מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תענו בבקשהסיוןןןן22/12/2008
שלום! אני בת 16ושנה שעברה בחופש הגדול רזיתי 8 קילו בחודשיים. השאלה שלי היא : האם יכול ליהיות שהגיזרה של הגוף שלי כלומר הגוף שלי הפסיק להיתפתח? אני מתכוונת שהאם יכול ליהיות מצב שהגוך שלי לא יתפתח ליהיות נשי יותר ובוגר אלא יישאר גוף של נערה לנצח? עשיתי דיאטה רק חודשיים ואז העלתי קצת ועוד פעם ירדתי בערך 3-4 קילו אבל לא בכוונה אלאא כי לא היה לי חשק לאכול. אז יכול ליהיות מצב שהגוף שלי יישאר כמו של נערה או שביגלל שהפסקתיע את הדיאטה אז הגוף ימשיך להיתפתח ? או שהדיאטה ביכלל לא משפיעה על זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל שלום,
ד''ר יעקב אורבך22/12/2008בשאלתך חסרים נתונים רבים.
האם את מקבלת וסת? סדיר? מה משקלך? מה גובהך?
מתי קבלת וסת לראשונה?
רק כך נוכל לדעת במה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!מישהי22/12/2008
שלום אני בת 16 וחצי ויש לי שאלה: איבר המין שלי משונה כזה, הדגדגן יחסית גדול כזה והשפתיים הפנימיות בולטות אצלי האם זה בסדר? האם זה ישתנה בעתיד? אשמח לקבל תשובה בהקדם....:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהי שלום,
ד''ר יעקב אורבך22/12/2008שאלתך אומנם חשובה, אלא שלצערי לא ניתן לתת לך תשובה מבלי לראות במה מדובר.
אני מציע לך לפנות לבדיקה לרופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםגל19/12/2008
בת 16 אני משתמשת בטמפון ותמיד כשאני מוציאה אותו מעט שורף לי אפילו אם הוא מחליק בקלות. ממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
לינוי20/12/2008דרך אגב כיצד שמים טמפון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרותם
ד''ר שבתאי רומנו21/12/2008זה נובע מהיובש שנוצר עקב ספיחת הנוזלים ע"י הטמפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרותם שלום,
ד''ר יעקב אורבך22/12/2008הצריבה נובעת משפשוף של הטצפון בדפנות הנרתיק ובאזור הפות.
נסי טמפון קטן יותר או עברי לשימוש בתחבושות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות שחורותיאנה17/12/2008
אני בת 14 כמעט, ולפני קצת יותר מחצי שנה קיבלתי מחזור ראשון. לפעמים הוא קצת לא סדיר, אבל לפי מה שאני יודעת זה נורמלי בשנים הראשונות של המחזור וזה לא מדאיג אותי. מה שכן יש לי לפעמים הפרשות שחורות/חומות בלי זרמים, בלי דם ,רק מה שנראה כמו דם קרוש וישן. לפעמים זה בא 'במקום' המחזור, לפעמים לפניו ולפעמים בכלל לא. האם זה נורמלי? מה זה מעיד? ולנושא אחר... קראתי פה בפורום על PCO, ולפי התסמינים, אני חושבת שגם לי יש את התסמונת הזאת. איך בודקים את זה? איפה? מה זה עושה, ולמה זה מפריע? האם זה מזיק? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאנה
ד''ר שבתאי רומנו18/12/2008בשנים הראשונות מתחילת הוסת יכולות להיות הפרעות מהסוג שאת מתארת. מוקדם לדבר על PCO משום שהשחלה טרם הגיעה לבשלות המתאימה. במידה ואחרי שנתיים ימשיכו עדיין הסימפטומים של וסת בלתי סדיר ניתן לפנות לרופא נשים לבדיקה והערכה לסיבה שבגללה הוסת לא סדיר. בחלק מהמקרים אכן יכול להיות PCO אבל יכולות להיות סיבות אחרות.
התסמינים שאת חושבת שקשורים ל- PCO הם דומים לתסמינים שאת מתארת אך הסיבה כנראה על רקע של חוסר בשלות ולא בהכרח תסמונת PCO* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהלינוי15/12/2008
יש לי בעיה אישית ואשמח אם אוכל לקבל עזרה ולדעת מהי. אני בת 15 ובחודשיים האחרונים לא קיבלתי מחזור, לפני חודש הייתה לי הפרשה מאוד קטנה של דם והיא לא חזרה על עצמה. המחזור הראשון שלי היה לפני כ4-3 חודשים. לאחר מכן התחילו להופיע הפרשות סמיכות אך ללא ריח חריף או חריג. בנוסף להפרשות יש לי אדמומיות באזור, וגירוד שלפעמים גורם לפצעים. אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני רזה למרות שאני אוכלת. אני מתביישת ללכת לגניקולוג ואשמח אם אוכל לקבל עזרה. האם יש סיבה לדאגה? תודה רבה, לינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינוי שלום,
ד''ר יעקב אורבך17/12/2008שאלתך מורכבת משתי שאלות.
שאלה ראשונה נוגעת להעלמות הוסת למספר חודשים.
אני מניח שאינך מקיימת יחסי מין. במידה וכן עלייך לפנות בדחיפות לרופא נשים.
אל וסת לתקופות משתנות אצל נערות צעירות אינו מהווה בעיה. אלה תופעות שכיחות עם ההתחלה של הפעילות ההורמונלית. הדברים יסתדרו עם השנים.
הפרשה נרתיקית אצל נערה צעירה שאינה מקיימת יחסי מין, ברוב המקרים אינה מהווה בעיה אלא אם כן היא מגרדת או בעלת ריח בלתי נעים.
במקרים אלה יש להבדק על ידי רופא לשלול דלקת מקומית, פצע, או גירוי של האזור מסיבה שונה.
במקרה שלך אייני יודע מה הגורם לפצעים. הגרוד עצמו, שלך, או עצם ההפרשה. יש לבדוק זאת. בכל מקרה עד הבדיקה אצל הרופא אני ממליץ בחום לא לגרד את המקום.
אייני חושב שיש סיבה להתבייש לפני בדיקה אצל רופא נשים. כמו שציינתי מספר פעמים, הבדיקה אינה כואבת או מביכה כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לינוי17/12/2008תודה רבה על העזרה, איני מקיימת יחסי מין. אין ריח חריג להפרשות, רק הן סמיכות ויש לי את האדמומיות מדי פעם, יש ימים שבכלל לא מגרד ואדום ויש ימים שכן. האם זה יכול להיות בגלל מגני תחתון? שוב תודה, לינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללינוי שלום,
ד''ר יעקב אורבך18/12/2008בהחלט כן .
נסי להחליף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן שתן לעיתים תכופותלינוי15/12/2008
שלום, אני בת 17 וחצי לפני חודש וחצי הייתה לי בעיה שהיה לי פיפי לעיתים תכופות ומעט שרף לי בזמן שנתתי שתן. הלכתי לרופא כעבור שבועיים לבדיקת שתן ולא היתה לי דלקת בשתן ולא נתגלה בבדיקות דבר וזה עבר לבד. היום זה חזר כעבור חודש וחצי ברמה נמוכה, אני צריכה לשירותים לעיתים קרובות אך במתן שתן לא שורף לי. אם כן,מה יכולה להיות הסיבה לזה? יש לציין שאני מקיימת יחסי מין, ועם אותו סוג של קונדום כבר כמעט חצי שנה ללא בעיות. האם יכול להיות לזה קשר לדלקת או פטרייה בנרתיק? ואם לא, אשמח לדעת מה מרגישים כאשר יש דלקת או פטרייה בנרתיק כדי שאדע להיערך מראש. תודה רבה רבה, לינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללינוי שלום,
ד''ר יעקב אורבך17/12/2008מתן שתן לעיתים קרובות הינה תלונה שכיחה ביותר אצל נערות צעירות בפרט ונשים בכלל.
נכון, ברוב המקרים הדבר נובע כתוצאה מדלקת בדרכי השתן, אבל יכולות להיות גם סיבות נוספות לכך.
אחת הסיבות היא באמת גירוי של אזור השופכה אחרי מגע מיני. בזמנו נקראה התופעה "דלקת בשלפוחית השתן של ירח הדבש", מענין למה...?
במסגרת הברור יש לבדוק האם אין שפשוף וגירוי של אזור השופכה בזמןן המגע המיני.
במידה וזו אינה הסיבה, אני ממליץ על פניה לרופא אורולוג לשלול סיבות בתוך כיס השתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת אולטראסאונטחנן14/12/2008
שלום ד"ר. אני בת 17 והמחזור שלי לא סדיר. בבדיקת אולטראסאונד גניקולוגי נמצא שיש לי בשחלות מרקם P.C.O האם לדעתך זו הסיבה לאי סדירות במחזור . אודה לך באם תוכל להסביר לי במקצת על התוצאה , מה זה P.C.O תודה יעלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל שלום,
ד''ר יעקב אורבך15/12/2008PCO או שחלה פוליציסטית הינה תסמונת שכיחה ביותר המשלבת מחזור לא סדיר, השמנת יתר, שעור יתר ופצעונים על הפנים. כל אחד מן המרכיבים יכול להיות בדרגת חומרה שונה, ולפעמים חסרים חלק מן המרכיבים.
כמו שאת רואה וסת לא סדיר מהווה את אחד המרכיבים.
אינך צריכה לדאוג ביחס לדימום הלא סדיר.
במידה ואת מקיימת יחסי מין, גלולות יפתרו את הבעיה. במידה ולא, ההתיחסות היא בהתאם למספר ימי הדימום.
ביחס להמשך, כל דבר בזמנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן צוור הרחםאופיר14/12/2008
אני בת 12 כאדי לעשות את החיסון איך זה ניגרם לילדות יכול ליות סרטן צוור הרחם בלי לעבו מגע מיני אני לא עברתי מגע מיני אז איך הורוס הזה יכול להגייעה עלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאופיר שלום,
ד''ר יעקב אורבך15/12/2008נכון שסרטן צוואר הרחם מועבר על ידי וירוס ה HPV העובר באמצעות מגע מיני בלבד.
מאחר ואייני צופה שתקיימי יחסי מין בשנים הקרובות, והנסיון הנצבר עם החיסון הוא בשלב זה של 5-6 שנים בלבד, הייתי מייעץ לך לחכות עם ההתחסנות לנגיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור כשבועיים במחזור..שביטוש12/12/2008
אז המחזור שלי יחסית סדיר מאוד אבל לאחרונה התרחשו שיבושים הוא מאחר ואין שוב סימנים שרומזים לבואו. אני בת 13 וחצי, ואני גם עושה דיאטה והורדתי כ8 קילו ממשקלי.. הרבה טוענים שאני רזה מידי לכן הוא לא סדיר ומאחר יש קשר? אני אוכלת מסודר רק בבצפר אני לא אוכלת.. אני עכשיו אוכלת בבצפר אבל הוא עדיין לא בא ממה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשביטוש שלום,
ד''ר יעקב אורבך14/12/2008ראשית הסירי דאגה מליבך.
מחזור לא סדיר אצל נערה בת 13וחצי לא צריך להדאיג, אלא אם את מקיימת יחסי מין. ואני מניח שאת לא, נכון?
ירידה רצינית במשקל, ושמונה ק"ג הינם ירידה ממש רצינית, יכולים לגרום לשיבוש בוסת. אבל גם זה לא צריך להדאיג. זה יסתדר עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי11/12/2008
האם צריך פעם בתקופה מסויימת לעשות בדיקה אצל רופא נשים? ועם כן מה הוא עושה לך שם? וכל כמה זמן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי שלום,
ד''ר יעקב אורבך12/12/2008כן אחת לכמה זמן כדאי להבדק על ידי רופא נשים.
תפקידו של הרופא להדריך אותך ולענות לך על שאלות.
אני משוכנע שבגילך יש הרבה כאלה, ולמה לא לקבל את התשובות מגורם מוסמך ואובייקטיבי במקום לשאול חברות חברים וכו'
הרופא יסביר לך באילו אמצעי מניעה כדאי להשתמש, בהתאם לגילך ולתוכניותיך בעתיד. הרופא גם יסביר לך את היתרון ואולי המגבלות של האמצעים השונים.
במסגרת הבדיקה הגניקולוגית יבדקו הרחם והשחלות, ילקח משטח מצוואר הרחם, ותקבלי ייעוץ ביחס לחסון נגד סרטן צוואר הרחם.
משאלתך אני מבין שהבדיקה מפחידה אותך, ובכן בדיקה גניקולוגית אינה כואבת ולא צריכה להפחיד.
תכיפות הבדיקה קשורה לגיל ולפעילות המינית שלך, ואינה אחידה לכל אשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
עדי18/12/2008ועם אני בת 15 ועדין אין לי פעילו מינית.. מה הוא יעשה/יבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שקשורה לנושא
לינוי20/12/2008מה זאת אומרת לקחת משטח? האם הגניקולוג נוגע במקומות רגישים בבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללינוי שלום,
ד''ר יעקב אורבך22/12/2008משטח הינה בדיקה לגילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם.
היא נקראת משטח פאפ, ומבוצעת רק אם את מקיימת יחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי שלום,
ד''ר יעקב אורבך22/12/2008אם אינך מקיימת יחסי מין ואין בעיה מיוחדת, אין צורך בבדיקה גניקולוגית.
תוכלי לנצל את הפגישה עם הרופא לשאול שאלות ולקבל מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולות בחו"לרחלי10/12/2008
אני בתחילת שנות העשרים, בריאה ולא מעשנת. נמצאת בחו"ל, וגיליתי שהגלולות שאני נוטלת (מינס) לא יספיקו לחודש הקרוב. יש לי אפשרות לקבל מחברה הרמונט. האם מותר לי להחליף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלי
ד''ר שבתאי רומנו11/12/2008אין בעייה להחליף כל זמן שאין תופעות לוואי . המינון בהרמונט מעט יותר גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורא10/12/2008
אני בת 22, בתולה. את המחזור הראשון קיבלתי בגיל מאוחר יחסית 16-17 בשימוש פרוגסטין. לאחר מכן המחזור היה סדיר. בערך בגיל 18 התחלתי שימוש בגלולות יסמין לשם ויסות המחזור שהיה מלווה בכאבים קשים. השתמשתי באופן קבוע בגלולות והמחזור היה סדיר. לפני כחמישה חודשים הפסקתי את הגלולות על דעת עצמי, קיבלתי מחזור אחד ומאז לא קיבלתי מחזור. אין סיכוי שאני בהריון. האם יש מקום לדאגה? לחזור להשתמש בגלולות? האם זה יכול להצביע על בעיית פוריות עתידית? אני מעדיפה כמה שניתן לא ללכת לרופאים גיניקולוגיים. האם כדאילי להמשיך בגלולות על דעת עצמי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד''ר שבתאי רומנו10/12/2008אכן יתכן שקיימת בעייה של ביוץ ובכדי לבדוק את העניין ניתן לבצע בדיקות של פרופיל הורמונלי ע"י רופא נשים ובאופן עקרוני כדאי כל זמן שאת לא מתכננת הריון לקחת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףסיוןןןן07/12/2008
שלום! אני בת 16 ולפני כ 3 וחצי שנים קיבלית מחזור. המחזור נימשך כ 6-7 ימים. זה נמשך ככה כל ה 3 שנים האלה. עכשיו בחצי השנה האחרונה שמתי לב שכל חודש המחזור נימשך פחות ופחות ימים. למשל על לפני חצי שנה הוא היה 6 ימים-אז חודש לאחר מכן הוא נימשך 5 ימים ואז לארח מכן 4 ימים ואז 3 ימים ועכשיו בחודשים האחרונים הוא נימשך בכלל 3 ימים או 2 וחצי. בימים הריאשוניעם יש הרבה דם אבל ביום השלישי כימעט ואין. יש לציין שבתחילת המחזור וכאשר הוא ניגמר היו לי כאבי גב נוראיים ועכשיו רק כאשר הוא מתחיל אז יש כאבים אבל לאחר מיכן אין בכלל כאבים. המחזור במשך כל הזמן הזה ניהיה סדיר והגיע כל 31 ימים. בחודש שעבר הו אהגיע ביום ה 29 ובחודש הזה ביום ה-30. שאלתי היא האם זה נורמלי ורגיל שכמות הימים ניהייתה כל כך קטנה? צריך לעשות משהו עם זה? האם זה לא ישפיע על הריון בעתיד? האם לא צריך ליחדאוג? האם יכול ליהיות מצב של מחזור של 2 וחצי 3 ימים והאם כמות הימים לא תיפחת עד יום של מחזור?<בבקשה תענה לי כי אני ממש דואגת לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל שלום,
ד''ר יעקב אורבך09/12/2008אין שום סיבה לדאגה. דימום קצר בזמן הוסת הינו ברכה ולא בעיה.
לא ציינת האם את מקיימת יחסי מין? לוקחת גלולות? תרופות אחרות?
אם התשובה לכל השאלות הנ"ל שלילית, אין שום סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
סיוןןןן09/12/2008האם זה לא משפיע על הריון בעתיד? והאם יכול ליקרות מצב של מחזור של יום אחד?< או שלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרחל שלום,
ד''ר יעקב אורבך10/12/2008לא לא תהיה השפעה על הריון עתידי.
כן, עם גלולות יכול להיות וסת של יום אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי07/12/2008
שלום, אני בן 28 ולאחרונה לאחר שאני מקיים יחסי מין עם אשתי אני חש בצריבה חזקה. בתחילה חשבתי שמדובר בגלל הוצאת הזרע אולם לאחרונה זה החל מייד כאשר אני חודר אני חש במעין צריבה בפין. אני חייב לציין שאשתי לוקחת פתילות למניעת הריון. האם יש לזה קשר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי שלום,
ד''ר יעקב אורבך09/12/2008אנחנו נערות אל תשכח. גם גבר וגם לא נערה? הגזמת. אבל לשאלתך.
התמונה שאתה מתאר יכולה להתאים לדלקת בדרכי השתן או לדלקת בשופכה. לגבי הנרות שבהן משתמשת אשתך, הייתי מציע לנסות לקיים יחסי מין ללא נרות ולראות מה קורה.
בכל מקרה כדאי היה לפנות ולהוועץ ברופא אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיראילנית04/12/2008
שלום. בתי בת 16 לא מקבלת מחזור באופן קבוע ולכן נשלחה לבדיקת פרופיל הורמונים . בבדיקה 1 ששמה 17-OH-PROGESTERONE התקבלה תוצאה בערך6.7 שהיא חורגת מהתחום שהוא 5.5 . שאלתי : מה זו הבדיקה הזו ? האם התוצאה גבוהה ? האם יש קשר לתוצאה הגבוהה לאיסדירות במחזור ? מה הטיפול לכך ? תודה אילנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר
ד''ר שבתאי רומנו05/12/2008אילנית הרופא ששלח את הבדיקה יודע את עבודתו נאמנה. אכן הבדיקה יכולה להסביר את אי הסדירות של המחזור ולעיתים דורש בדיקות נוספות. הסביה לתופעה היא נובעת ממחסור של אינזים היוצר את הבעייה. כדאי לחזור לרופא להשלים את הבירור והטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)