מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזהגל18/11/2008
שלום אני בת 16 וחצי ויש לי חזה קטן. אני שוקלת 52 גובה 1.63 ואף פעם לא עשיתי דיאטה רצינית. האם החזה שלי ימשיך לגדול? המחזור שלי עדיין לא ממש סדיר אז זה אומר שיש סיכוי שהחזה שלי ימשיך להתפתח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנה
ד''ר שבתאי רומנו19/11/2008התשובה היא בהחלט כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בווסתמאיה17/11/2008
קיימתי יחסי מין מוגנים לפני כמה חודשים ומאז המחזור מאחר לי, ביצעתי לפחות 3 בדיקות הריון שבכולן היה שלילי. נאמר לי פה שהמחזור אמור להגיע,והוא לא הגיע. האם זה יכול להיות הריון אף על פי שהבדיקות היו שליליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להלה
ד''ר שבתאי רומנו17/11/2008אם בדיקות הדם שליליות אינך בהריון ויש לפנות לרופא נשים באזור לצורך גרימת וסת. יתכן ויש הפרעות הורמונליות שגורמות לאיחור בוסת ולכן כדאי לפנות לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת יסמיןדנה15/11/2008
שלום ד"ר אני נוטלת גלולות הרמונט מזה 8-9 שנים וכעת אני מחליפה ליסמין בשל בעיית פצעים בפנים שנמשכת כבר שנים. גם לאחר טיפול בראקוטן הפצעים חוזרים. (בת 26) אני חוששת מאוד מהשינוי הנ"ל ושאלתי היא- האם תיתכן דווקא החמרה בפצעים במעבר ליסמין? ואם כן להמשיך ולחכות חודשיים שלושה כמו שהרופא אמר? שמעתי שהיא גורמת להופעת כתמים בפנים זה נכון?או שזה נכון לגבי כל הגלולות? האם המרכיבים ביסמין והרמונט שונים וההבדל יצור שינויים הורמונליים? בתודה מראש, דנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה שלום,
ד''ר יעקב אורבך16/11/2008המעבר ליסמין הגיוני ונכון. ביסמין יש יותר אסטרוגן מאשר בהרמונט, וזה אמור לעזור כנגד הפצעים בפנים.
בכל מקרה תצטרכי להמשיך את היסמין מספר חודשים על מנת להחליט אם יש שיפור.
כן. המרכיבים ביסמין והרמונט שוונים. אם תיווצר בעיה עם היסמין ניתן יהיה לדעת רק לאחר שימוש של כמה חודשים, כאמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותלינוי14/11/2008
שלום,אני בת 17 וחצי ורציתי לשאול שאלה בנושא הגלולות. לשמחתי בחודש הבא יש לי תור לגניקולוגית ואני אתחיל ליטול גלולות באופן קבוע לראשונה בחיי. שאלתי היא האם אני מוגנת כבר מהגלולה הראשונה ואני יכולה לקיים יחסי מין ביום יומיים הראשונים לשימוש בגלולות, באופן בטוח (ללא קונדום)?. אם לא, אשמח לדעת מתי אוכל לקיים יחסי מין ללא קונדום בזמן השימוש בגלולות ולהיות בטוחה ורגועה מכל חשש. תודה מראש, לינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללינוי שלום,
ד''ר יעקב אורבך16/11/2008ראשית שיהיה בשעה טובה.
אם את מתחילה גלולת ביום הראשון של המחזור, את מוגנת כבר מן היום הראשון מפני הריון.
זכרי אינך מוגנת מפני מחלות מין!!!
אני חושב שכל שאלה שתעמוד על הפרק תוכלי לשאול את הגניקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניות האישהאולגה13/11/2008
האם יכול להיות שבחורה נ ולדה ללא דגדגן? אני לא מוצאת את הדגדגן אצלי בגוף ואני חוששת שאין לי אותו, או שיכול להיות שהוא נמצא אצלי במקום אחר ולא כמו אצל כולם? אשמח לקבל תשובה מפורטת, כי זה נורא מדאיג אותי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולגה
ד''ר שבתאי רומנו13/11/2008לידה ללא דגדגן היא תופעה מאוד מאוד נדירה ולכן אני מניח שלא נולדת ללא דגדגן. מבחינה אנטומית הדגדגן נמצא בחלק העליון של פתח הנרתיק באזור החיבור של השפתיים הקטנות ומעל פתח השופכה. אין צורך לחפש אותו ולהיות מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור חזקיםמתבגרת11/11/2008
שלום יש לי שאלה. אני עוד מעט בת 18 ואני בזמן מחזור סובלת מאוד יש לי כאבים חזקים בבטן ,אני מרגישה שאני מתעלפת ועומדת להקיא אבל לא מקיאה. אני לוקחת את התרופה שנקראת "אדויל" זה עוזר לי ממש קצת, ועד שזה משפיע אני על הפנים. וגם אמרו לי שלא טוב לקחת "אדויל". אשמח לקבל תשובה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתבגרת
ד''ר שבתאי רומנו12/11/2008לתופעה של כאבים במחזור יכולות להיות סיבות כאלה ואחרות. המלצתי לפנות לרופא נשים לבדיקה לא בהכרח גניקולוגית במידה ואת לא מקיימת יחסי מין. במידה והבדיקה תקינה יש מקום להציע לך טיפול בגלולות או באמצעים תרופתיים אחרים בכדי לשפר לך את איכות חייך סביב המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטליה11/11/2008
שלום, אני בת 14 וחצי בגובה 1.63 ושוקלת 38 ק''ג. אני רוקדת בלט קלאסי כבר די הרבה שנים מספר שעות בשבוע. כל סימני ההתפתחות שלי די רגילים לגילי מלבד העובדה שלא קיבלתי מחזור. אמא שלי קיבלה מחזור בגיל מאד מוקדם- 11. האם זה רגיל?והאם זה קשור למשקל שלי? אני לא ממש רוצה ללכת לגניקולוג..אז פשוט לחכות בסבלנות?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טליה
ד''ר שבתאי רומנו12/11/2008אפשר ללכת לרופא ילדים שלך ולא לגניקולוג לצורך הערכה של שלב ההתפתחות המינית שלך ואז לקבל תשובות לשאלתך. בהחלט יתכן והריקוד גורם גם לאיחור בקבלת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי אחרי יחסי מיןאחת09/11/2008
שלום, אני בת 17.5 וקמיימת יחסי מין כבר שנה וחצי. בתחילת ה"דרך" הייתי חוטפת דלקות בשלפוחית השתן ולא הבנתי למה, לכן פניתי לרופא משפחה והוא אמר לי שיתכן וזה כתוצאה מחיידקים שנמצאים בנרתיק ומגיעים לאיזור בעקבות קיום היחסים [נאמר לי כי זה שכיח בקרב נערות צעירות], לכן הוא אמר לי בכל פעם לאחר קיום היחסים ללכת לשירותים, ולאחר מכן לשטוף במים. בעיה זו נפתרה. אך כעת נמצאת בפניי עוד תעלומה לא ברורה: לעיתים [אמנם רחוקות מאוד] קורה שיום לאחר קיום היחסים מתחיל לי גירוי לא כל כך נעים באיזור הנרתיק. היו פעמים שזה הופיע חיצונית על פני איזור הנרתיק [בכניסה], ופעמים אחדות התגלה כי זה מבפנים [שינוי בהפרשות העידו על כך]. לקחתי כדורים של אגיסטן וזה עזר, אין לי בעיה לטפל בזה, פשוט אני ממש אשמח לגלות ממה זה נובע, שאוכל למנוע זאת בעתיד מאחר והעניין לא מקל עליי. שאלותיי הן: 1. מדוע הדלקת בשלפוחית השתן שכיחה בקרב נערות צעירות דווקא? 2. האם הגירוי נובע מחוסר היגיינה [בעת החדרת אצבעות וכדומה]? 3. האם זו פיטרייה? אם כן איך היא מגיעה לשם? תודה מראש וסליחה על אורך הפניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחת שלום,
ד''ר יעקב אורבך10/11/2008פנייתך אינה ארוכה ואנסה לענות על שאלותייך אחת לאחת.
דלקת בדרכי השתן שכיחה בעיקר אצל נערות צעירות אחרי מגע מיני עקב בצקת מקומית באזור הכניסה לנרתיק שהוא גם אזור השופכה.
בזמנו, כאשר נשים קיימו יחסי מין רק לאחר החתונה, התסמונת הזו גם כונתה "דלקת בשתן של ירח הדבש"....
הגירוי שמופיע אחרי יחסי מין יכול לנבוע מכמה סיבות. שפשוף של המקום, יובש בזמן המגע המיני או לחלופין באמת פטרת של הנרתיק.
פטריות נמצאות בנרתיק כל הזמן, כמו בכל מקום אחר בגוף. רוב הזמן פטרת אינה גורמת לתלונות, אבל אחרי טיפול אנטיביוטי וירידה ברכוז החיידקים בנרתיק, עלולות הפטריות להתעורר ואז מופיעה תלונה של גרד או צריבה.
פטרת אינה נגרמת כתוצאה מחוסר הגיינה אלא להיפך, עודף רחצה. מוסר השכל, לא לשטוף את הנרתיק בצורה מוגזמת, ולהשתמש בסבון חומצי כמו ליגיניה או לקטופיל פמינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.מורן05/11/2008
אני בת 16 והחזה שלי יחסית לא מפותח. לפני כחצי שנה התחלתי לקחת גלולות ומאז שמתי לב שחזה אחד יותר גדול מהשני. זה תמיד היה ככה אבל לא יודעת עם מאז הגלולות או שפשוט אני ממשיכה להתפתח אבל ההבדל ניראה לעין והוא לא קטן. כאילו חזה אחד גודל והשני נשאר אותו הדבר ולא גודל. האם זה תופעה נורמאלית? או אולי זה קשור לסוג הגלולות? אני רוצה ללכת להיבדק אצל רופא נשים אבל אמא שלי אומרת שהכל ניראה בסדר ואצל כולם זה ככה פשוט אצלי רואים את זה יותר בכל זה לדעתי זה לא אסתטי ואני לא יודעת עם זה בכלל נורמאלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן שלום,
ד''ר יעקב אורבך06/11/2008אז גם הפעם, כמו ברוב המקרים, אמא צודקת.
אצל רוב הנשים יש אסימטריה מסוימת בגודל השדיים. איננו יודעים מה הסיבה לכך. הרי ברוב המקרים הידיים דומות בגודלן , וכך גם הרגליים ורוב האיברים הזוגיים בגופנו.
החזה כנראה מבטא רגישות שונה להורמונים המופרשים על ידי השחלות, וללא שום קשר לגלולות למניעת הריון, וכמובן ללא קשר לגלולה זו או אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימיי ביוץחסויה03/11/2008
מהם "ימיי ביוץ"? והאם נכון שר-ק בימים אלו אפשר להיכנס להריון ובשאר החודש לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסויה שלום,
ד''ר יעקב אורבך06/11/2008אם המצב היה כל כך פשוט, אז למה הכל כל כך מסובך.....
נכון שרק בימי הביוץ אפשר להרות, אולי יומיים שלושה קודם, אבל הבעיה היא לדעת בדיוק מתי הם ימי הביוץ. נדיר ביותר שמישהיא מבייצת באופן קבוע באותם הימים ובאותו הזמן.
הסתמכות על ימי הביוץ כאמצעי מניעה הינה טעות קשה, וכנראה מהווה את אחת הסיבות העיקריות להריונות בלתי רצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונאלישירי03/11/2008
שלום לכם, בת 29 מנסה שנה להרות. רציתי לדעת האם FSH =9 נחשב תקין ביום ה-3 למחזור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי שלום,
ד''ר יעקב אורבך04/11/2008שאלתך אינה מתאימה לפורום. את כבר כמעט מעל גיל ההתבגרות, וודאי שאינך נערה.
בכל מקרה, שאלת ההריון והורמונים אינה נמדדת בבדיקה אחת שנלקחת בנקודה בודדת. יש סדרה שלמה של הורמונים שצריך לבדוק בשלוב עם בדיקת אולטראסאונד ובדיקה גופנית.
לזה יש גם לצרף את בדיקת הזרע, וכל אלה מהווים מכלול אחד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף אינסולין.....עדי31/10/2008
שלום... בתי בת ה-14 לא קיבלה מחזור במשך חצי שנה.... רופאת הנשים הביאה לה כדורים אשר בעקבותם קיבלה ביתי מחזור. בעת המחזור נשלחה גם לעשות בדיקות דם. בדיקות הדם יצאו תקינות מלבד סעיף האינסולין שיצא 30.43miu/ml רצינו לדעת על מה משפיע סעיף זה? מה עלינו לעשות? האם עליי לפנות שוב לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותם שלום,
ד''ר יעקב אורבך02/11/2008אי קבלת הוסת אצל ילדה בת 14 אינו צריך להדאיג. קבלת הוסת אחרי לקיחת כדורים יכולה אפילו להרגיע אותך.
אייני יודע מדוע נשלחה בדיקת הדם לאנסולין, אבל נשאלת השאלה האם זו בוצעה כמו שצריך , ובתנאים המתאימים.
מאחר והדבר חורג מתחום התמחותי, הייתי מציע לפנות לאנדוקרינולג ילדים, נסי את פרופ הוכברג מחיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובהפרח30/10/2008
ד"ר אורבך שלום אני בתולה, גובהי 1.58, משקל 50. בוצעו בדיקות דם כלליות ויצא תקין וגם של הורמונים ,אינני יודעת בדיוק איזה אך הרופאה ציינה שכיוון שישנו יחס מסויים בין ההורמונים של 1 ל-4 במקום 1 ל-1 אז בגלל זה המחזור אצלי אינו סדיר. לאימי תמיד היה מחזור סדיר, ממה בעיה זו יכולה לנבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרח שלום,
ד''ר יעקב אורבך02/11/2008אז כאן כבר יש יותר פרטים.
עדין אייני יודע על איזה הורמון מדובר.
מדוע אינך נגשת לרופאה המדוברת ומבקשת יותר פרטים?
בכל מקרה אם הוסת הלא סדיר מדאיג אותך, אינך צריכה להיות בלחץ. לגבי כל השאר, את הכל אפשר לסדר.
שיהיה לך יום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..פרח30/10/2008
שלום! אני בת 22 ואין לי מחזור סדיר. אני מקבלת מחזור פעם ב-3 או 4 חודשים הייתי אצל רופאת נשים וערכתי בדיקות דם ואולטרסאונד והכל תקין הרופאה ציינה שאם ארצה מחזור מסודר אצטרך לשתות כדורים באופן קבוע, אמרתי שאיני מעוניינת בכך והיא אמרה שאין זה חובה אבל ציינה שזה חשוב שאני יקבל מחזור לפחות אחת ל-3 חודשים ולשם כך נתנה לי מרשם של הכדורים דופסטון לשתות פעם ב-3 חודשים על מנת שהמחזור יגיע. שאלתי היא האם מצב זה תקין?(יש לציין שלאימא שלי תמיד היה מחזור סדיר) האם זה יכול להוות בעיה בעתיד והאם זה יכול להסתדר? אודה לתשובה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרח שלום,
ד''ר יעקב אורבך30/10/2008לא ציינת בשאלתך דברים רבים.
האם את מקיימת יחסי מין? מה גובהך ומה משקלך? האם בוצעו בדיקות דם, ואיזה.
-על פנייו נראה לי שהעצה שקבלת מן הרופאה נכונה.
-ברוב המקרים הבעיה אינה עוברת מעצמה, וכשתרצי להרות יהיה צורך בטיפול בכדורים על מנת לעזור לך לבייץ, אבל ממה שציינת, לא נראה שמדובר בבעיה רצינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהר29/10/2008
שלום רציתי לשאול לגבי הסרת שיער באזור הדגדגן.. האם מותר להסיר שיער ובאיזה דרך עדיף? שעווה\גילוח\לייזר? האם יש השפעה כלשהיא על האזורים הפנימיים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל ר' שלום,
ד''ר יעקב אורבך30/10/2008כל הסרת שיער מאזור איבר המין חושפת את האזור להתפתחות של דלקת בזקיקי השיער המוסר.
במידה והחלטת למרות הכל להסיר את השיער, עלייך לעשות זאת בצורה נקיה עד כמה שאפשר. כלומר, יש לרחוץ היטב את האזור במים וסבון לפני הסרת השיער, להשתמש לצורך הגילוח או המריטה באמצעים נקיים/סטריליים, או במידה והפעולה מבוצעת על ידי בעל/בעלת מקצוע לודא שאומנם זה נעשה בצורה כזו.
יש רופאים הממליצים על מריחת משחה אנטיביוטית באזור אחרי כל הסרת שיער.
-לגבי הטכניקה, עלייך להחליט. אייני יכול לקבוע מה הדרך העדיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)