מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה המשמעות של אי הגעה למסת העצםשאלה לי23/04/2011
המקסימלית. בגלל חסר ויטמין D וחוסר סידן בתזונה בגיל הקריטי ? 13-26 ?
מה החיסרון בזה ?
במה זה מפריע ? או יפריע ?
לאחר שהמסה מפסיקה להיבנות , מה צריך לעשות ?
ניתן תמיד להשפיע רק על הצפיפות (המינרליזציה) אבל לא על המסה (הכמות) .
אז האם זה אומר שצפוי אוסטאופורוזיס בגיל צעיר ואין מה לעשות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשמעות של אי הגעה למסת העצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב27/04/2011לא ניתן לבדוק מסת העצם באופן רוטיני. בדיקת צפיפות העצם בודקת מינרליזציה של העצם כחלק מהערכה של מסת העצם.
אנחנו יצאים מהנחה שמסת העצם מקסימלית אמורה להיות בגיל 25-30 ולאחר מזה ובעקר לאחר הפסקת מחזור אצל אישה קיימת ירידה הדרגתית .
שמירת המלצות כלליות, כמו צריכת סידן עד 1500 מג ליממה, טיפול בחוסר ויטמין D , הפסקת עישן, התעמלות...., יכולה לעזור לעצור ולמנוע הדרדרות בצפיפות העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמצא אצלי רמה נמוכה של ויטמין D
שאלה לי27/04/2011וסידן אין סיכוי שהגעתי אפילו ל 1000 מ"ג סידן ליום. פשוט אין סיכוי. אפילו לא ל-500
זה בלתי אפשרי מבחינתי. אלא אם כל היום אשב ואטחן מוצרי חלב, שלא נגעתי בהם.
אז אפשר להניח שלא נבנה אצלי כלום.
השאלה אם בגיל מאוחר כבר אפשר לתקן ..שלא יהיה אוסטיאופורוזיס
אם את שואלת אותי אז לפי קריאה בנושא בלבד, בטח יש לי אוסטיאופניה או אוסטיאומלציה.
כי בלי סידן ובלי ויטמין D זה בעיה לא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)