מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא קיבלתי מחזור ואני נוטלת גלולותנערה01/01/2013
אני לוקחת גלולות קלייר, בתחילת החודש פיספסתי 2 כדורים (הם היו בין הראשונים) דילגתי עליהם וקיבלתי מחזור למשהו כמו 5 ימים המשכתי עם הכדורים כרגיל (אפילו בזמן שקיבלתי את המחזור) והגיע סוף החודש ולא קיבלתי מחזור בין חפיסה חפיסה, קיימתי יחסי מין במהלך החודש(בדר"כ מוגנים, אבל לפעמים חבר שלי חודר ללא קונדום בהתחלה ואני לא יודעת עם אפשר להיכנס מזה להריון יכול להיות שנשאר זרע? וכך להיכנס להריון).. אני ממש בלחץ שלא קיבלתי מחזור ואני לא יודעת מה לעשות חבר שלי בצבא ואני ממש מתביישת לקנות בדיקת הריון.. האם לחכות למחזור הבא? ללכת לרופא? אני מפחדת שאני בהריון לחקות למחזור הבא? בבקשה תעזרו לי (בת 16)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי מחזור ואני נוטלת גלולות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל02/01/2013אם לא שכחת בהמשך כדורים, הסיכוי להריון נמוך.
ליתר ביטחון קני בדיקת הריון במקום בו לא מכירים אותך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףמון01/01/2013
שלום
קיבלתי מחזור ב 25/12 קיימתי יחסי מין לא מוגנים אחרי 7 ימים מהמחזור
לקחתי פוסטינור לאחר 17 שעות מהיחסים
מה הסיכויים שאני אכנס להריון במידה ויש ביוץ בימים האלה
ומה המשמעות של פוסטינור במקרה שלי?
אני בלחץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
ד``ר דגנית סמואל02/01/2013אם לקחת את הפוסטינור לפני הביוץ-סיכוי מניעה לא רע.
אם נלקח על הביוץ או אחריו-מגן פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!אן31/12/2012
אממ... שלום.
אני בת 18 ויש לי חבר.
החוד שהמחזור שלי איחר בכמה ימים ונמשך בדיוק יום וחצי ונגמר היום.
אתמול לפני המחזור היו לי כאבי בטן ושלשולים ואז קיבלתי מחזור בבוקר, הדימום נמשך כ8 שעות ונפסק. ואז היו הפרשות חומות שגם הן, תוך יום כבר כמעט ונעלמו...
מאתמול יש לי בחילות נוראיות (משום מה רק בבוקר) עד הצהריים אני לא מצליחה להכניס כלום לפה...
מה הסיכוי שנכנסתי להריון בטעות?
מחזור שלי הוא בד"כ 3-4 ימים
אשמח לקבל מענה במהרה, ותודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה!! - תגובה
ד``ר דגנית סמואל31/12/2012עשי בדיקת הריון ותדעי ללא ניחושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מסיבילילך30/12/2012
מדובר בנערה בת 12 עם דימום וסת ראשון מוגבר במשך שמונה ימים.
(גושים רבים ודימום לא פוסק).פנינו למיון ושם הוצע טיפול בגלולות-נטילת שתי גלולות ביום למשך יומיים.לאחר בדיקה אצל גניקולוג נערות מתבגרות הוצע טיפול חלופי בהקסקפורון עד שישה כדורים ליום ובמקביל לבצע בדיקות דם(תפקודי כרישה) ו-US בטן לבדיקת עובי רירית רחם.חשוב לציין כי הדימום לא פסק, אך קיימת הטבה.מתי יש לבצע את ה-US (בזמן דימום או לחכות לסיום) והאם למרות הטיפול התרופתי עדיין צריך להיות דימום?(טיפול במשך 4 ימים).ספירת דם תבוצע בכל מקרה (במיון נבדק המוגלובין ברמה 12)
אודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מסיבי - תגובה
ד``ר דגנית סמואל31/12/2012את הUS יש לבצע עכשיו ונורמאלי שהדמם לא פסק מייד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות הגלולהאנונימי28/12/2012
שלום ,
אם לקחתי גלולה ב 11 בלילה וב7 למחרת היה לי שלשול , הגלולה עדיין יעילה או שעלי להשתמש באמצעי מניעה נוספים לתקופה הקרובה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות הגלולה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל28/12/2012יעילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלייםנועה25/12/2012
לאחר שהפסקתי להניק (11 חודשים בהם נטלתי גלולות הנקה) רופא הנשים שלי רשם לי פליים. התחלתי ליטול ביום הראשון של המחזור שארך 6 ימים והפסיק. שבוע לאחר ההפסקה הופיע דימום (שי רציני) שלא מראה סימני דעיכה כבר שישה ימים. המשכתי ליטול את הגלולות כרגיל כי חשבתי שהוא יפסיק אבל לא כך... האם להפסיק (נותרו עוד בערך 5 גלולות) ? יכול להיות שהגלולה לא מתאימה לי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליים - תגובה
ד``ר דגנית סמואל27/12/2012תחילת נטילת גלולות יכולה להיות מלווה בדימומים והכתמות בחודשים הראשונים. אני ממליצה לך להמשיך בנטילה. קרוב לוודאי שהתופעה תחלוף בקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמודאגת25/12/2012
בסוף החודש שעבר, יום או יומיים אחרי שסיימתי את המחזור הלכתי לרופאת נשים כדי להתחיל גלולות. היא נתנה לי מינס ואמרה להתחיל כבר באותו יום (ז"א לא בתחילת המחזור כמו שהרבה עושות אלא אחרי) לא פספסתי אף גלולה מאז (אמנם לא בשעה קבועה) אבל בערך אותן שעות בכל יום) אתמול לקחתי את הגלולה הלבנה השנייה ועדיין לא קיבלתי... זה סימן לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל27/12/2012לא.
