רואקוטן ואוסטאופניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רואקוטן ואוסטאופניה
    עומר
    23/05/2011

שלום,
    אני בן 22. לפני מספר חודשים בבדיקת צפיפות עצם נתגלתה אצלי אוסטיאופניה (קלה, אני חושב) - ערך ה-Z (או ה-T?) בבדיקת עמוד השדרה בגב התחתון היה 1.1-. בדיקת צפיפות העצם בירך היתה תקינה.
    אתמול התחלתי ליטול כדורי רואקוטן לצורך טיפול באקנה. שכחתי לספר לרופא העור על עניין האוסטיאופניה (לא חשבתי על זה בכלל).

האם בגלל האוסטיאופניה שיש לי צריך להמנע, או לשקול להמנע, מנטילת רואקוטן (שההחומר הפעיל בו, איזוטרטינואין, הוא נגזרת של ויטמין A)?

תודה מראש!
    עומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רואקוטן ואוסטאופניה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ויטמין

בוני
    25/05/2011

אני בת65 ןשנים לא נחשפתי לשמש.ואכן בבדיקה התגלה ויטמין ד נמוך.האם זה בהכרח קשור לאוסטואופרוזיס?אני פעילה,הולכתהרבה ורוקדת וגם מתעמלת.חוששת ללכת לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רואקוטן ואוסטאופניה - תגובה

ד''ר גלוריה צבטוב
    25/05/2011

אין קשר בין טיפול בראוקוטן וממצאים בצפיפות העצם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

עומר
    28/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו