מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ACLASTAאילנה28/03/2011
שלום,אני בת 57 בריאה בד"כ עם תת פעילות בלוטת התריס שמאוזנת באלטרוקסין 50 מ"ג מזה שנים.אמא בת 80 סובלת מאוסטיאופורוזיס ומטופלת באקטונל,בצפיפות עצם אחרונה ירידה בצפיפות עצם (הפסקת ווסת בגיל 55)ע"ש 2.1 - ( L4-2.6),צוואר ירך 0.5-/0.7- (0.8-)
הומלץ לי על אקאלאסטה לאחר שכדור אקטונל ראשון שלקחתי גרם לכאבים חזקים באפיגסטריום.עברתי נתוח כיס מרה לפני שנה וחצי וסובלת מדי פעם מכאבים בקיבה-בגסטרו נמצאו פוליפים.(לפני שנתיים) לפני חצי שנה שברשברתי מטהטרסל 5 בכף הרגל עקב כיפוף קל של הרגל.
למרות ההמלצה לזריקה מלפני 4 חודשים אני מתמהמהת וחוששת מתופעות הלוואי.
אני לוקחת ויטמין 5600D יח' לשבוע וכדור קלציום פעם ביום (לפעמים שוכחת)כל זה רק ב-4 חודשים אחרונים.
שאלתי:1. האם באמת אני צריכה את הזריקה?
2. מה חומר הזריקה עושה בגוף מבחינת מניעת הדרדרות האוסטיאופורוזיס?
3.האם עם הזריקה אני צריכה להקפיד על לקיחת סידן וויטמין D ?
הבעיה איתי שאני שוכחת לקחת קלציום.
בבדיקות דם מלפני חצי שנה-קלציום בדם-9.5 ,פוספור בדם 3.6, ויטמין D 25 בדם- 21
האם רצוי לעשות בדיקת דם נוספת לפני לקיחת הזריקה?
קראתי מאחת מתשובותיך בפורום שיש חשיבות לרמת ויטמין D בדם בשביל הזריקה. אפשר לקבל הסבר למה?
סליחה על הפרוט הרב ומחכה לתשובתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ACLASTA - תגובה
ד``ר שרי טל31/03/2011כמובן שאין אפשרות ליעוץ אישי בפורום זה. אתייחס כללית לשאלותייך. ישנה חשיבות רבה לצריכה מספקת של סידן וויטמין D וחוסר בהם עלול לגרום או להחמיר אוסטיאופורוזיס. תוספות אלה נחוצות תמיד ועם כל טיפול תרופתי. ערך מיטבי של ויטמין D הוא 30 ננוגרם למ"ל ולכן ערך 20 הוא מעט נמוך. טיפול באקלסטה מביא לתוצאות דומות לאקטונל ולפוסלן, ואם ישנם תופעות לוואי לתרופות הפומיות אקלסטה יכולה להיות אלטרנטיבה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)