מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשולי04/05/2008
שלום, בתקופה האחרונה יש לי גירודים באיבר המין וכן הפרשות רבות בצבע שקוף שגורמות לעיתים אף לשפשפות באזור. התופעה נפסקת בזמן המחזור. מה יכול להיות גורם הבעיה?
אציין שאני בת 17 ולא קיימתי יחסי מין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשולי שלום,
ד''ר יעקב אורבך04/05/2008אני מתנצל על האחור בתשובה, הייתי בטוח שקבלת את תשובתי זה מכבר.
גרד נרתיקי אצל נערה שלא קיימה יחסי מין מצדיק בדיקה. קרוב לודאי שלא מדובר בבעיה רצינית, יתכן פטרת של הנרתיק, או סבון בלתי מתאים.
ההפרשות השקופות מקורן כנראה בביוץ. התעלמי מכך זו תופעה נורמלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותמוריה01/05/2008
שלום דוקטור נכבד, אני רוצה להתחיל לקחת גלולות נגד הריון אבל איני יודעת מהן הגלולות הכי חלשות בלי תופעוצת לוואי, האם אתה יכול להמליץ לי שכאשר אלך לרופא אדע מה כדאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוריה שלום,
ד''ר יעקב אורבך01/05/2008הבחירה בגלולה המתאימה למניעת הריון הינה החלטה של הרופא המטפל.
הגלולות השונות נבדלות בסוג ההורמון, במינון, במספר ימי הלקיחה ובצורת המתן.
כל הגלולות בטוחות פחות או יותר באותה במידה, אך נבדלות בתופעות הלואי. תופעות שונות יכולות להופיע מאותה גלולה בנשים שונות.
זו הסיבה שאת הגלולות יש להתאים באופן אישי תוך התייעצות עם הרופא.
הרופא יידע האם מתאימה לך דווקא הגלולה עם המנון הנמוך או הגבוה יותר. אולי בכלל עדיף להשתמש במדבקה או בטבעת?
בשוק מצויות היום גלולות רבות. אני משוכנע שהרופא יידע להתאים לך את הגלולה הטובה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאודללא שם28/04/2008
המחזור שלי מאחר בשבוע ימים .. אני מקיימת יחסי מין ..
לקחתי בדיקת הריון והתוצאה מהבדיקה הייתה שאני לא בהריון ..
אני עדיין לא מבינה למה אני לא מקבלת מחזור .. מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת שלום,
ד''ר יעקב אורבך29/04/2008איחור בוסת הינה תופעה שכיחה ביותר, שלא תמיד מעידה על הריון.
יחד עם זאת אצל אשה המקיימת יחסי מין, איחור בוסת, הוא קודם כל הריון, עד שלא הוכח אחרת!!!!
במידה ועשית בדיקת שתן להריון, חזרי על הבדיקה אחרי מספר ימים בקופת חולים, ועשי בדיקת דם!!
במידה וגם זו שלילית הסבירות שאת בהריון קטנה, אבל עלייך להבדק אצל רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסימי27/04/2008
שלום ושבוע טוב
היני בת 21 ורציתי לשאול. המחזור שלי בדרך כלל סדיר- מאחר ב 3 עד 5 ימים מדי פעם.
החודש נטלתי אנטיביוטיקה של פורטה למשך 5 ימים. אני מרגישה כאבי מחזור אך לא מגיע..כאבים של 5 דק' ההולכים ובאים כל כמה שעות. האם נטילת אנטיביוטקה עלולה לעכב את קבלת המחזור בכמה ימים. יש לציין שאיני מקיימת יחסי מין. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסימי שלום,
ד''ר יעקב אורבך27/04/2008יתכן , ומאד נדיר, שטיפול אנטיביוטי ממושך יכול לגרום לעיכוב בוסת של מספר ימים.
אם אינך מקיימת יחסי מין ,אין שום משמעות לעיכוב.
סביר להניח שהכאבים שאת חשה הם כאבי מחזור, והוסת תגיע תוך יום או יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת התקן מירנהעדי קאופמן22/04/2008
שלום!