המשיכי כרגיל .
הוסת תגיע וגם אם לא תגיע זה לא מדאיג במקרה של מינס כי יתכנו גם סבבים ללא וסת מבלי שהדבר יעיד על בעיה.
הכי חשוב שלא שכחת גלולות כי אז אין סיכוי להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת סוג גלולותדפנה23/12/2012
ערב טוב, מחר אני אמורה לסיים את החבילת גלולות (אמילי) . אני סובלת מתופעות לוואי לא נעימות במיוחד והיום כשהייתי אצל רופא הנשים הוא החליף לי לגלולות מסוג בלארה (שאףפעם לא שמעתי עליהן...) . אני מעוניינת לדחות את המחזור כי אני נוסעת הסופש לאילת.. הרופא אמר שאין לי סיבה לדאוג ואני פשוט יכולה לקחת ברצף את הגלולות החדשות ואהיה מוגנת ובלי חשש שאקבל מחזור בזמן החופשה. אין מצב שיהיו לי דימומים? כי אני אומנם ממשיכה עם הגלולות אבל מסוג שונה בלי הפסקה בין חבילה לחבילה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת סוג גלולות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל27/12/2012בלי נדר.
בעיקרון הרופא צודק אך יתכנו לעיתים גם דימומים. במקרה זה אין לך אופציה טובה יותר בנמצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור של ילדה בת 12מימי23/12/2012
שלום רב, בתי קיבלה לפני כשמונה חודשים מחזור ראשון שלא היה מללוה בדימום רב.
מאז לא היה שום דבר.
האם זו תופעה תקינה או שצריך לבדוק? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור של ילדה בת 12 - תגובה
ד``ר דגנית סמואל27/12/2012ס ב ל נ ו ת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.אנונימי22/12/2012
שלום רב. אתמול אני וחברה שליי קיימנו יחסי מין היא על גלולות אבל היא לקחה אנטיביוטיקה ובגלל זה בנוסף לגלולות השתמשנו בקונדום , בשלב מסויים הקונדום נקרע (מאוד מאוד מלחיץ!) יש חשש להריון לא רצוי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה. - תגובה
ד``ר דגנית סמואל22/12/2012לא סביר אם לא שכחה לקחת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותדניאל22/12/2012
שלום, אני נוטלת גלולות מסוג פליים של פמינט והפעם חיברתי חפיסות בגלל הטירונות וחוסר הנוחות שם בזמן המחזור. נטלתי הכל כרגיל אך את החפיסה השנייה חלטתי לקצר זאת אומרת לא ליטול ארבעה גלולות אחרונות בכדי לקבל מחזור ולהתחיל חפיסה חדשה כרגיל. האם זה בסדר? יש בזה סיכון כלשהו? או פגיעה ביעילות הגלולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל22/12/2012פליים ופמינט הם שני סוגים שונים של גלולות.
מה שעשית עם הגלולות הוא בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הופעת מחזור במשך שנה ו3 חודשיםבר21/12/2012
שלום,
המחזור החודשי הפסיק בגופי לפני כשנה ו3 חודשים..
אחרי סידרת בדיקות היום הייתי אצל הרופא שאמר שלפי הבדיקות בלוטת ההיפופיזה תקינה , אך בלוטת היפותרמוס לא . ויש לי חוסר בהורמון ליפטין. לפי מה שקראתי באינטרנט חוסר בהורמון ליפטין גורם להשמנה , חשוב לציין שלאחר 4 חודשים שהפסיק המחזור ירדתי כ5 ק״ג , ואחרי כ4 חודשים מהירידה העלתי 8 ק״ג בתקופה של כ7 חודשים.
האם אכן החוסר בהורמון הוא הגורם להשמנה?
עד לפני הפסקת המחזור משקל גופי היה 45.5-46.5 ק״ג והכל היה תקין . היום המשקל שלי הוא 50 ק״ג והוא יציב כבר כ3 חודשים אך עדיין ההורמון לפטין נמוך !
(אני בת 17 והגובה שלי הוא 1.58)
הרופא אמר שעליי לשקול בין 50-52 , אך עד לפני שהפסיק המחזור משקל גופי היה 46 ק״ג והכל היה תקין , מדוע עליי לשקול היום הרבה יותר בשביל שהמחזור יחזור ?
ומה אפשר לעשות כדי לגרום לעלייה בהורמון ליפטין?
תודה מראש ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הופעת מחזור במשך שנה ו3 חודשים - תגובה
ד``ר דגנית סמואל22/12/2012כאשר הגוף בתת משקל מתחילים שיבושים בוסת מסיבות שונות.
הגבירי את תזונת השומן מן החי (גבינות/בשר) ואני מקווה שכשתגיעי למשקל הרצוי גם המחזור יחזור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!חיילת20/12/2012
שלום, אני חיילת בת 19. כל חודש אני סובלת מכאבי תופת שמשתקים אותי למיטה וגורמים לי לרצות למות. בבקשה - אל תציעו לי כלום. ניסיתי הכל, אני אוכלת בריא, רק תזונה צמחית - ללא אוכל תעשייתי, ללא שומן רווי, ללא סוכר, או קמח לבן, מתעמלת באופן קבוע, דיקור סיני, תמציות צמחיות וכדורים טבעיים וכו'. כמובן שגם הלכתי לבדוק שאין לי את המחלה אנדומטריוזיס ,עשיתי אולטרסאונד ובדיקות דם והכל תקין לגמרי. החלטתי שאני הולכת לעשות את הזריקה סיאנה. אני בתולה ולא עושה שום פעילות מינית (אני ילדה טובה :) ) ומעוניינת בזריקה הזאת אך ורק לצורך הפסקת הווסת. קראתי המון על הזריקה הזאת ואני מעוניינת לעשות אותה. אבל יש תופעת לוואי בה שנורא מפחידה אותי - כתוב שהזריקה גורמת להשמנה, לי זה מאוד חשוב לא להשמין חלילה, האם זה נכון? או שזה רק גורם לתיאבון מוגבר ומכאן הסיכוי להשמנה? או שזה גורם לאגירת נוזלים ? ואם כן אז זה בכמות משמעותית? עוד שאלה שממש חשובה לי. אני בצבא, אז אני לא שייכת לשום קופת חולים אזרחית. אני לא יודעת איך לקבוע תור - למי לפנות בשביל לקבל את הזריקה הזאת. איך אפשר לקבל את הזריקה הזאת דרך הצבא? תודה רבה ויום טוב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! - תגובה
ד``ר דגנית סמואל20/12/2012תופעות לוואי הן דבר שלא ניתן ליצפות את עצמתו מראש. נסי את הטיפול בלווי הרופא שלך שייעץ לך במקרה של תופעות אלו. לגבי הצבא וכיצד הדברים מתבצעים?-דברי עם משקית הת"ש שלך וקבלי ממנה הדרכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה .סמיילי5220/12/2012
היי כולם
אני בת 14 וחצי , יש לי מחזור מאוד מאוד מאוד קשה ....
כשהלכתי לגניקולוג הוא נתן לי גלולות פמינט.
אני משתמשת בהן כבר חודש ועכשיו התחלתי את החודש השני ...
הייתה לי הקלה במחזור אבל יש לי שיינויים במצב רוח אני יכולה לבכות בלי סבה ואז לצחוק ושוב ..., האם הגלולות גורמות לשינויים ?
תודה על העזרה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה דיי דחוף לי ...
סמיילי5220/12/2012אני רוצה לדעת אם להפסיק את השימוש בהן ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אף אחד לא עונה לי כאן ?
סמיילי5223/12/2012??????????
אני באמת בבעיה .
אני בפורום הלא נכון ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה . - תגובה
ד``ר דגנית סמואל27/12/2012יתכן. נסי להחליף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפעם הראשונהענבר18/12/2012
אני בת 17 ולפני כשבוע אני וחבר שלי קיימנו יחסי מין בפעם הראשונה (בשבילי) ...
הייתה המון התרגשות ואהבה וירד לי קצת דם , לא כאב לי כלכך ... לאחר שבוע ניסינו שוב , והפעם הוא לא הצליח להכניס את הפין שלו .... ממש כאב לי , בצורה מטורפת וירד לי שוב פעם דם , חשוב להזכיר שאנחנו ממש משקיעים זמן במשחק המקדים ... ואני רטובה ומגורה כשאנחנו מגיעים לשלב הזה... בסוף הצלחנו להכניס את כולו אבל עדיין כאב לי ואחרי זה הייתה לי תחושה מוזרה וקצת כאבים שם.. האם זה נורמלי ?
עוד דבר, בזמן הסקס לא הרגשתי הנאה כלשהי (לא גמרתי) כמובן שהיה ממש כיף ומקרב ואינטימי אבל לא הגעתי לאורגזמה .. האם זה אומר משהו ?
חבר שלי היה בתוכי בערך 2 דקות ... הוא אמר לי שזה מהר בגלל ששנינו היינו ממש מגורים וזה אחרי חצי שעה של משחק מקדים אז זה מזרז את התהליך ... האם זה נכון? תודההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפעם הראשונה - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה19/12/2012לפי התאור שלך , אין לך משהוא חריג
אם הכאבים יחריפו תני לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)