוד? אנא תשובתך.
5. עקב הניתוח רמת הסידן אצלי מאוד נמוכה ואני לוקחת כדורי סידן וויטמין ד'. מה קורה עם כדורי סידן בגוף למישהי שמתכננת הריון, האם הם נספגים טוב בגוף האם והעובר? אין בעיתיות בנושא?
6. האם תוכלי להמליץ לי על סוג ושם של כדורי סידן עם ויטמין ד', משהו ממקור טבעי אולי, שנספג היטב בגוף? שמעתי על קלצ'יצ'יו - שנספג יותר טוב בגוף. יש בזה משהו?
תודה רבה רבה. מצפה בקוצר רוח לתשובותיך המפורטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר גלוריה צבטוב27/07/2010שלום !
1) מומלץ להמתין 6-12 חודשים לאחר טיפול ב-I-131 ( לא משנה 100 או 150 mCi )
הזמן ההמתנה חשוב גם לצורך הערכה לגבי השנות מחלה והחלטה לגבי המשך טיפול ( טיפול נוסף ב-I-131 או מעקב בלבד)
2) לאחר פרק זמן המתנה המומלצת אין שום השלכות על הריון ( כניסה, מהלך , התפתחות העובר)
3) חסר סידן צריך לטפל לטפל לא רק בסידן וגם ב-אלפה-D3 ומהקפיד מאוד על סידן תקין בהרין.
4) קיימים תכשירים שונים של סידן , הספיגה שלהם לא שונה משמעותית. צריך להקפיד על הנחיות מתן תכשיר. למשל קלציאום קרבונט לוקחים עם אוכל או אחרי אוכל, קלציאום ציטרט לפני האוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)