אני נשואה ואם לשלושה ילדים קטנים, (מניקה הנקה מלאה כבר 10 חודשים) מעוניינת להוצי התקן מירנה שנמצא ברחמי כמעט 3 חודשים שבהם סבלתי סבל איום כתוצאה מההתקן:
אני מנהלת אורח חיים דתי ובזמן דימום ואילו הקטן ביותר אני מרוחקת מבעלי, מאז התקנת המירנה אני סובלת מדימומים הכתמות כאבים בבטן תחתונה וגב תחתון. הרופא אומר שהכל תקין ושלדעתו חבל להוציא ההתקן וכדאי לחכות בסבלנות, לי נמאס להמתין.
שאלתי: האם יהיו לי שוב דימומים קשים ובעיות בגלל ההוצאה? האם יתכנו כאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי שלום,
ד''ר יעקב אורבך22/04/2008לדעתי הרופא שלך, עדי, צודק.
להתקן מסוג מירנה יש זמן הסתגלות שעשוי להגיע ל 3-6 חודשים.
אני מבין את הבעיה של אישה דתיה עם הלכות הנידה וכל השאר, אולם אם טרחת והשקעת והכנסת את ההתקן, עצתי לך חכי עוד 2-3 חודשים. את עשויה לברך על כך.
עצם ההוצאה אינה בעייתית, ואחרי ההוצאה לא יהיו כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמשה21/04/2008
שלום רב,
אתמול בלילה ירדתי לחברה שלי בת ה-16 דיי הרבה זמן. כשסיימתי הלכתי למקלחת וראיתי שיש לי בפה דם. לא אמרתי לה כלום כי לא רציתי שהיא תיעלב או תתבייש.
רציתי לדעת, כנראה שבלעתי מהדם הזה, האם זה יכול לגרום לי לבעיות? זיהום או כל דבר אחר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה שלום
ד''ר יעקב אורבך22/04/2008ראשית מדוע אינך שואל איך קרה שלחברה שלך היה דימום אחרי מגע מיני?
האם מדובר בדימום שלך או שלה?
האם היה דימום לפני שהתחלתם את המגע המיני?
באופן עקרוני, אחרי מגע מיני לא צריך להיות דימום. ודימום נרתיקי אחרי מגע מיני מצריך בדיקת רופא נשים.
באשר לשאלתך. עצם בליעת הדם אינה בעייתית, אם חברתך אינה חולה!!!
במידה וקיימת מחלת מין, כגון עגבת או זיבה, או לחילופין מחלה וירלית כמו הרפז, הפטיטיס או אפילו HIV, כל אלה יכולים לעבור במגע מיני, עם דימום או ללא דימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותליהי18/04/2008
בת 18.
שבוע שעבר התחלתי לקחת גלולות בפעם הראשונה, מסוג מינס.
התחלתי ביום הראשון של הדימום..
והמחזור נמשך כבר כמעט 10 ימים. בדר"כ הוא היה נגמר אצלי ביום החמישי.
הבנתי שיש כל מיני תופעות לוואי בהתחלה,
אז אני סתם מלחיצה את עצמי?
בנוסף, הגלולות גורמות לי לבחילות ישר אחרי שאני לוקחת, החזה גדל ומאד כואב, קצת יותר כאבי ראש. לשקול להחליף סוג למרות שזו רק ההתחלה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליהי שלום,
ד''ר יעקב אורבך18/04/2008אז בסוף השאלה ענית, ונכון, את התשובה.
אלה הם, מה שנקרא, חבלי ההסתגלות לגלולה.
דימומים בחודש הראשון ללקיחת גלולות מופיעים בכ 50% מן המקרים. רובם נעלמים בחודש השני.
הגודש בחזה וכאבי הראש עם התחלת השימוש בגלולות, גם הם מאד שכיחים.
אייני בטוח שמינס תהיה הגלולה הראשונה והאחרונה שתקחי, אולם כל מה שציינת אינו מהווה סיבה להחליף או לשנות את הגלולה עכשו.
במידה והתלונות לא תעלמנה אחרי חודש או חודשיים של שימוש, יש מקום לשקול החלפת הגלולה, תוך התיעצות עם רופא הנשים שלך.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב דוקטורבתיה17/04/2008
בתי התחילה לצאת עם מיש/הו מבוגר ממנה, היא בס"ה בת 13 ואני חוששת שהיא תקיים איתו יחסי מין למרות שלדעתי מוקדם מדי, אני גם פוחדת שאינה מודעת לאמצעי מניעה בצורה מספקת. כיצד אפשר לשוחח איתה על כך בעדינות, אולי את היכול להמליץ לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבתיה שלום,
ד''ר יעקב אורבך18/04/2008בעיה קשה ללדת ילדים, נכון....?
ובכן בעייתך אינה ייחודית. אני בטוח שכל אם נתקלת בבעיה דומה עם הגיעה בתה לגיל בגרות.
השאלה בן כמה הבחור/ילד איתו היא יוצאת.
במידה והוא מעבר לגיל 16-17 יהיו יחסי מין במוקדם או במאוחר. במידה והוא מבוגר מכך יתכן שיש אפילו היבט חוקי לנושא, ועלייך לברר זאת במקומות המתאימים.
ביחס לשאלתך.
הגישה משתנה, ותלויה מאד ביחסים בינכם עד כאן. הדבר תלוי גם באופי הנערה/ילדה, ובמידת התפתחותה המינית.
הייתי מתחיל בשלב ראשון לפתוח את כל הנושא לשיחה . במידה ולא דברתם על הנושא עד עכשו, יהיה מאד משונה לקפוץ "ישר למים" עכשו, רק משום שבתך החלה לצאת עם בחור.
דרך טובה תהיה לספר לה מנסיונך את בעבר.
עלייך להבין שאיסור פשוט על יציאה עם הבחור, או אזהרה בנוסח " שלא תעיזי..." וכו' תהיה חסרת משמעות, ולפעמים תגרום לדווקא.
אם היא רק התחילה לצאת עם הבחור, ולא יצאה קודם עם גברים אחרים, יהיה זה גם מוקדם מדי להתחיל לדבר איתה על אמצעי מניעה. הדבר עשוי להלחיץ ואולי אפילו לאתגר אותה לנסות.
ברגע שמערכת היחסים איתה תהיה מספיק פתוחה, אני בטוח שגם הקשר יהיה טוב יותר, ואז , בבוא הזמן, קחי אותה לרופא נשים, שיסביר לה את נושא אמצעי המניעה.
דרך אגב, זה גם הזמן לחשוב על חיסון נגד סרטן צוואר הרחם.
הכנסי לאתר www.hpv.co.il
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמפוניםעינב14/04/2008
שלום, רציתי להתייעץ איתך לגבי שימוש בטמפונים, אמא שלי אומרת שזה לא בריא בגיל כל כך מוקדם
(אני בת 12) אבל לא נוח עם התחבושות וחברות שלי כן משתמשות בטמפונים, האם באמת יש בזה סכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינב שלום,
ד''ר יעקב אורבך14/04/2008שלום עינב,
לצערי עלי לחלוק על דעתה של אמא.
הטמפונים המיוצרים היום אינם מזיקים לבריאות, ואינם פוגעים בגופך.
זאת בתנאי שתשתמשי בהם כראוי.
1. עלייך להחליף טמפון לעיתים קרובות. כל כמה זמן תלוי בעוצמת הדימום הווסתי.
2. לא לישון עם טמפון בלילה
3. עלייך להתגבר על האי נוחות של השימוש בטמפון בפעמים הראשונות.
פרט לכך אין מה לדאוג.
את יכולה להראות לאמא את הכתוב כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריוןטלי11/04/2008
שלום רב אני בת 18 לוקחת גלולות מעל לחצי שנה החודש שכחתי להתחיל בזמן ואני היום ביום העשירי של המחזור האם אני יכולה להתחיל חבילה מהיום בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי שלום,
ד''ר יעקב אורבך11/04/2008העקרון בלקחיחת הגלולות הוא להתחיל אותן כשאת בטוחה שאינך בהריון.
במידה ומאז הוסת לא קיימת יחסי מין, את יכולה להתחיל את הגלולות היום. אולם עליך לדעת שתהיי מוגנת מפני הריון רק בעוד 10 ימים.
במידה וקיימת יחסי מין מאז הוסת האחרון, המתיני עם התחלת הגלולות עד היום הראשון של הוסת.
זכרי להמנע עד אז באמצעות אמצעי מניעה אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזורדניאל08/04/2008
שלום ד"ר, אז ככה, אני סובלת מכאבים מאד מאד חזקים במחזור, אני בת 14 קיבלתי לפני שנתיים ומאז אני או על כדורים חזקים, או שוכבת במיטה מבלי יכולת לתפקד, יכול להיות שזה מעיד על בעיה? מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל שלום,
ד''ר יעקב אורבך08/04/2008אז ראשית ברצוני "לנחם" אותך, אינך היחידה.
