פורום גניקולוגיה נערות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא קבלה מחזור
    שרית
    02/04/2008

בבדיקת האולורסאונד הודגם רחם , רירית בעובי 3 מ"מ שתי שחלות בגודל תקין עם מספר זקיקים קטנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא קבלה מחזור

הוספת תגובה

• שרית שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    02/04/2008

הבדיקה תקינה כמובן.
    הייתי שמח לראות בבדיקה בנוסף לכך האם הודגם הנרתיק.
    אני מניח שאם היתה בעיה היו מציינים זאת. אבל יתכן שנשמט הפרט הזה מחוסר תשומת לב, או חוסר התיחסות.
    הייתי מבקש מן הרופא לציין בטופס הבדיקה בקשה מפורשת לבדוק האם קיימת מלאות באזור הנרתיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיבלה מחזור
    שרית
    01/04/2008

שכחתי לציין שאין כאבים מחזוריים.

לקביעת תור
    סגירה
    לא קיבלה מחזור

הוספת תגובה

• לשרית שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    01/04/2008

משקל הגוף מתאים לספורטאית, כנראה עם מעוט של רקמת שומן. מה שתואם את מה שאמרתי קודם.
    לגבי העדר של כאבים מחזוריים, הדבר מרגיע. האם תוכלי לציין מה נבדק בבדיקת האולטראסאונד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיבלה מחזור
    שרית
    01/04/2008

בתי בת 15 טרם קיבלה מחזור. קיימים סימני מין מישניים (שדיים לא גדולים) . באופן כללי מבנה גופה רז וגובהה 1.58 . בדיקות הורמונליות תקינות וUS תקין. לציין שהיא רקדנית. האם הריקוד יכול להוות עיכוב בקבלת המחזור ? האם יש צורך בבדיקות נוספות?

לקביעת תור
    סגירה
    לא קיבלה מחזור

הוספת תגובה

• לשרית שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    01/04/2008

שכחת לציין שרית , כמה שוקלת בתך.
    נקודת הרזון שציינת הינה מאד חשובה. ככל שמשקל הגוף נמוך יותר , הסבירות שיהיה איחור בקבלת הוסת הראשונה סביר יותר.
    ציינת שבתך רקדנית. נקודה מאד חשובה. העיסוק בפעילות גופנית יכול לגרום לאיחור בהופעת הוסת. זו נקודה שאין לה שום משמעות בריאותית.
    העובדה שהבדיקות תקינות והאולטראסאונד תקין, גם הוא מאד חשוב.
    לא ציינת האם היא סובלת מכאבי בטן מחזוריים. אשמח לשמוע על כך במידה וקיים.
    האם, בנוסף לבדיקות, הנערה עברה גם בדיקה גניקולוגית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדאיג
    לין
    01/04/2008

שלום לך,
    אני בת 19 וקיבלתי מחזור בגיל 13 ..
    העניין הוא שמאז ומתמיד הוא לא ממש סדיר אצלי. יכולים להיות לי איחורים של שבוע או שבועיים וזה קצת מדאיג כבר.. אני לא תמיד יכולה לסמוך עליו בגלל זה.

אין פה קשר של יחסי מין כי אני בתולה.
    היה לי פעם חוסר של ברזל וייתכן שזה בגלל זה. שמתי לב שכלקחתי ויטמינים של ברזל הוא היה דיי סדיר.

לקביעת תור
    סגירה
    מדאיג

הוספת תגובה

• ללין שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    01/04/2008

אייני רואה שום מקום לדאגה.
    איחור בוסת של שבוע או שבועיים אצל בחורה שאינה מקיימת יחסי מין, הינו חסר משמעות לחלוטין.
    חבל שלא כתבת למה את דואגת.
    האיחורים לא יפריעו לך להכנס להריון בעתיד, וודאי שלא מדובר במחלה של המערכת הגניקולוגית.
    אז, אין מה לדאוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

לין
    06/04/2008

אויי תודה רבה לך. ממש הסרת לי אבן מהלב.
    זה בדוק ממה שדאגתי הקטע של ההיריון. למרות שזה לא אקטואלי כרגע זה יהיה בסופו של דבר.
    העניין שאני לא ממש יכולה לקבוע אירועים אבל כל עוד זה לא בעיה מסויימת אני אסתדר.
    תודה רבה לך!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לטיסה....
    אנונימוס
    31/03/2008

אוקיי, אז אני בת 15 ואני טסה ביום שישי הקרוב (4/4) למשך שבוע ימים.
    בתאריך הזה אני אמורה לקבל מחזור ואני רוצה לדעת אם יש אפשרות להקדים אותו או לדחות אותו, ללא גלולות.
    אני חושבת שזה יותר בכיוון של אולי לחמם את האזור, פעילות גופנית, משהו שאולי יזרז מאוד או יאחר מאוד.
    בדרך כלל אני מקבלת מחזור כל חודש וחצי.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לטיסה....

הוספת תגובה

• לאנונימוס שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    31/03/2008

חבל שפנית כל כך מאוחר.
    אפשר בהחלט לנסות להקדים או לדחות את הוסת, אבל עלייך לדעת שדימום המופיע על תחבושת או פד, החל ברחם כבר לפני יומיים או שלושה. כלומר, הדימום של יום שישי יחל כבר ביום שלישי או רביעי, ואז לא ניתן לעשות כלום.
    גשי אל רופא הנשים הקרוב למקום מגורייך, והציגי לו את השאלה. יתכן שעל ידי טיפול תרופתי ניתן יהיה לעשות משהוא.
    כל הדברים עליהם את מדברת אינם ישימים כמובן.
    לא אמרת האם את נוטלת גלולות. מידע כזה יכול לעזור.
    נסיעה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירי
    30/03/2008

שלום רב, אני בתולה אבל הייתי עם נער והוא אונן וגמר על איבר המין שלי. רציתי לדעת האם תיאורטית אפשר להיכנס להריון למרות שאני עדיין בתולה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• למירי שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    30/03/2008

שאלה מאד נפוצה לבנות בגיל הנעורים. והתשובה עליה אינה כה פשוטה, כפי שנראה.
    הריון נגרם כתוצאה מפגישה של תא זרע עם בייצית.
    הדרך שעל תא הזרע לעבור הינה ארוכה ביותר. עליו להכנס לתוך הנרתיק לעבור דרך צוואר הרחם והרחם, ואז להכנס לחצוצרה, ושם לפגוש בביצית מוכנה להפריה.
    ואז, אחרי כל המסע הארוך הזה, יכול להווצר הריון. וגם אז לא בטוח.
    כשמדברים על שפיכת זרע מחוץ לנרתיק, תיאורטית כמובן הריון אינו אפשרי.
    אבל האם כל השפיכה היתה בחוץ? האם לא היתה חדירה כלל? לפעמים קיימת שפיכה חלקית בתוך הנרתיק וחלקה מחוץ לנרתיק?
    אז כפי שאת רואה מירי הספור אינו פשוט.
    אז אם לסכם, הסיכוי להריון במצב שתיארת קטן ביותר. אבל עצתי לך במקרה של איחור בוסת לא להתבייש ולבדוק קיומו של הריון, בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות
    רוית
    27/03/2008

שלום ד"ר,

בתי מאד ביישנית, היא בת 13 ואינה מרבה לשוחח על עצמה, התפתחויות וכו'. איני יודעת אם קיבלה מחזור ולגבי בדיקת רופא היא בכלל לא מוכנה לשמוע, מה כדאי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות

הוספת תגובה

• לרוית שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    28/03/2008

בעייתך נפוצה מאד, כנראה שהתקשורת בין הורים לילדים נפגעה במקצת בדורות האחרונים.
    שאלתך אינה בדיוק גניקולוגית, אבל אנסה לחלוק איתך קצת מנסיוני כרופא נשים.
    שיחות כגון אלה אינן צריכות להפתח בשאלה. עלייך לחלוק עם בתך את נסיונך שלך, וחוויותיך מאותה התקופה.
    עלייך לפתוח את ליבך, ובכנות, לפני הבת.
    באפשרותך "להגניב" הביתה ספרים אודות גיל ההתבגרות, כאילו לקריאה שלך, לא שלה, "חס וחלילה".
    ואם תצוץ השאלה, למה? בשביל מה? את תמיד יכולה לענות שהיית רוצה לדעת מה עובר על נערות בגילה בתקופה הזאת. הרי בזמנך "הכל" היה שונה.
    כשתעמודנה השאלות על הפרק, תמיד אפשר להפנות אותה לאתרים כמו זה שאליו פנית את, או לחילופין לאיזו שהיא חברת סוד, אם קיימת. זו יכולה להיות דודה, חברה טובה שלך, או כל אשה בוגרת אחרת שבתך מוכנה לפתוח את ליבה לפניה.
    החשוב ביותר לדעתי, היי קשובה ועירנית, גלי ענין, אבל אל תלחצי. דברים יבואו עם הזמן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אלמונית
    25/03/2008

