מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור צמיגישירן31/03/2009
שלום אחינועם,
אני הייתי אמורה לקבל ביום שישי מחזור (גלולות) ובכל זאת קיבלתי ביום שבת בלילה ויכלתי להבחין בו אך ורק כשהכנסתי את האצבע לשם... הוא היהה נורא צמיגי ובקושי נזל למטה כמה טיפות אחדות... מה הסיבה שיכולה לגרום למחזור להיות נורא צמיגייי? זה נורמליי?
אני חושבת אבל לא ממש בטוחה שהבחנתי במין סיבים/ חוטים כאלה שקישרתי אותה לטמפון.... זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירן שלום,
ד''ר יעקב אורבך02/04/2009דימום נרתיקי אחרי הפסקת גלולות הינו מועט ביותר. זו אינה תופעה חריגה ואינה צריכה להדאיג.
כל זה בהנחה שלקחת את כל הגלולות ולא שכחת!!!!
ביחס לחוטים בהפרשה, ממש אייני יודע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר פרגוסטרון 17נטע31/03/2009
לדר היקר זאת שוב אני,
רציתי לשאול אותך האם הרמה הזו של הבדיקה יכולה להעיד על משהו??? האם זה בעיה שצריך לטפל בה ולפנות לרופא? ואם כן, איזה רופא?
OH-Progesteron 17 144.60 nmol/L
Reference values for females
Follicular phase: 0.57-5.51
Luteal phase: 0.66-14.2
Oral contraception: 0.54-7.59
Postmenopausal: 0.60-5.20* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטע שלום,
ד''ר יעקב אורבך02/04/2009לא ניתן להתיחס לבדיקות מעבדה מבלי לראות את כלל התמונה. עלייך להוועץ ברופא ששלח את הבדיקות. אני מניח שהיתה מחשבה מאחורי ההפניה. הרופא ודאי יידע לשלב את תוצאות הבדיקה עם הממצא בבדיקה הגופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלהמאי30/03/2009
שלום,
אני סובלת ממחלת הבכ'צט וזה גורם לי לכאבי בטן בלתי נסבלים מה עושים בזה ?
האים יש טיפול מיוחד ,
אודה לך אים תענה לי על תשובי ,
בברכה מאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאי שלום,
ד''ר יעקב אורבך02/04/2009לצערי אייני מתמצא במחלת בכצ'ט. עלייך לפנות לרופא המתמחה במחלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות אצל ילדהאמא של30/03/2009
לפני כחודש וחצי היו לבתי בת ה- 10 הפרשות ירקרקות. היינו אצל רופאת נשים שעשתה לה משטח ונמצא סטרפטוקוק A. הרופאה נתנה לה לעשות שטיפות עם פולידין ולמרוח פוליקוטן למשך 16 יום. בתום התקופה היתה הטבה, אולם כל האיזור היה אדום ושורף. לפני כשבוע ההפרשות חזרו, ועכשיו הפכו לחומות. מה ניתן לעשות? הטיפול עם הפולידין היה מאוד קשה, שורף ומגרד. הרופאה גם אמרה שעליה להתרחץ פעמיים ביום (בבוקר ובערב). האמנם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא של שלום
ד''ר יעקב אורבך02/04/2009לצערי הפעם, עלי לחלוק על המלצתה של הרופאה.
הפרשה נרתיקית אצל ילדה שאינה מקיימת יחסי מין, אינה מהווה בעיה. יש לשלול שלא קיים פצע באזור, ושלא הוכנס שום חפץ זר לתוך הנרתיק.
במידה וכל אלה אינם קיימים לא הייתי מטפל כלל.
אין שום משמעות לקיומו של ספרפטוקוקוס מסוג A בהפרשה. לא הייתי עושה שטיפות עם פולידין שעלול בהחלט לגרום לגירוי במקום. אני מניח שהפוליקוטן ניתן אחרי שהופיע אודם מקומי, זה טיפול טוב.
הפרשה החומה שהופיעה מקורה בדימום נרתיקי קל שיכול להיות ממקור רחמי, או בגלל שהילדה מגרדת עקב הגירוי המקומי.
לסיכום, יש לודא שלא נגרם פצע או הוכנס גוף זר , ולא לתת שום טיפול אם אין כאב או גרד במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטקיה zinnat וגלולותמיכל29/03/2009
שלום
אני בחפיסה של הגלולות בגלולה ה12 נאלצתי לקחת אנטיביוטיקה בבית חולים מיום שלישי שעבר (שהייתי בגלולה ה7/8) בשל בעיות בכליה (זיהום שנבע מדלקת בדרכי השתן והתפשט לכליה )
רציתי לדעת האם כדאי להשתמש בקונדום כשאקיים יחסי מין בימים הקרובים או שאין כל חשש .
שם האנטיביוטיקה הוא zinnat 500 mg ואני לוקחת את האנטיביוטיה הזו מיום שלישי שעבר.
תודה מראש על תשומת הלב
ובכל אופן אפנה לרופא לוודא אבל אני רוצה לשמוע דעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל שלום,
ד''ר יעקב אורבך30/03/2009עד כמה שאני זוכר זינט אינה בין התרופות המורידה יעילות של גלולות. יחד עם זאת, למען הסר ספק, הייתי ממליץ על שימוש בקונדום עד גמר הטיפול.
מדובר בסך הכל ב 7 ימי טיפול, נכון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה7 ועוד כדור
מיכל30/03/2009התייעצתי עם הרופא והוא אמר את אותה הדעה שלך
אבל לחכות עד שארגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורמאי29/03/2009
מה הכוונה פעילות הורמונלית ? ,
תוודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשובל שלום,
ד''ר יעקב אורבך30/03/2009בגוף מצויות בלוטות המפרישות למחזור הדם חומרים שונים המשפיעים על התפתחות מערכות ואיברים שונים בגוף.
השחלות, המהוות חלק מאברי המין, מפרישות חומרים הנקראים הורמונים, ואלה גורמים להתפתחות הגוף הנשי משלב של ילדות לנערות ולאחר מכן לנשיות.
הורמונים אלה משפיעים על התפתחות החזה, הופעת השעור באברי המין ובית השחי, והפזור השונה של השומן המקנה לגוף את הצורה הנשית.
חוסר התפתחות מינית, למשל חוסר התפתחות של החזה, יכול לנבוע כתוצאה מחוסר פעילות של ההורמונים האלה, וזו הסיבה שאני ממליץ על התיעצות עם רופא נשים בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורמאי29/03/2009
שלום אני בת 15 ועדיין לא קיבלתי מחזור .
האם שלא מקבלים מחזור החזה לא מתפתח ?
עד איזה גיל אני יכולה להיות בטוחה שאני יקבל ?
אני בלחץ מזה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשובל שלום,
ד''ר יעקב אורבך29/03/2009גיל 15 אין סיבה להלחץ מחוסר וסת.
גיל הופעת הוסת מאד אינדיבידואלי, ותלוי בכמה גורמים ביניהם משקל, תזונה ותורשה.
במידה ולא החלה עדין התפתחות של החזה, כנראה שטרם החלה אצלך פעילות הורמונלית.
זו דווקא סיבה לפנות לגניקולוג להתייעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמפוןגל27/03/2009
בזמן הכנסת הטמפון אני מרגישה את זה באזור הישבן. מה אפשר לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית שלום,
ד''ר יעקב אורבך29/03/2009אל תכניסי את הטמפון כל כך עמוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
גל29/03/2009אני לא חושבת שזה קשור כי עוד בהתחלה, כשזה עדיין לא לגמרי נכנס אני מרגישה את זה.
אז איזה עוד הסבר יכול ליהיות לזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלית שלום,
ד''ר יעקב אורבך30/03/2009המרחק בין הנרתיק למעי הגס, או פי הטבעת, קטן ביותר. תצטרכי להתרגל להרגשה. עם הזמן התחושה הלא נעימה תעבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבנטע26/03/2009
שלום רב
אני בת 18 וחצי ואני סובלת מחוסר באנזים 21 וכתוצאה מכך מPCO וחוסר מחזור.
עקב כאב בטן עברתי U.S בU.S נראה מעט נוזל בדוגלס ובתוך שחלה נראה מבנה צלול מימדים בעל 12*13 האם זה יכול להעיד משהו? האם אני צריכה לדאוג מזה? להלן בדיקות דם מה זה אומר? האם בעיה בבלוטת אנדרל גורמת לאבד אלקטרוליטים?
תודה רבה
Dhea-SO4 11.2 umol/L 1.2-10.3 (.........)*
Androstenedione 4.23 ng/mL
Females (19-48y):0.47-2.68 ng/mL
Cortisol 599.0 nmol/L
Reference values
A.M.: 138 - 690 nmol/L
P.M.: 169 - 345 nmol/L
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטע שלום,
ד''ר יעקב אורבך29/03/2009לא ניתן להתיחס לבדיקות בלי לראות את החולה עצמו.
הבדיקות אינן חריגות ביותר, והממצא באולטראסאונד בהחלט רגיל, בתלות בזמן שבוצע במהלך המחזור.
עלייך לפנות לרופא נשים ולהתייעץ עימו ביחס לתוצאות, אבל יותר מכך ביחס לאפשרויות הטיפול השונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומהאינה26/03/2009
אני בת 21, בריאה, לא לוקחת גלולות.
השני מחזורים האחרונים שלי היו קצרים וחלשים מבדר"כ במקום שבוע, 3 ימים של דימום, וכמה ימים אח"כ בעת מתן השתן יש הפרשות חומות מהנרתיק בלי ריח וגירודים. האם זה דבר נורמלי?תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאינה שלום,
ד''ר יעקב אורבך26/03/2009האם את מקיימת יחסי מין? האם נשללה אפשרות של הריון?
אם אין הריון, התופעה אינה מעוררת דאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמפוןגל25/03/2009
אם אני לוחצת אני מצליחה להוציא חלק מהטמפון. נורמלי??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהי
ד''ר יעקב אורבך26/03/2009כן. ואם זה מפריע לך, הכניסי את הטמפון עמוק יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש במחזור- דחוף!!!שילה25/03/2009
שלום רב,
ביתי בת 15 קיבלה מחזור ראשון לפני פחות משנה והמחזור אינו סדיר. המחזורים אינם סוערים במיוחד. הלילה התעוררה כי הרגישה שמשהו נפלט לה מהנרתיק. גוש נפלט ממנה , דומה במקרמו לשליה, מלווה בדמם. האם זה טבעי? האם עלינו לפנות לרופא?
חשוב לציין שביתי אינה נוטלת גלולות ואינה מקיימת יחס מין.
אודה לתשובתכם הדחופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשילה שלום,
ד''ר יעקב אורבך25/03/2009תלונה כזו בהחלט מצדיקה בדיקה של רופא נשים.
במידה ועדין לא נזרק , הייתי ממליץ להביא את הגוש לרופא על מנת לשלוח אותו לבדיקה פטולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותאביטל24/03/2009
שלום רב, אני בת 16, ולא נוטלת גלולות. בחודש שעבר היו לי כמה הפרשות חומות מהנרתיק והן חלפו מעצמן. גם החודש התחילו לי (יומיים אחרונים) אותן הפרשות, קלות מאוד, צמיגיות בצבע חום מהנרתיק. בחודש שעבר אחרי המקרה (פחות או יותר) ניגשתי לגניקולוג לערוף בדיקה רגילה ומשטח מצוואר הרח, הרופא אמר שהכל נראה בסדר לחלוטין. מה הן ההפרשות האלו? האם הן יכולות להגיע כתוצאה מביוץ? האם יש לי סיבה לדאגה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
אביטל24/03/2009בנוסף לכך רציתי להוסיף כי המחזור שלי הופיע ב9.3 החודש. (האם זו יכולה להיות תופעה בשל תהליך ביוץ?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאביטל שלום,
ד''ר יעקב אורבך25/03/2009במידה ונבדקת ולא נמצא שום דבר, הסירי דאגה מליבך.
לא אמרת האם את מקיימת יחסי מין.
במידה וכן, יש מקום לשלול הריון!!! קני בדיקה בכל בית מרקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל ההריון
אביטל26/03/2009בחודש שעבר קיימתי יחסים, אך כבר יותר מחודש שאינני מקיימת, בנוסף לכך
ב9.3.09 קיבלתי מחזור שנערך כמחזור מלא. (בין חמישה לשישה ימים)
זה לא אומר שאני כבר לא בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאביטל שלום,
ד''ר יעקב אורבך29/03/20090סביר להניח שלא, אבל בכל ספק עדיף לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות החזהחסויה!24/03/2009
שלום! אני בת 18 עוד מעט 19 ואין לי חזה גדול..גם לא בינוני כל כך..אני לא שטוחה ויש לי חזה טיפה יותר מקטן אבל זה מפריע לי אני רוצה שהוא יגדל יותר. האם יש דרכים שאינן מהוות סכנה לבריאות ושבזכותן אפשר שהחזה יגדל יותר? אני יודעת שיש ניתוחים פלסטיים בשביל זה..אבל אינני מעוניינת לעבור ניתוח להשתלת סיליקון. אני מעדיפה בדרך יותר טבעית אולי יש כדורים או משהו?אבל שלא ישפיעו על שאר חלקי הגוף.. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסויה שלום,
ד''ר יעקב אורבך25/03/2009אין דרך טבעית להגדלת החזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...ענת23/03/2009
אני בת 18 ומקיימת יחסים כבר בערך שנה וחצי ולוקחת גלולות כשנה וחצי. אני ובן זוגי מקיים יחסים ללא קונדום, וכשהוא מגיע לגמירה ויוצא, כל נוזל גופו "נשפך" החוצה ישירות. מה זה אומר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת שלום,
ד''ר יעקב אורבך25/03/2009התופעה רגילה ונורמלית לחלוטין. נוזל הזרע אינו נשאר בתוך הנרתיק ואינו נספג לתוך הגוף.
לאחר השפיכה, הנוזל יוצא החוצה בדרך הטבעית, כלומר נשפך אל מחוץ לנרתיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)