נכון צרת רבים אינה נחמה, והבעיה מאד נפוצה, נערות רבות מתמודדות איתה מדי חודש.
אז אני מפנה אותך לשאלתה של אורטל ולתשובה שנתתי לה.
שלום אורטל,
קודם כל אני יכול לנחם אותך שאת לא לבד. חלק גדול מן הנערות בגילך סובלות ממה שקרוי כאבי מחזור, ובשפת הרופאים דיסמנוריאה.
הכאב נגרם מהתכווצויות של הרחם בזמן ולקראת הדימום הוסתי. הכאבים יכולים להיות בעוצמה משתנה אצל נשים שונות, ובתקופות שונות אצל כל אשה.
יש הטוענים שהם חזקים יותר לפני הלידה הראשונה ונחלשים מאוחר יותר. גם עובדה זו לא תמיד נכונה.
למזלנו הטיפול קל למדי ומצליח ברובם הגדול של הנשים להעביר את הכאב, או להפחית אותו במידה ניכרת.
הטיפול המקובל הוא בתכשירים ממשפחת האספירין, הנמכרים בשוק תחת שמות שונים כמו נורופן נקסין ארטופן וכו'.
הדרך הנכונה היא להתחיל בטיפול עם הופעת הדימום הוסתי ולפני הופעת הכאב.
במידה והכאב מופיע לפני הדימום, ראוי היה להתחיל את הטיפול מיד עם הופעת הכאב ולפני התגברות הכאב, או הופעת הכאב החזק.
חשוב מאד לדעת שכל התרופות הנ"ל עלולות לגרום לכיב בקיבה ודימום ממערכת העיכול אצל נשים הרגישות לכך. ולכן רצוי לקחת תרופות אלה עם האוכל, ולא על קיבה ריקה.
במידה והטיפול הרגיל אינו עוזר, אז ניתן להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון. הגלולות יעילות ביותר לטיפול בכאב, אבל הטיפול בהן כרוך בלקיחת הגלולות במהלך 21 יום בחודש.
במקרים הנדירים בהם גם הטיפול בגלולות אינו מסיייע במניעת כאבי המחזור, מתפרסמות לאחרונה עבודות בהן גלולות נלקחות משך שלשה ואף ששה מחזורים רצוף, ללא הפסקה וללא דימום וסתי בתקופה זו.
בכל מקרה, תמיד יש מקום להוועץ ברופא המטפל שיחליט על הטיפול המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי עצה בשבילך.
שולי24/04/2008בתור אחות לצרה אני אשמח לעזור לך כמה שאפשר.
גם אני הייתי לוקחת כדורים נגד כאבים שבלעדיהם לא יכולתי לתפקד בכלל. (אצלי הכאב הוא בגב התחתון) אך לא מזמן גיליתי שיטה חדשה וטבעית אבל דורשת השקעה להפחית באופן משמעותי את הכאבים.
אני מקווה שאוכל להסביר לך את זה בכתב... אז ככה, כל בערך שעה או אפילו פחות הולכים לשרותים וכשיושבים על האסלה צריך עם הידיים על הבטן ללחוץ ובאותו הזמן להתקופף ואז לחזור, להזדקף ולהרפות. צריך לחזור על הפעולה הרבה פעמים (אני עושה לפחות עשרים כל פעם) ואז יצאו לך פשוט גושים של דם.
מבחינה פיזית מה שקורה זה שאת בעצם מכווצת את הרחם בצורה חיצונית ומוציאה את הדם במקום שהרחם שלך יעשה את זה בעצמו ויגרום לכאבים.
השיטה הזאת לוקחת זמן אבל היא גם מנטרלת את הצורך שלך בתחבושות (הדם יוצא רק בשרותים) עם הזמן לומדים להרגיש שהדם עומד לצאת והולכים לשרותים כמו להשתין. כמובן שאי אפשר להשתמש בטמפונים.
חוץ מזה, לי אישית ספורט עוזר להקלה בכאבים.
אז זהו, מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנה06/04/2008
שלום רב,
אני בת 15 ובתולה. יש לי חבר והוא מבקש ממני לדחוף לי אצבעות לפות.