שלום,
    ראיתי שענו לכל מישאל-באותו יום.
    רציתי לדעת מתי יענו לי כי זה ממש חשוב.
    בתודה
    האלמונית

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• ךאלמונית שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    25/03/2008

קבלת תשובה, ממש באותו היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשובב
    אלמונית
    25/03/2008

שלום.
    אני בת 13 וקצת,
    ויש לי הפרשות שקופות וגם לבנות.
    אני לא יודעת מה לעשות,ונורא חוששת שזוהי דלקת.
    אני לא רוצה ללכת לרופא ואפילו לא לרופאה כי אני מתביישת להראות (לצורך בדיקה) מקומות אינטניים בגופי.
    האם אפשר להשתמש במשחה "בייבי פסטה" כדי לגרום לזה להפסק?כי זה לא נראה לי משהו טוב כל כך...
    בתודה,
    האלמונית.

לקביעת תור
    סגירה
    חשובב

הוספת תגובה

• לאלמונית שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    25/03/2008

כל הכבוד על האומץ לפנות אלינו כאן.
    לא ספרת לנו מספיק על עצמך. הבנתי שאת בת 13, אבל אייני יודע האם קבלת כבר וסת? האם את מקיימת יחסי מין?
    אני מניח שהתשובה לשאלה הראשונה תהיה כן, ולשניה תהיה לא, האם אני צודק?
    לא ספרת גם האם יש איזה שהן תלונות נוספות. האם יש גרד נרתיקי? האם להפרשה יש ריח בלתי נעים?
    עני לי על השאלות האלה ואז אוכל להיות לך לעזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 11 וחצי
    גבי
    23/03/2008

שלום רב,
    בתי קיבלה לראשונה מחזור בגיל 11.30. המחזור לווה בכאבים עזים במשך מספר ימים והיא נטלה משככי כאבים. האם יש דרך להקל על הכאבים בגיל כה צעיר והאם זה נורמלי? מהו משך המחזור הסביר לגיל כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 11 וחצי

הוספת תגובה

• לגבי שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    23/03/2008

אני מבין את דאגתך לבת הצעירה.
    קבלת וסת בגיל אחת עשרה וחצי הינה נורמלית לחלוטין. הוסת בגיל זה יכול להיות מאד לא סדיר ולהופיע גם פעם במספר חודשים. אין צורך לדאוג לסדירות המחזור בגיל כל כך צעיר.

הכאב הוא כמובן הבעיה העיקרית בגיל זה. הכאב עלול להשבית את הילדה מלימודים , פעילות חברתית, ולהעיב על שמחת החיים.
    הכאב כמובן מחייב התערבות מיידית.

מבחינתך, עלייך כאמא לנסות ולהקל עליה באמצעות תמיכה נפשית ועידוד. עלייך לספר על חוויותייך כילדה, וכיצד התמודדת את עם הבעיה. יש להסביר את התופעה, ולומר שהיא מהווה חלק מחייה ל 40 השנה הבאות. כל ההסברים האלה יקלו על הילדה, נערה, לעבור תקופה זו ביתר קלות.

לגבי הטיפול התרופתי.
    בשוק מצויות כיום תרופות רבות שנועדו להקל על הכאב. כל התרופות ממשפחת האספירין כמו נקסין נורופן ארטופן נרוסין וכו.
    יש לשים לב שאת התרופות הנ"ל יש לקחת רק לאחר קבלת מרשם מרופא. הן עלולות לגרום לבעיות במערכת העיכול, ורצוי לקחת אותן, עם האוכל.
    במידה וגם תרופות אלה אינן עוזרות, נתן לטפל באמצעות גלולות למניעת הריון.
    אלה ישמשו כתרופות הקו השני. אבל הן מאד יעילות ועוזרות ברוב המקרים להקקלת הכאב והסדרת הדימום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה

גבי
    23/03/2008

תודה רבה. אבקש לדעת האם יש לגשת עם הילדה לגניקולוג לצורך קבלת המרשם לגלולות, אם יהיה צורך בכך. כרגע נוטלת אדוויל כל 5 שעות בערך ובינתיים עוזר.. האם זהו טיפול הולם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור דחוף
    גלית
    22/03/2008

שלום

אני קיבלתי מחזור ב-14.3 ובדר"כ המחזור לא סדיר, אני מתחתנת בתאריך 8.4 ובאותם תאריכים המחזור אמור להיות, ואני רוצה לדחות אותו,הייתי אצל הרופאה והיא נתנה לי כדור דופסטון
    (אני לא לא לוקחת גלולות).
    שאלתי היא כזאת: באיזה תאריך אני אמורה לקחת את הכדור? ואיזה תופעות לוואי יש לו?
    (הרופאה אמרה לי שאין תופעות אבל קראתי באינטרנט יכול להיות דימומים אז איך זה אמור לדחות את המחזור אם מופיע דימומים?

בבקשה תעזור לי אני ממש לא רוצה שיהיה לי בחתונה !!!!!
    גלית

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור דחוף

הוספת תגובה

• לגלית,

ד''ר יעקב אורבך
    23/03/2008

שאלתך מאד מורכבת ומחייבתהסבר מאד מדוקדק שאינו יכול להנתן בכתב דרך האינטרנט.
    התרופה שקבלת מן הרופאה טובה ותעשה את העבודה. אבל, על מנת לעשות זאת עלייך לקחת את התרופה בדיוק כמו שתגיד לך הרופאה.
    עלייך לחזור אליה עם נייר ועפרון, ולרשום את הסבריה באופן מדוייק.
    מאד חשוב מתי להתחיל את הטיפול, כמה כדורים לקחת כל יום, ומתי להפסיק את הטיפול על מנת לקבל את המחזור,וסת, לפני או אחרי החתונה.
    אז לשיהיה במזל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור המשךך

גלית
    23/03/2008

היי תודה שענית לי מהר
    אני הייתי אצל הרופאה והיא אמרה לי שצריך לקחת פעמיים ביום,או בוקר וערב או לקחת את שניהם ביחד
    והיא בעקרון אמרה לי לקחת ב-4.8
    והחתונה שלי ב-8.4
    רציתי לדעת אם יכול להיות דימומים? אני נורא בלחץ בגלל זה

תודה
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגלית,

ד''ר יעקב אורבך
    23/03/2008

תני לי להבין החתונה בשמיני לאפריל, נכון?
    אבל הבעהי שלך אינה רק ביום החתונה. את צריכה ללכת למקווה ערב קודם, ואז את צריכה להפסיק לדמם לפחות 7 ימים קודם לכן, נכון?
    האם דברת עם הרופאה על כל הדברים האלה?
    אני ממליץ לפנות לרופאה שנית, ולהסביר לה את כל הכרוך בהלכות נידה וטבילה.
    ייתכן שהרופאה אינה מודעת לכל הדברים שסביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור

גלית
    23/03/2008

אני מתחתנת ב-8.4
    הכדור שקיבלתי הוא כדי לדחות את המחזור,ולכן הבנתי שאני אמורה להתחיל להשתמש בו שבוע לפני - התאריך שאני אמורה לקבל הוא ב-10.4 אז לפי איך הרופאה אמרה אני צריכה להתחיל שבוע לפני כלומר ב-3.4.
    שאלתי היא: האם נראה לך שזה התאריך שאני צריכה לקחת את הכדור (דופסטון)?
    והאם יכול להיות לו תופעות לוואי תוך כדי לקיחתו?

תודה
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון?
    כ.
    19/03/2008

לקחתי גלולות מסוג מינס במשך 4 חודשים.

בחודש בראשון היה לי דימום בן ויסתי כשהגעתי לגלולות הלבנות אכן קיבלתי מחזור,מאז בכל חודש הייתי מסיימת את המחזור בדיוק בתחילת החפיסה החדשה ואז באופן קבוע בגלולה ה-13 הייתי מתחילה לדמם דימום קל שליווה אותי עד לגלולה הלבנה בה קיבלתי מחזור וכך בכל חודש מחדש.החליפו לי את הגלולות ליסמין וזה החודש הראשון אתמול סיימתי את החפיסה הראשונה .לפני כשבועיים בערך שכחתי גלולה אחת והמשכתי לקחת רגיל את שאר החפיסה ודילגתי על הגלולה שפיספתי,יום לאחר מכן התחלתי לדמם דימום קל מלווה בכאי בטן קלים עד היום ועדיין לא קיבלתי מחזור, רציתי לדעת אם יש מצב להיריון,תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הריון?

הוספת תגובה

• לכ. שלום

ד''ר יעקב אורבך
    19/03/2008

הסבירות להריון אם שכחת גלולה אחת קטנה ביותר.
    כשאת מתחילה גלולה חדשה, דימום קל במהלך הגלולות אינו חריג בחודש חודשיים הראשונים. יחד עם זאת כאבי הבטן וההפרעה בוסת מצדיקים בדיקת דם או שתן להריון.
    ביכולתך לבצע בדיקה בייתית או לפנות לרופא לבקש הפניה לבדיקת דם.
    במידה וכאבי הבטן אינם חולפים, עלייך להבדק על ידי רופא!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים לקבלת מחזור
    ימית22
    19/03/2008

שאלתי היא כזו המחזור שלי בדרך כלל אף פעם לא מאחר והחודש הוא איחר בכחודש ושבוע
    הייתי אצל רופא הנשים שלי והוא נתן לי כדורים לשתות כדי לקבל את הוסת אחרי יום ששתיתי את הכדורים קיבלתי האם אני צריכה להפסיק אותם?

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים לקבלת מחזור

הוספת תגובה

• לימית שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    19/03/2008

אני מניח שהרופא בדק אותך ואישר שאת לא בהריון, ולכן נתן לך את הכדורים. האם אני צודק?
    במידה וזה אומנם, כך ברגע שקבלת את הוסת אין לך צורך יותר בכדורים, הפסיקי אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת...
    ללא שם
    16/03/2008

שלום,
    לפני 5 ימים התחלתי לחוש כאבים בנרתיק והבחנתי שצד ימין של הנרתיק (כלומר בשפה הימנית) יש נפיחות כתוצאה מאיזשהו גוש פנימי שגדל (שכאב במיוחד כשנגעתי בו) באזור. יש לציין כי אני 17 וחצי, אינני מקיימת יחסי מין. בהתחלה לא נבהלתי מאחר שזה קרה לי מספר פעמים (לרוב בתחילת המחזור) אך הגוש היה קטן הרבה יותר ועבר תוך יומיים בערך. אני מתביישת לומר לאימי ואיני יודעת מה לעשות. האם תוכל לומר לי אם נתקלת בתופעה כזו בעבר, יש צורך לדאוג? האם זה יכול להיות גידול מסוכן?...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת...

הוספת תגובה

• למודאגת שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    16/03/2008

איניני מבין מדוע עלייך להתבייש לספר לאימך על הכאב והגוש?
    ממצא כזה מחייב בדיקת רופא נשים. ורצוי היה, לאור גילך, שתגשי לבדיקה כזו עם אימך.
    אייני יכול באמצעות האינטרנט לומר לך על מה מדובר, אך לאור העובדה שאת שוללת קיום יחסי מין ,אייני סבור שמדובר בדבר מה נורא.
    גשי להבדק, וכמה שיותר מוקדם יותר טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רעיה
    16/03/2008

1 האם גלולות אסטל גורמות לתחושת לנפיחות בגוף?

2. האם יש גלולות קלות יותר שגם הן מונעות אקנה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לרעיה שלום,

ד''ר יעקב אורבך
    16/03/2008

1. התשובה היא , לפעמים כן.
    תלוי כמובן אחרי כמה זמן של שימוש מופיעה התחושה הזו? האם היא מלווה בעליה במשקל? וכמה?
    במידה והתחושה נשארת גם אחרי חודשיים או יותר של שימוש בגלולה, יש מקום להחליף את הגלולה בגלולה אחרת.

2. יש כמובן הרבה מאד גלולות שיכולות להיטיב את המצב, אבל גם לגרום לתופעות לואי אחרות.
    על כך עלייך להוועץ ברופא הנשים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה