מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה .NoName15/05/2009
בת 16 , יש לי קצת בעית אי-סימטריה בחזה .. לא רואים עד כדי כך אבל עדיין זה מורגש קצת ומפריע לי .. לפני תקופה הייתה אצל רופאת ילדים והיא אמרה שזה יסתדר עם הזמן ושלא יגעו בי מבחינה קוסמטית עד גיל 18 .. מאז עברו כמה חודשים וזה לא השתנה .. אולי אפילו להיפך .. חוץ מזה שאני כבר שוקלת לעשות הקטנה... כי הוא ממשיך לגדול.. כאילו יש דרך לעצור את זה ולסדר ת'הבדלים ..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .. שלום,
ד''ר יעקב אורבך16/05/2009חזה לא סימטרי הינה תופעה שכיחה שאינה מהווה בעיה.
במידה וההבדלים אינם קיצוניים אני מציע לך להניח לענין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הם כן .?
NoName16/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??
NoName17/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.... שלום,
ד''ר יעקב אורבך18/05/2009פני לפלסטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי למדבקות אוורהאור15/05/2009
בתי בת 15.5 משתשמשת במדבקות אוורה כדי לסדר את המחזור, למניעת דימומים קשים
שגורמים לה לאנמיה. התחילה לראשונה לפני כ3 חודשים.
מתלוננת על סחרחורות ובחילות עשתה בדיקה אצל רופא אא"ג ורופא עיניים הכל תקין כך שאני בטוחה שזה מהמדבקות. יש ימים שזה בלתי נסבל. לגלולות הגיבה גרוע יותר. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור שלום,
ד''ר יעקב אורבך16/05/2009לצערי לא אוכל לתת לך תרופת פלאים.
לא אמרת שבתך מקיימת יחסי מין, אני מניח שלא.
יש לעבור ולנסות מספר סוגים של גלולות למניעת הריון, יש הרבה.
במידה ואף אחת אינה פותרת את הבעיה יש לשקול שימוש בתרופות אחרות.
הכל כתלות בחומרת הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורע14/05/2009
אני בת 16 וחצי, עדיין לא קבלתי מחזור טבעי. עשיתי בדיקות הורמונליות שיצאו תקינות, אני מפותחת ואין לי שעור יתר.הרופא נתן לי כדורים כדי לקבל מחזור אכן קבלתי ,אך מאז שום דבר אין מחזור. מה עלי לעשות? האם לחכות שהמחזור יגיע באופן טבעי? טו שצריך להתחיל הטפול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
ע16/05/2009שכחתם לענות לי, אשמח לקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל ע שלום,
ד''ר יעקב אורבך17/05/2009אם אינך מקיימת יחסי מין, אין סיבה לדאגה.
אחרי גיל 17 פני לרופא שנית, ואז הרופא ימשיך בברור הענין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות לשחלות פוליצסטיותירדן13/05/2009
אני בת 13, ולפני שנה קיבלתי מחזור,
המחזור שלי בכלל לא סדיר, המחזור האחרון שלי היה לפני כשלושה חודשים ומאז לא קיבלתי.
[וגם לפני כן היו חודשים שלא קיבלתי מחזור]
הדימומים שלי מועטים ,
[אני לא יודעת בדיוק אם זה קשור או לא אבל הם גם חומים.,]
-האם זה נורמאלי ?
-אני יודעת שאלו התסמינים הכי שכיחים לשחלות פוליצסטיות , יכול להיות שאני סובלת מהתופעה הזאת??
..אשמח לקבל עזרה!!..
-ירדן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר *זו ירדן אחרת (:
ירדן13/05/2009אין לי שום קשר לירדן מלמטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירדן, האחרת שלום,
ד''ר יעקב אורבך13/05/2009דימום לא סדיר בגיל צעיר אינו מהווה בעיה, והינו שכיח ביותר.
נכון שדימום לא סדיר יכול להיות אחד המאפיינים של שחלה פוליציסטית, אבל בגיל צעיר זה אינו מחוייב המציאות.
שחלה פוליציסטית מאופיינת בשעור יתר, השמנה ואקנה, פצעי בגרות.
במידה ואת מודאגת, עלייך להוועץ ברופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותירדן12/05/2009
אני בת 17,והייתי רוצה להתחיל לקחת גלולות אבל זה לא משהו שאני יכולה לדבר עם ההורים שלי, אם אני ילך לרופא לקבל מרשם זה יוודע להם? או שיש סודיות? ואם כן איך זה הולך כי תמיד ברופא משפחה יש עבר של בדיקות ומרשמים שקיבלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירדן שלום,
ד''ר יעקב אורבך13/05/2009עצתי לך דברי עם אימך על רצונך להתחיל לקחת גלולות.
את עשויה להיות מופתעת מתגובתה.
במידה ואת מעונינת להסתיר את העובדה הזאת ממנה, עלייך להועץ ברופא הגניקולוג ולשאול, בהתאם לקופה בה את מבוטחת, האם יש אפשרות שלא לדווח על הביקור לאימך.
במידה וזה אינו אפשרי, פני לרופא באופן פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי
דנה21/05/2009אפשר לבקש מהרופא שלא ידבר על זה ליד אמך
מה שכן לדעתי חבל כי אמא שלך יכולה רק לעזור לך ולכוון אותך אני ממש התלבטתי אם לספר לאמא וכבר אחרי חצי שנה שהשתמשתי בפמינט רק ספרתי לה ואני ממש מתחרטת שהיא לא הייתה חלק בזה מההתחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות והורמוניםדפנה11/05/2009
אני רוצה להתחיל להשתמש בגלולות כי יש לי חבר קבוע ואנחנו רוצים לקיים יחסים בלי קונדום. אבל יש לי התלבטות גדולה כי שמעתי שיש בגלולות הרבה הורמונים שמשפיעים על הגוף. מה הם ההורמונים האלה, והאם זה ככה בכל סוגי הגלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים בגלולות
שירה11/05/2009תראי , פעם היו הרבה הורמונים בגלולות ואז ככל שלמדו יותר ויותר הבינו שאפשר לייצר גלולות יעילות מאוד עם מעט הורמונים וגם הסיכוי לתופעות לוואי ירד בצורה משמעותית
גלולות כמו פמינט, מינס מכילות מעט הורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני שלום,
ד''ר יעקב אורבך12/05/2009בכל הגלולות יש הורמונים, וזו אינה הבעיה שצריכה להטריד אותך.
את חייבת לקבל גלולה שלא תזיק לך, תמנע הריון ולא תהיה כרוכה בתופעות לואי רבות.
את המידע הזה תקבלי מרופא הנשים אליו תגשי לקבל את הגלולות.
בכל מקרה עלייך לדעת, הנזק שבאי לקיחת גלולות, אם את מקיימת יחסי מין, רב יותר מן הסיכוי לאיזה שהוא נזק בלקיחתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
מרינה13/05/2009יש גלולות שמעדיפים לתת לבנות בגיל ההתבגרות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
שירוש13/05/2009נראה לי שמעדיפים לתת מהסוג של ה"דור השלישי", ככה זה אצלי. שזה גלולת עם מעט הורמונים: הרמומט, פמינט, מייניס ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
דפנה13/05/2009התגובות עזרו לי. בסופו של דבר הלכתי לבקש מירשם מהרופא וקיבלתי מירשם לפמינט כי הוא טוען שאלה גלולות עם קצת הורמונים כי הן לבנות צעירות. אני אנסה ואני מקווה שבאמת לא תהיה כל תופעת לוואי שהיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
מיכל15/05/2009פמינט נחשבות לגלולה שיש בה הכי פחות תופעות לוואי אז לא נראה לי שיהיה לך בעיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יסמיןמרגלית09/05/2009
אני חיילת, אני נוטלת גלולות יסמין מזה חודשיים, בצבא הגלולות יצאו מהסל בגלל שהן לא בריאות או משהו, מה בדיוק הבעיה בהן?
בעבר נטלתי הרמונט ופמינט, יסמין הרבה יותר טובות לי, יש עוד גלולות עם אותו מינון כ מו יסמין?
והאם זה מזים לבריאות להחליף הרבה סוגי גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרגלית שלום,
ד''ר יעקב אורבך10/05/2009פעם ראשונה שאני שומע שיסמין יצאו "מן הסל" בצבא.
יסמין היתה ונשארה גלולה טובה.
ייתכן שהיא יקרה עבור הצבא, ואז לא תהיה לך ברירה אלא לעבור לגלולה אחרת, או לממן את היסמין בעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולנו באותה סירה
לירז14/05/2009אני גם משתמשת בפמינט, ועכשיו פתאום הוציאו את זה מהצבא.
ואין מצב שאני מוותרת על השימוש בפמינט לטובת גלולה אחרת ( במיוחד אחרי שהשתמשתי בגלולה אחרת שעשתה לי רע והיו חייבים להחליף לי אותה לפמינט).
זה ממש לא בסדר מה שקורה,
ןבאמת, מה מצפים? שנחליף ככה סתם גלולות רק בגלל שהם החליטו על גלולה אחת בצבא?
האם הרופאים פה אולי יכולים לכתוב את דעתם על זה? אולי משהו שנוכל להסביר לרופא בצבא למה אסור ככה להחליף לנו גלולות? במיוחד אחרי שהגוף התרגל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
רונה14/05/2009ממש מעצבן שלקחו לנו את הפמינט והחליפו באיזה גלולה שאף אחד לא מכיר
ממש ממש חבל אבל אני לא מתכוונת לקחת אותן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתבר ש...
לירז18/05/2009שהגלולות האלו שנותנים עכשיו בצבא, לא מכירים אותם בכלל לא בבית המרקחת ולא בקופת חולים! מה זה אמור להיות? איזו גלולה שעשו במיוחד לצבא? איזה מין דבר זה? מה זה ניסיונות שעושים על חיילות????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת?!?
רונה19/05/2009איזה חוצפה יש להם לתת גלולות (שזה תרופה לכל דבר) ולנסות אותם על חיילות
באמת אין את זה בקופות חולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות סרזטשגית09/05/2009
אני לוקחת גלולות סרזט.
אם קיימתי היום יחסי מין, ואפסיק את הגלולות מחר
האם אני מוגנת מהריון?
אם לא, עד מתי עלי לחכות כדי להפסיק את הגלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשגית שלום,
ד''ר יעקב אורבך10/05/2009אם תפסיקי את הגלולות היום את מוגנת מפני הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גם אני לוקחת את הגלולות מינסהדר08/05/2009
וכרגע הגעתי לגלולות הלבנות הלא פעילות.
אם אני מקיימת יחסי מין בלי אמצעי מניעה בזמן לקיחת הגלולות הלבנות, אני עלולה להיכנס להריון בגלל שהן לא פעילות? או שהגלולה הלבנה מונעת הריון גם כן בכל זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש... פשוט שאלת וכתבת לעצמך
איריס11/05/2009כדי לפרסם את המינס...
נו באמת...
פאטת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות ויחסי מיןמעיין08/05/2009
שבת שלום!
בשבוע שעבר קימתי יחסים, מוגנים (קונדום, וגלולות).
לאחר כמה שעות, ראיתי בתחתונים שלי הפרשות חומות צמיגיות.
המרקם והריח היה כרגיל, רק צבע ההפרשות היה שונה. וכך היה במשך יומיים- שלושה.
נדמה לי שזה מעט דם, למרות שכבר קיימתי יחסים בעבר (אבל מעולם לא דיממתי),
ולגבי מחזור, הוא סדיר מאז הגלולות,אז זה לא זה.
ההפרשות עם הצבע חום חלפו, אבל בכל זאת... מה זה?
אשמח לקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למעיין שלום,
ד''ר יעקב אורבך10/05/2009קרוב לודאי שמדובר בדימום קל שיכול להגרם עקב המגע המיני או תוך כדי הגלולות.
במידה והתופעה אינה חוזרת על עצמה, אין מקום לדאגה.
במידה והדבר נשנה, יש מקום לפנות לרופא לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלתי לקחת את הגלולות מינסהדר07/05/2009
וזה החודש הראשון בו אני משתמש בגלולות אלה ובגלולות בכלל.
הגעתי ליום ה25 של לקיחת הגלולות שבהם ישנם הגלולות הלבנות , כשלוקחים את הגלולות האלה אמורים לקבל מחזור. אבל למרות שלקחתי כבר את הגלולה הראשונה הלבנה ביום ה25 שהינה גלולה לא פעילה, אין לי שום מחזור ואפילו לא הפרשת דימום עדינה. דבר זה מאוד לא ברור לי ויוצר חששות ואי הבנות. אשמח אם תעזור לי להבין מה פשר הדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלונה שלום,
ד''ר יעקב אורבך08/05/2009ענין הגלולות לא הוסבר לך כהלכה.
הגלולות הלבנות אומנם אינן מכילות הורמונים, אבל את הוסת תקבלי רק אחרי 2-4 גלולות כאלה. כלומר הדימום בהחלט יכול להתחיל באריזה השניה.
אם לקחת את הגלולות כסדרן, אין סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדירספיר07/05/2009
לראשונה קיבלתי מחזור כשהיתי בת 11וחצי
ומאז לא קיבלתי עד גיל 12 וחצי
לאחר גיל 12 וחצי קיבלתי כל כמה חודשים
ואפילו כל חצי שנה ויותר
ועכשיו אני כבר בת 16וחצי ולא קיבלתי מחזור בערך חצי שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד כמה פרטים
ספיר07/05/2009אני מטר 52 שוקלת 47
בעבר היו לי תקופות שלא היתי אוכלת טוב ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלספיר שלום,
ד''ר יעקב אורבך08/05/2009הכי חשוב לא אמרת, האם את מקיימת יחסי מין?????
אני מניח שלא, ואז תשובתי היא שאין מקום לדאגה.
הבעיה היחידה יכולה להיות, שלכשתקבלי את הוסת, הדימום יכול להיות חזק ומפתיע.
הייתי מציע להתיעץ עם רופא נשים בדבר קבלת תרופה שתגרום לדימום מבוקר ובתאריך ידוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בקשר לשדייםורד. ח06/05/2009
בתי בת ה- 14 מתלוננת מזה כמה ימים על כאבים בשד שמאל.
השד נפוח ואדום באיזור הפטמה ,הפטמה מוגדלת, ובמישוש ידני מרגישים שהוא קשה
באיזור זה.
היא מקבלת מחזור מזה כחצי שנה אך עדיין הוא לא סדיר
כמו כן היא שבוע לפני מחזור.
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורד שלום,
ד''ר יעקב אורבך08/05/2009אין מקום לדאגה, אך עליה לפנות לרופא להבדק. ייתכן שמדובר בדלקת המחייבת טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטננות12306/05/2009
אני לוקחת גלולות מליאן ואני עכשיו בשבוע הפסקה, והצטננתי. אני רוצה לקחת קולדקס, האם זה עלול לפגוע בצורה כלשהיא ביעילות הגלולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל 123 שלום,
ד''ר יעקב אורבך08/05/2009לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ורטליןאמא06/05/2009
בתי רוצה להתחיל לקיים יחסי מין מלאים עם החבר שלה ובקשה ללכת לרופא נשים.
יש לי 2 שאלות
1. האם יש בעיה עם שילוב של רטלין וגלולות?
2. סבתה, אם בעלי נפטרה מסרטן השד. הבנתי ששימוש בגלולות מגביר את הסיכון לסרטן השד. האם זה נכון והאם צריך לבדוק אם בתי נשאית של הגן BRCA1 BRCA2 בשלב זה?
תודה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא שלום,
ד''ר יעקב אורבך08/05/2009אין בעיה בשילוב של גלולות וריטלין.
עד כמה שידיעתי מגעת התורשה של BRCA הינה דרך האם ולא דרך האב.
לדעתי במקרה זה אין מקום להכנס לעומק הענין.
הדיווח אודות העלאת השכיחות של סרטן השד במשתמשות בגלולות אומנם קיים, אך אין הוראת נגד לשימוש בגלולת במקרה של סרטן השד במשפחה. ודאי שלא בגיל צעיר, וודאי שלא במקרה של סרטן השד במשפחת האב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)