שאלתי היא האם זה יכול לקרוע את קרום הבתולין והאם כדאי לי להסכים או לא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה שלום,
ד''ר יעקב אורבך06/04/2008אתחיל את תשובתי דווקא מן הסוף.
להסכים או לא צריכה להיות החלטה שלך, ולא של אף אחד אחר. עלייך להחליט האם הגעת עם בן זוגך למצב אינטימי כזה שיאפשר פעילות מינית ברמה כזו, משום שהכנסת אצבעות לאיבר המין הינה פעילות מינית לכל דבר וענין.
לגבי השאלה האם הכנסת אצבע לאיבר המין יכולה לגרום לקרע בקרום הבתולים, התשובה היא חד משמעית, כן.
כמובן הדבר תלוי בגודל הפתח בקרום הבתולים, וזה משתנה בין נערה אחת לשניה. האם את משתמשת בטמפונים, וכמובן בגודל האצבע ובצורת הכנסתה לתוך הנרתיק.
דרך אגב, הכנסת האצבע יכולה להיות כואבת כמו קיום יחסי מין, ולפעמים יותר. עליכם להזהר.
ואחרון חביב, הכנסת אצבע לאיבר המין קרובה מאד לקיום יחסי מין מלאים. עצתי לך חשבי היטב על גלולות למניעת הריון, ועל חסון נגד סרטן צוואר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לגלולותשלומית03/04/2008
שלום אני בת 18 ןאני לוקחת גלולות על מנת לסדר את המחזור הבעיה היא שהגלולות גרמו לי להתנפחות ועלייה קלה במשקל
רציתי לשאול אם כל גלולה תגרום לתןפעה זו או אולי כדאי לנסות גלולה אחרת??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומית שלום,
ד''ר יעקב אורבך03/04/2008נכונה העובדה שגלולות למניעת הריון יכולות לגרום להתנפחות מסוימת, וגם לעליה המשקל.
אבל, הגלולות שונות בתכולה ובסוג ההורמונים.
אם גלולה אחת גורמת לתופעות לואי, ניתן לנסות ולעבור לגלולה אחרת.
החלפה זו צריכה תמיד להיות בפיקוח ועם המלצת הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן גמירהמודאגת03/04/2008
היי,
אני בת 27 ונמצאת בקשה מחייב עם בן זוג למעלה משנתיים. בחודש האחרון התחילה לי תופעה לא סמפטית בזמן קיום יחסים: בזמן הגמירה בלבד (ולא עקב החדירה עצמה) אני חשה כאב ברחם והתחושה היא שמשהו בהפרשה בעת הגמירה לא תקין.
אציין כי אין לי כאבים בזמן החדירה לפני, ולא ביום יום או בזמן הטלת שתן.
אני לא משתמשת בגלולות לצערי בגלל בעיות בתפקודי כבד, ועל כן אנו משתמשים בקונדומים בזהירות יתרה. איני יודעת עד כמה יש קשר, אבל
במקביל לתופעה זו, בזמן האחרון אני סובלת מבעיות שונות סביב מע' העיכול- צרבות, שלשולים וגזים, כאבי בטן ולעיתים-בזמן יציאת צואה יורד לי דם.
מה עושים? אני קצת אבודה.........
אשמח לעזרה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת שלום,
ד''ר יעקב אורבך03/04/2008לצערי שאלתך נשלחה לפורום הבלתי מתאים.
להזכירך אנחנו , עסקינן בנערות, ואת בגיל 27 נחשבת כבר "כמעט" לאשה.
בכל מקרה אני מאחל לך פתרון קל לבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא קבלה מחזורשרית02/04/2008
אכן לא הודגם נרתיק אך הרופא שביצע את US לא ציין שיש איזשהיא בעיה. האם לא יתכן שמדובר בהתבגרות מאוחרת בלבד ( האב התגלח מאוחר ) ויש להמתין בסבלנות למחזור . במידע שקראתי טווח הגילאים לקבלת מחזור יכול לנוע מגיל 10-16?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית,
ד''ר יעקב אורבך02/04/2008בהחלט יתכן וזה כנראה גם כל הספור.
אני מניח שהרופא שבצע את הבדיקה יודע מה לחפש במקרים אלו, כך שהבדיקה ודאי תקינה.
יחד עם זאת הייתי מבקש התיחסות שלא נצפה נרתיק מורחב, או מלא בנוזל.
אין שום קשר להתבגרות האב, דרך אגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)