מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחסי מין .לינויי13/07/2009
האם אפשר לקיים יחסי מין בזמן המחזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללינוי שלום.
ד''ר יעקב אורבך15/07/2009כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ??!ANNA12/07/2009
ש לי סחרחורות,בחילות וחולשה מזה כשבועיים.
שכבתי עם החבר שלי יום לאחר סיום המחזור והשתמשנו בקונדום.
אני ממש לחוצה,מצד אחד יש לי אנמיה והיו לי תופעות כאלה בעבר
וחבר שלי אומר שבדק והקונדום לא נקרע,אבל מצד שני אני לא נוטלת גלולות
וכל התופעות האלה ממש מדאיגות.
יכולות להיות תופעות כאלה של היריון שבוע לאחר קיום יחסי המין??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה שלום,
ד''ר יעקב אורבך15/07/2009אין לי אפשרות לענות.
חכי שבועיים מפעם אחרונה שקיימת יחסי מין, ובצעי בדיקת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיכוי להריון ?מירית12/07/2009
שלום שמי מירית מחזור אחרון היה לי ב10.6 מחזור סדיר.
שבוע אחרי המחזור קיימתי יחסי מין לא מוגנים והחבר שלי גמר לי בפנים.
חיכיתי שבועים לאחר קיום המגע ועשיתי בדיקת הריון באמצע היום ללא שתן ראשון של הבוקר ויצא לי שלילי.
הגיע זמן המחזור שלי ויש לי איחור .כבר יומיים.ואציין שהרגשתי בבטן כמו כאב קטן של מחזור אבל המחזור לא היגיע.
הזמנתי תור לבדיקת דם של הריון.
האם יש סיכוי שנתפסתי?
להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירית שלום,
ד''ר יעקב אורבך15/07/2009כן, יש סיכוי. אבל בדיקת הריון תגיד אם זה כן או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריון??רומי11/07/2009
מה הסיכויים שאני בהריון אם שכבתי עם מישהו עם קונדום, הוא נכנס גם כמה פעמים בלי קונדום, וגמר בחוץ.. אני לא על גלולות.....האם הסיכויים גדולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרומי שלום,
ד''ר יעקב אורבך15/07/2009השאלה שלך יותר מדי מסובכת.
לא ניתן לענות לך באופן ודאי משום שלא ברור אם ומתי בוצעה חדירה ללא קונדום ויתכן שנשארו זרעונים על איבר המין.
מוסר השכל, יחסי מין עם קונדום או גלולות בלבד!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור-שאלהדנה10/07/2009
אני קיבלתי מחזור בגיל 13 ועכששיו אני בת 16 וחצי.
במשך הזמן-מיום שקיבלתי המחזור היה סדיר וקיבלתי כל 21 יום,ואח''כ עם הזמן התחלתיע לקלבל כל 31 יום. המחזור נמשך 6 ימים והיו לי כאבים נוראיים ביום יומיים הריאשונים. ועם הזמן בחצי שנה האחרונה שמתי לב שהמחזור ניהיה כל פעם יותר ויותר קצרף,עם הוא נימשך 6 ימים,אז =הוא היה 5 ימים ואז 4 ועכשיו הגיע לכך שהחודש הוא היה יומיים. לא עשיתי דיאטה,ףלא הייתי במתח נפשי ואני לא מרקיימת יחסי מין בכלל.
אני בזמן המחזור נוטלת כדור רוקסט(הידוע כפאראצטאמול) הוא ניתן ללא מרשם. ורק בזמן המחזור אני לוקחת אותו. הפעם בחודש הזה היו לי כאבים נוראיים שלא יכולתי לסבול,אז לקחתי ביום 4 כדורים בהבדל של 3-4 שעות כל כדור,ואכן עזר. יום למחרת היו לי גם כאבים נוראיים ואז לקחתי עוד 2 כדורים-ז''א סה''כ לחקחתי 6 כדוקים,ולאחר הכדור השישי שמתי לב שניפסק המחזור.
ובכללל החודש המחזור היה נורא מוזר: הוא התחיל ב7.7 ורק כאשר בדקתי עם הנייר האם יש מחזור אז הייתה טיפה,ועל התחבושת לא הייתה. ווככה כל היום רק כאשר בדקתי עם נייר ועל התחבושת כלום. ב8.7 היה מחזור רגיל כאשר לקחתי 4 כדורים לכאבים. ב9.7 היה מחזור רגיל עד שבערב לקחתי כדור שני לכאבים ומאותו הזמן הפסיק המחזור.
והיום ב 10.7 יש רק טיפות ולא דימום כך שאני משתמשת רק במגם תחתון ולא בתחבושת. וזה גם לא דימום של דם ממש אדום אלא רק ורוד-אדום ממש לא משהו שאפשר לשים אליו לב.
הכאב אומנם הפסיק אבךל איתו גם המחזור הפסיק.
מה דעתך?
האם כל זה בסדר?
האם כל זה לא קשור לכדור שלקחתי?
האם הכדור הזה רוקאסט לא משפיע על הריון בעתיד?
ומה עליי לעשות< אני צריכה דאוג או שהכל תקין ונורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי שלום,
ד''ר יעקב אורבך11/07/2009לא אמרת האם את מקיימת יחסי מין. השאלה הזו משנה את כל ההתיחסות ל"בעיה" שלך.
במידה ולא, אייני רואה שום בעיה. הייתי מציע שתפני לרופא נשים ביחס לכאבי המחזור. יש פתרונות טובים יותר מאשר רוקסט, שיתנו לך פתרון גם לבעיות אחרות.
בכל מקרה הרוקסט לא גרם נזק להריון עתידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה רבה לך!
דנה11/07/2009עזרת לי מאוד,ורציתי לשאול אותך האם קיים מצב של מחזור בין יום אחד או יומיים האם זה נורמלי?
ומה הסיבה לכך שהמחזור ניהיה כזה החודש?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוקסט-דחוףדנה10/07/2009
שלום רציתי לשאול: אני ררק בזמן המחזור לוקחת כדור שנקרא רוקסט,בגלל הכאבים החזקים ביזמן המחזור.
הוא משכך לי את הכאב,ובפעם הזאת אני לקחתי 4 כדורים ביום עקב הכאב הבלתי נסבל. וביום שאח''כ לקחתי עוד שתיים.
רציתי לשאטוול אותך האם זה שלקחתי כ''כ הרבה כדורקים לא משפיע על הדימום עצמו< כי שמתי לב שנהיה קצת פחות דימום.
והאם הכשור הזה והמינון שלקחתי לא משפיעים על הריון בעתיד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי שלום,
ד''ר יעקב אורבך11/07/2009ראי תשובה לשאלה בענין המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים למניעת הריוןדניאלה10/07/2009
שלום אני סובלת ממחלת העור הנקראית פסוריאזיס ומטופלת במשחה בשם דייבובט שמקלה עלי מאד, רציתי לדעת האם זה בסדר לשלב את השימוש במשחה זו עם כדורים למניעת הריון מסוג פמינט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאלה שלום,
ד''ר יעקב אורבך11/07/2009אייני רואה שום מניעה להשתמש בגלולות עם המשחה הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות אוורהגליה07/07/2009
שלום ד"ר אורבך,
שאלתי היא כזו,אני משתמשת במדבקות אוורה כבר כמעט שנתיים ובחודשיים האחרונים המחזור שלי החל להקדים.החודש קיבלתי מחזור שבוע לפני הזמן ונוצר מצב שהמחזור ייגמר ביום שבו אני אמורה להוריד את המדבקה.השאלה שלי בעצם מה עליי לעשות האם להוריד מדבקה או שמה להתחיל מיד מחזור חדש של מדבקות?
ואם אני אוריד את המדבקה לשבוע האם סיכון שאכנס להריון?
אודה לך מאוד על תשובתך המהירה,
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגליה שלום,
ד''ר יעקב אורבך08/07/2009עלייך להמשיך עם המדבקות באותה השיטה, כלומר, מדבקה פעם בשבוע עם הפסקה של שבוע.
במידה ואת רואה שאת מדממת יותר מאשר שבוע כל חודש, עלייך לפנות להתיעצות אצל רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים באזור החזהחסוי06/07/2009
שלום , אני בת 17 ולאחרונה החלו להופיע לי מן סימני מתיחה באזור החזה והשדיים , ולאחרונה זה נהיה יותר בולט לעין וזה מאוד מפריע לי מכיוון שאנחנו עכשיו בקיץ , רואים את זה בבגד ים וזה ממש מכוער.
הסימנים נראים כמו שריטות אבל פנימיות , סימני מתיחה כאלה אדומים.
זה לא יכול להיות צלקות , לא זכור לי שקיבלתי שם מכה , האם זה פשוט כתוצאה מגדילת החזה? או שזה גנטי? מה ניתן לעשות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוי שלום,
ד''ר יעקב אורבך08/07/2009מדובר במתיחה של השומן התת עורי.
לצערי אייני חושב שיש טיפול בדבר.
אם יש לך חזה גדול, עלייך ללכת עם חזיה, דבר שימעיט את מתיחת החזה ויפחית את הסימנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדירהילה05/07/2009
כל כמה זמן המחזור צריך להופיע על מנת להיות סדיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר
ענבל06/07/2009בד"כ כל 28 יום את אמורה לקבל מחזור. אבל זה גם תלוי בת כמה את? כי בהתחלה למשל זה לא סדיר, ואז ככה בגיל 15-16 זה כבר מסתדר. ואחר כך אחרי לידה, גם לא ממש סדיר- עד שהגוף חוזר לעצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור לא סדיר
הילה08/07/2009טוב אז המחזור שלי ממש לא סדיר אם זה ככה
אני בת 17 וחצי זה לא תקין שהוא לא סדיר נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא מתי התחלת לקבל מחזור ?
ליאור09/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
הילה10/07/2009קבלתי מחזור לראשונה בגיל 12 ומאז הוא לא מסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמע 5 וחצי שנים...
ליאור10/07/2009הייתי מציעה לפנות לגניקולוג ליתר בטחון ומקסימום להשתמש בגלולות שיסדרו את המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה שלום,
ד''ר יעקב אורבך08/07/2009מחזור סדיר מופיע בדרך כלל מספר שנים אחרי הופעת הוסת. כלומר, דימום לא סדיר בשנתיים שלוש ראשונות אחרי הופעת הוסת אינו מהווה בעיה.
מחזור סדיר, הוא דימום וסתי כל 24-35 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטמהדנה05/07/2009
שלום אני בת 16 ואני רוצה לשאול : אחין שלי בן 7 חודשים צבט לי מאוד חזק אתהפיטמה בטעות. האם זה דשהוא צבט לי את הפיטמה יכול לגרום לכך 'שהשדיים לא יגדלו יותר או שאי ן קשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלמנטינות לנצח
שימי06/07/2009...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטלי שלום,
ד''ר יעקב אורבך08/07/2009אין שום סיבה לדאגה, נטלי.
לא נגרם שום נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לילדה בת 10 וחמישה חודשיםשולי02/07/2009
ביתי בת ה-10 וחמישה חודשים קיבלה מחזור בפעם הראשונה לפני מספר ימים.
רציתי לדעת האם זה לא מוקדם מדי ?אני פוחדת שהיא תפסיק לגבוהה לכן האם אתה ממליץ לדחות את המחזור באמצעים כלשהם אם יש בכלל אמצעים כאלו? ואם לא מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשולי שלום,
ד''ר יעקב אורבך05/07/2009[עלייך לפנות בשאלה לאנדוקרינולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקדמה בגלולותליאור01/07/2009
אני כרגע נמצאת בשבוע הפסקה שלי , אני אמורה להתחיל לחת את הגלולות בשלישי..
האם אני יכולה להתחיל לקחת אותן בשני? זה יגרום נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאור שלום,
ד''ר יעקב אורבך02/07/2009שום נזק לא ייגרם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וגלולותנטלי30/06/2009
לפני שנה בערך התחלתי לקחת גלולות יסמין ולפני 4 חודשים בערך (ללא תופעות לוואי) כשאני וחבר שלי נפרדנו הפסקתי לקחת אותן. לפני חודשיים בערך חזרנו והחלטתי לחזור לקחת גלולות. לקחתי את הגלולה הראשונה שלי לפני כשבועיים, על היום הראשון של הוסת כמו שצריך אבל מאז כבר עברו שבועיים וקצת והדימום אינו מפסיק. הוא אינו חזק אבל קיים, מופיעים כתמי דם כל יום. היום כשקיימתי יחסי מין עם החבר שלי גם היה דם, לא הרבה אך היה.
האם זה נורמלי שפעם ראשונה שהתחלתי לקחת גלולות זה לא היה ועכשיו זה כן? האם נראה לך שקיימת בעיה או שזאת תופעה נורמאלית? אני מאוד לחוצה ואשמח לדעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי שלום,
ד''ר יעקב אורבך02/07/2009אם התחלת את הגלולות ביום הראשון של הוסת, אין שום סיבה לדאגה.
אחרי הפסקה בגלולות התחלה מחדש מלווה לפעמים בדימום.
בחודש הבא הכל יסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזורנערה בת 1729/06/2009
שלום. אני בת 17 ועדיין לא קיבלתי מחזור. עשיתי בדיקות והכל ב"ה תקין אצלי. אני ממש חוששת. מה אי יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנערה שלום,
ד''ר יעקב אורבך02/07/2009היה עוזר כמובן אם היית מציינת אילו בדיקות עשית.
אני מניח שנבדקת על ידי גניקולוג, ואם הוא אמר שהכל תקין, יש להניח שזה אומנם המצב.
גיל 17 הוא גיל שבו כדאי אומנם לברר שהמערכת תקינה.
יש לבצע בדיקה גופנית אצל רופא נשים, יש לבצע מספר בדיקות דם, ואם צריך גם צילום עצמות כף יד לצורך קביעת גיל עצמות.
אם כל הנ"ל נמצא תקין אין מקום לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)