סידן ציטראט וסידן קרבונט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סידן ציטראט וסידן קרבונט
    מיטל
    06/02/2011

שלום רב,
    שמי מיטל, אני בת 34, לאחרונה גילו שיש לי אוסטאופורוזיס ונתנו לי מרשם של סידן קרבונט, 1200 מ"ג ביום + 400 יב"ל ויטמין D,
    מכיוון שנאמר לי שסידן ציטראט עדיף על סידן קרבונט, קניתי סידן ציטראט של חברת אלטמן שכל טבליה מכילה 250 מ"ג סין (1190 מ"ג סידן ציטראט) + 400 יב"ל ויטמין D, רציתי לדעת כמה טבליות אני אמורה לקחת מהסידן ציטראט שקניתי כדי לקבל את כל הסידן שאני צריכה?

תודה רבה, מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סידן ציטראט וסידן קרבונט

הוספת תגובה

• סידן ציטראט וסידן קרבונט - תגובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    07/02/2011

שלום !
    צריכת סידן יומית המומלצת היא 1200-1500 מג ליממה אם אין נחיות נגד כמו למשל אבני כליות או הפרשה מוגברת של סידן בשתן.
    לגבי כמה כדורי סידן לקחת, את צריכה לעשות הערכה יחד עם דיאטנית שיכולה להעריך כמות הסידן שאת מקבלת עם מזון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לסידן ציטראט

מיטל
    07/02/2011

סליחה, אבל לא ענית לי על השאלה, אני יודעת כמה סידן אני צריכה לקחת מהסידן קרבונט, אני לא יודעת כמה סידן אני צריכה לקחת מהציטראט כדי להגיע לכמות שוות ערך לקרבונט, אני רושמת שוב, המרשם שלי לסידן קרבונט הוא 1200 מ"ג ליום + 400 יב"ל ויטמין D
    אני קניתי סידן ציטראט שרשום עליו שכל טבליה מכילה 250 מ"ג סידן (1190 מ"ג סידן ציטראט)+ 400 יב"ל ויטמין D, השאלה שלי היא כמה טבליות אני צריכה לקחת מהסידן ציטראט לפי הנתונים האלו כדי להגיע לכמות שוות ערך למה שלקחתי עד היום?

אודה לך על תשובתך המהירה, תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לסידן ציטראט - תגובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    07/02/2011

caltrat (calcium carbonate 600mg) 1tabl= calcium citrat 250mg 2 tables
    600mg+600mcg =1200 mg of calcium
    250mg X4 tabl =1000mg of calcium
    תעשי חשבון !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מיטל
    07/02/2011

תודה על התשובה...

ממה שהבנתי ממך אני צריכה להתייחס רק ל-250 מ"ג שרשום על האריזה ולא למה שרשום בסוגריים (1190 מ"ג סידן ציטראט)

אז אם זה ככה, אם אני לוקחת 4 כדורים מהסידן ציטראט זה אומר שנכנס לי לגוף 1600 יב"ל ויטמין D, כי כל טבלייה מכילה 400, האם זה בריא?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו