מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום שלא במחזורלינוי29/10/2008
שלום, אני בת 17 וחצי, ויש לי מחזור סדיר מאוד. לפני שבוע וקצת סיימתי מחזור, היום בבוקר הרגשתי צריבה מסוימת באזור הנרתיק שגרם לי לגשת לעיתים תכופות לשירותים לתת שתן מלווה במעט צריבות מרגיזות. ונתקלתי בתופעה זו גם ביומיים הראשונים למחזור. בפעם השלישית הבוקר כשהייתי בשירותים ראיתי דימום קל, יש לציין שאינני לוקחת גלולות למניעת היריון. אך אני מקיימת יחסי מין עם חבר שלי כבר 4 חודשים עם קונדום, כשבסוף אנחנו תמיד בודקים אם נקרע הקונדום, כך שאינני חושבת שאני בהיריון למרות שלפי שקראתי דימום שלא במחזור יכול לסמן על היריון. אם כן, ממה דימום קליל זה נובע? האם הצריבות מעידות על דלקת או משהו אחר?האם עליי לדאוג שמה נכנסתי להיריון?. דבר שני שיש לציין בימים האחרונים שמתי לב ואנשים מסביב שמו לב לחזה שלי שגדל מעט. האם יש לזה קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינוי
ד''ר שבתאי רומנו29/10/2008בכן דימום יכול להיות מהרחם ויכול להיות גם מדרכי שתן. עלייך לבצע בדיקה של הריון ובדיקת שתן ועם התוצאות לפנות לרופא הנשים.
רצוי שתקבלי יעוץ בנושא אמצעי מניעה במיוחד במקרה שלך שאת מקיימת יחסי מין. וכדאי יום אחד קודם למנוע הריון בלתי רצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...סיוון28/10/2008
שלום! רציתי לישאול, אני בת 15 ויש לי מחזור מאז גיל 11, הבעיה היא שבמשך תקופה ממושכת מהחודש עצמו יש לי הפרשות, לעיטים צמיגות יותר ולעיטים לא בצבע לבן- שקוף, הן מלוות בדרך כלל ברי רע שאני לא יושעת איך להפטר ממנו, אני מתקלחת לעיטים קרובות מאוד- פעם ביום לפחות!!! 1) האם זה מהווה עצלי בעיה?? 2) איך אפשר להיפטר מהריח?? תודה מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון
ד''ר שבתאי רומנו29/10/2008את צריכה להבדק ע"י רופא נשים בכדי לראות האם מדובר בהפרשות נורמליות שנובעות משינויים הורמונליים. או יש זיהום שדורש טיפול. פני לרופא נשים באזור מגורייך לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מהנרתיק.אליה.27/10/2008
האם זה הגיוני שיש לי הפרשות צמיגיות מהנרתיק ביום ה-9-10 למחזור? זה לא אמור להופיע בשלב מאוחר יותר? ועוד שאלה, יש לי נקודות לבנות על הפטמות. זה חריג או נורמלי? גילי הוא 17 אם זה הכרחי. תודה, אליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאליה שלום,
ד''ר יעקב אורבך28/10/2008הפרשה נרתיקית אינה מהווה בעיה אם אינה מגרדת או " מריחה". הפרשה צמיגית ביום ה 10 או ה 12 , מה זה משנה???
ביחס לנקודות על הפטמות אייני יכול להביע דיעה מבלי לראות.
פני לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר יעקב אורבךאמא מודאגת26/10/2008
ראשית תודה על תגובתך, שנית רציתי לשאול שאלה נוספת..... בעיקבות ההפרשות האחרונות וצמיחת ניצני שדיים עשיתי לבתי שבוע שעבר צילום כף יד-גיל עצמות. התשובה שקיבלתי היום היא שגיל העצמות הוא בין 12 ל-13 שנים ז"א גדול ב- 3 שנים מגילה. (9) כמובן שבשורה זו לא הוסיפה לי שקט נפשי גם בשל צמיחתה שעלולה בקרוב מאוד להיפסק וגם בשל קבלת המחזור שאולי זה מרמז על הגעתו. - חשוב לי לציין שכיום הילדה גבוהה יחסית 1.44 מ' והיא בת 9. מה דעתך לגבי התפתחותה......מה תווך הזמן שיש לה עוד לגדול??? תודה על עזרתך שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאם המודאגת שלום,
ד''ר יעקב אורבך26/10/2008שאלתך חורגת מתחום התמחותי.
במידה והנתונים שמסרת מדאיגים אותך, הייתי מציע לפנות לאנדוקרינולוג ילדים להמשך הברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות ווגינליותאמא מודאגת24/10/2008
לביתי בת ה-9 החלו לאחרונה להופיע הפרשות ווגינליות - (גוון לבן) הם אילו סימנים המרמזים על כך שהמחזור החודשי צפוי להגיע בקרוב??? (היא טרם קיבלה כמובן). אם כן מהו תווך הזמן שהמחזור יכול להגיע מתחילת ההפרשות.... הרבה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא המודאגת,
ד''ר יעקב אורבך25/10/2008הפרשה לבנה אינה מהווה סיבה לדאגה.
אצל ילדה צעירה לא מדובר בדלקת נרתיקית, וודאי שאין דרך לנבא לפי ההפרשה האם הילדה עומדת לקבל וסת.
אין פרק זמן מוגדר שניתן לנבא את זמן קבלת הוסת מזמן הופעת הפרשה נרתיקית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופההחסויה24/10/2008
שלום,רציתי לדעת אם קיום יחסי מין במחזור{עם שפיכה בנרתיק}יכולים לגרום להריון???יש סיכוי?קלוש???אני מפחדתת!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוייה
ד''ר שבתאי רומנו24/10/2008בד"כ לא זאת בהנחה שאכן מדובר בוסת ולא בדימום לעיתים שיכול להופיע סביב תקופת הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסימי23/10/2008
במסגרת מעקב זקיקים לקראת הזרעה הרופא חושש שמא יש פוליפ ברחם בגודל 1 ס"מ השאלות בבקשה הן: 1)האם יכול להיות שזו הסיבה לאי פיריון עד כה של שנה? 2)ביצעתי בחודשיים האחרונים 4 בדיקות אולטראסאונד ולא ראו פוליפ !יכול להיות שפתאום צץ לו בהפרש של חודש? 3)חובה להסיר לפני התחלת הזרעות או אפשר בשלב מאוחר יותר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימי
ד''ר שבתאי רומנו23/10/2008אני חושב שזוהי לא מטרת הפורום את מוכרחה לסמוך על הרופא המטפל בך ולקבל ממנו את התשובות. היות ואת במעקב מסודר אין לי ספק שתקבלי תשובות מהימנות לכל אחת משאלותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי20/10/2008
שלום אני בת 15.5 , קיבלתי מחזור לפני כשנתיים ובחיים לא קיימתי יחסי מין או משו כזה ואני לא לוקחת גלולות... השאלה שלי היא כזאת... יש לי חזה ממש קטן "ניצנים" ואני מפותחת טוב מבחינת הכל חוץ מהחזה..זה נושא שמאוד מציק לי..עוד לא קניתי חזייה ראשונה שכל החברות שלי כבר משתמשות בה מעל שנתיים.. אני מתביישת ללכת לרופא נשים ולא רוצה ללכת! ועם העניין הזה גנטי..מה אפשר לעשות כדי לשנותו?! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי שלום,
ד''ר יעקב אורבך20/10/2008את צודקת, הנושא מאד רגיש. ראי כמה שאלות בנושא יש במדור הזה בלבד.
כמו שכבר אמרתי, התפתחות החזה הינה מאד אישית. אם את רוצה לדעת האם יש בעיה מיוחדת אצלך, עלייך לפנות לרופא נשים, שאם יהיה צורך יפנה אותך לדיקות מיוחדות לצורך ברור הענין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא נשים
עדי21/10/2008האם אפשר לקבוע תור וללכת לרופא נשים בלי ידעית ההורים עם אני בת 15?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךך...
עדי22/10/2008והאם הם יראו את זה אחר כך בחשבון מכבי או משו כזה?! מה אני אמורה להגיד לרופא שאני באה אליו? למה הציצים שלי קטנים?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי שלום,
ד''ר יעקב אורבך22/10/2008במידה והכסף יורד מחשבון הבנק של ההורים, אומנם אמך תדע על הביקור. אבל מדוע שלא תגשי לרופא עם אימך? הרי אין שום בושה ללכת ולהועץ עם הרופא בבעיה שמטרידה אותך.
אני בטוח שאימך לא תראה שום דבר חריג בביקור.
באשר למה שתאמרי לרופא, פשוט מאד. אמרי לו מה מטריד אותך. ואם לזה החזה הקטן, אמרי לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותניצן17/10/2008
התחלתי לקחת מינס לפני 9 ימים ומאז אני סובלת מנפיחות בבטן ומעצירות. האם יש קשר לגלולות? אני מרגישה ממש רע ולא יודעת האם להפסיק ליטול אותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניצן שלום,
ד''ר יעקב אורבך19/10/2008חודש ראשון של לקיחת גלולות מלווה תמיד בתופעות לואי.
חלק מהן יכול להיות לא נעים, ואפילו מטריד.
עצתי לך לנסות לעבור את החודש הראשון בטיפול, ולאחר מכן לראות מה קורה.
איננו יודעים אם אותן תופעות לואי או אחרות, ואולי קשות יותר לא יהיהו לך עם גלולות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב. . .חסוי16/10/2008
שלום אני בת 15. ולא קיבלת מחזור כבר מפסח. אם אני צריך ללכת להיבדק. ואם כן מה עושים בבדיקה? יש להגיד שתקופה הזאת אני עשיתי דיאטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוי שלום,
ד''ר יעקב אורבך17/10/2008חסרים המון נתונים.
האם עד פסח קבלת וסת סדיר?
האם את מקיימת יחסי מין?
לוקחת תרופות?
כמה ירדת במשקל?
עם כל הנתונים האלה נהיה יותר חכמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמילנה15/10/2008
היי אמ רציתי לשאול עש יש אפשרות כלשהיא לגרום לחזה לגדול יותר מהר, אולי איזה ספורט מסוים או מאכל .. אשמח לקבל תגובה בהקדם האפשרי תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למילנה שלום,
ד''ר יעקב אורבך15/10/2008הדרך המהירה ביותר לגרום לחזה לגדול היא להכנס להריון, אבל אני מבין שפתרון כזה אינו קביל עלייך, נכון.
אם כך עלייך להתעזר בסבלנות ולהניח לטבע לעשות את שלו.
אייני מכיר סוג התעמלות או מאכל המזרז את גדילת החזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותלינה14/10/2008
בחודש שעבר התחלתי לקחת גלולות והייתי לוקחת אותך בשעה קבועה (6 וחצי אחר הצהריים) אבל גיליתי שהשעה לא נוחה אז אחרי השבוע הפסקה התחלתי לקחת אותך בשעה מוקדמת יותר (12) כבר מהגלולה הראשונה של החפיסה. יש לציין שאני מקפידה להיות מאוד מדויקת. שינוי השעה לא השפיע על פעולת הגלולות כמו שמשפיעה שיכחה או משהו בסגנון, נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לש' שלום,
ד''ר יעקב אורבך15/10/2008איו שום משמעות לשעת הלקיחה.
עלייך לקחת את הגלולות בשעה נוחה לך, אינך חייבת להקפיד על שעה מדוייקת. הייתי מסתפק בזה שתקחי אותם מדי יום באותו הזמן, כלומר בבוקר או בערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור12/10/2008
אני סובלת משלשולים בזמן המחזור ובימים שקודמים לו. לעתים השלשולים מימיים. האם זה לגיטימי? האם זה יכול להעיד על מחלה מסוימת? האם מומלץ לערוך בדיקות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור שלום,
ד''ר יעקב אורבך15/10/2008תסמונת של שלשול מיימי בזמן הוסת אינה מוכרת לי.
האם התופעה חוזרת על עצמה מדי חודש? כמה זמן היא כבר קיימת? האם עברת ברור של ררופא פנימי הנוגע לשלשול?
האם את משתמשת בגלולות למניעת הריון או בתרופות אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל09/10/2008
שלום בת 16. האם ריטלין משפיע על התתפתחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני שלום,
ד''ר יעקב אורבך10/10/2008לא. לריטלין אין השפעה על התפתחות מינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לזיהוי הריון.מיה08/10/2008
אני בת 16 ואני מעוניינת בבדיקת דם לזיהוי הריון. איך אפשר לעשות זאת ללא הפנייה מגניקולוג והכי חשוב ללא ידיעת ההורים? אפשר לעשות את הבדיקה בבית חולים? באיזו מחלקה? תודה. צום יעיל וגמר חתימה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיה שלום,
ד''ר יעקב אורבך09/10/2008בדיקת דם להריון מתבצעת רק עם הפנייה של רופא, ובמרפאת קופת חולים.
בכל מקרה בדיקה כזו נשארת רשומה במרפאת הקופה.
עצתי לך, עשי בדיקת שתן להריון, במידה וזו תצא חיובית את בהריון. במידה וזו תצא שלילית, ולא תקבלי וסת תוך שבוע, פני לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)