מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצע מוזר בעור- מגרד ומציק גדל עם הזמןרות08/08/2021
היי לפני שבועיים הפצע הזה יצא לי. התחיל קטן ומגרד (גירדתי חשבתי שזה עקיצה). גדל עם הימים, הגליד והפסיק לגרד (אז חשבתי שעבר) הבוקר חזר לגרד יותר גדול וכאילו כל הגלד נעלם ושוב הוא חזר- מגרד ויותר גדול.
בת 26 מעשנת סיגריות מצב בריאותי טוב לא נוטלת תרופות קבועות לא אלרגית לכלום, מזה שבועיים נוטלת אנטיביוטיקה אוגמנטין 850 מ״ג בגלל דלקת בשיני בינה.
האם נדרש לגשת לבדיקה רפואית או שזה יעבור מעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת תמונה נוספת לשאלתי הקודמת
רות08/08/2021
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה פתאום בחזה ובצואר אחרי היםאורטל07/08/2021
היום ב7.8.21 לאחר שחזרתי מהים ואכלתי כל מיני מאכלים הבחנתי בערב בפריחה בחזה ובצוואר. מרגישה טוב. לא ידועה רגישות.
בת 27
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה בצוואר, לפנות לרופא עור לאבחון
פרופ` חיים ראובני08/08/2021פני לרופא עור לאבחון מסודר.
הצילומים לא משקפים את הבעייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם טבעי לאטופיק אצל ילד בן 5עדי א06/08/2021
הבן שלי בן 5 ויש לו אטופיק דרמטסיס.
האם מותר בגיל 5 למרוח קרם טבעי משולב מהרכיבים הבאים? שיאה, שמן זרעי ענבים,שעוות דבורים,קלנדונלה,גרניום,לבנדר,וקמומיל? או שזה יכול להיות מסוכן בגיל כזה?
אם יש רגישות לאחד החומרים- איך זה יבוא לידי ביטוי ואחרי כמה זמן מהמריחה? יש לו אלרגיה לפנצילין
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם טבעי, אין בעיה בשימוש הזה
פרופ` חיים ראובני08/08/2021אין בעייה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק דרמטיטס0005/08/2021
שלום ד'ר,
הבת שלי בת שנתיים סובלת מאטופיק דרמטיטס מגיל חודשיים,
השתמשנו במשחת אדרמה אחרי ייעוץ עם הרופאה שלה ורופא העור שבקופא אבל שום דבר לא עזר.
ועכשיו זה התפשט בכל הגוף והמצב מאוד מחמיר וקשה..
זה מפריע הרבה על איכות החיים של הבת שלי.. כמעט לא
יושנת בלילה מרוב הכאבים..
בבקשה תעזור לנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק, לפנות לרופא עור ילדים
פרופ` חיים ראובני08/08/2021פני דחוף לרופא עור ילדים אין סיבה שהילדה תסבול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גרד ועור שיצאליאת05/08/2021
שלום , אני בת 41 המון שנים יש לי גרד בפי הטבעת בערך 12, לאחרונה הסתכלתי במראה במקום והבחנתי שיצאה לי חתכת עור מפי הטבעת , כמו סרח עור שיוצא , מה זה יכול להיות? והאם צריך להסיר את זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרח עור, אין צורך בטיפול
פרופ` חיים ראובני08/08/2021אם אמנם זו האבחנה אין צורך בטיפול ( במידה ולא מפריע )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום בבוהן עקב טיפול פדיקורמאיה04/08/2021
שלום, לפני כששלושה שבועות עשיתי לעצמי טיפול פדיקור עם מיכשור בייתי. בטעות נעצתי את אחד המכשירים בבשר שמשמאל לבוהן ונוצר זיהום. יומיים היו אדמומיות, נפיחות וכאבים חזקים מאוד.
רופא משפחה המליץ למרוח סינטומיצין שאכן עזר. הנפיחות ירדה והכאבים חלפו אך עדיין נותרו גוון אדום ונפיחות באזור. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום, לחזור לביקורת אצל הרופא
פרופ` חיים ראובני08/08/2021יש לך רופא מוצלח.. חזרי אליו לביקורת ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנגיוקרטומה ע"ס פורדיסavi03/08/2021
שלום רציתי לדעת האם יש טיפול בהשתתפות הקופה לאנגיוקרטומה ע"ס פורדיס יש לי כמה נגעים בולטים על האשכים ומדי פעם הם מדממים וקשה מאוד לעצור את הדימום תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום, ראה תגובה בפורום האחר
פרופ` חיים ראובני08/08/2021ראה תגובה בפורום האחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה של פצעים שלא עוברתלילי03/08/2021
שלום
הבת שלי בת 11.5 , יוצאים לה פצעונים מתחת לבגדים התחתונים, והמכנסיים
פצעונים מוגלתיים לעיתים, ורוב הזמן פצעונים אדומים. בעיקר מתגבר בקיץ. כרגע מורחת קרם קלנדולה טבעי שקצת מקל.
מה ניתן למרוח? האם זה אסטמה של העור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה שלא עוברת, לפנות לאבחון
פרופ` חיים ראובני08/08/2021פני לאבחון .. כך מתחיל תהליך הטיפול .. לא להיפך ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת ג'ינג'יתדנה01/08/2021
שלום רב,
בתי בת 5 חודשים בעלת שיער ג'ינג'י.
מבקשת לדעת מה ניתן לעשות על מנת למנוע, ככל הניתן, נמשים ונגעים בעור מהשמש.
מאיזה גיל ניתן להשתמש בקרם הגנה והאם יש המלצות נוספות כגון חבישת כובע רחב שוליים או משקפי שמש?
האם עליה להמעיט בקיץ להיות בחוץ ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם הגנה לילדים, כתוב לאילו גילאים
פרופ` חיים ראובני08/08/2021תתייעצי עם הרוקח .. צריך להיות כתוב לאילו גילאים מותר הקרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים במקומות שונים בגוףרון31/07/2021
כתמים פתאומיים בגוף מצ״ב
נודה להבחנה ולהמלצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
פרופ` חיים ראובני01/08/2021צילום בדר"כ מטעה
ממליץ לגשת לבדיקה כללית ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחות לטיפול באטופיק לילדיםעדי29/07/2021
שלום דר. בני בן 5 וסובל בשנה האחרונה מאטופיק..לכל אורך הרגליים ובהתפרצות האחרונה זה היה גם בכל הבטן. קיבל 3 ימי אלוקום לרגליים ו5 ימי בטקרוטן G לבטן..שהעלימו את זה לחלוטין..ועכשיו אנחנו ב 3 שבועות של פרוטופיק על בסיס יומי על כל הבטן ולאורך על הרגליים.
שתי שאלות בבקשה:
1. הוא מקבל טיפול יחסית חזק ועל מקומות ממש גדולים בגוף-כל הבטן והרגליים..וקראתי שפרוטופיק נקשר למחלות סרטן(לימפומה) .. זה נאד מלחיץ. האם טיפול כמתואר מעלה)שילוב של 3 משחות על בסיס יומי לאורך חודש במטבר) יכול לגרום לסרטן או שמא מדובר בילדים שמקבלים טיפולים חוזרים ונשנים כאלו לאורך שנים?
2. האם הטיפול ההומופאתי יכול לעזור?
אני ממש מודאגת מהקשר של הטיפול לסרטן ומהעובדה שאני פשוט לא רואה איך זה אי פעם יעבור לו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטופיק
פרופ` חיים ראובני01/08/2021מעולה מומלץ ועדיף על סטרואידים ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה חסרונותיו של הסטרואידים
עדי01/08/2021איך הם משפיעים על גוף הילד? מערכת החיסון? מה הסכנות בהם? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם צהוב על החזהצחי29/07/2021
שלום, הופיע כתם צהוב על החזה ששבוע לא עובר, יש עוד כתמים צהובים על הגוף, אך חלשים יותר, ללא חבלות. האם אפשר לקבל תשובה מה יכולה להיות הסיבה להופעתם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם
פרופ` חיים ראובני01/08/2021צילום בדר"כ מטעה
פנה לבדיקה כללית ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בעפעפיים/אודם וגירודשרון29/07/2021
סובלת מצריבה/אודם בעפפיים למעלה מ-4 חודשים
באותה תקופה התחלתי לעשות לק ג'ל בידיים
האם יש קשר בין השנייים. (הייתי אצל מומחי עיניים ורופא עור ואין פתרון) בנוסף נבדקתי גם במכון עיניים קיבלתי משחות רבות
ואין פתרון . האם הלק ג'ל הוא הבעיה והגורם האלרגי לתופעה בעפעםיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות ללק
פרופ` חיים ראובני01/08/2021כדי לענות על השאלה עלייך לבצע בדיקת מטלית ( בודקת רגישות גם ללק)..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמטופיברומה אבחנה ברורה לגבי נגעדנה28/07/2021
שלום, יש לי נגע שאובחן על ידי רופא עור כדרמטופיברומה . אך עדיין שלח אותי לייעוץ אצל פלסטיקאי. הפלסטיקאי בדק היטב ואמר שכרגע לא חייבת להוריד אם אני לא רוצה ושאוכל לחזור לביקורת אצל רופא עור בעוד כחצי שנה. מדוע אין אבחנה ברורה שזאת אכן דרמטופיברומה ולמה אני צריכה להיות במעקב? מתי תהיה אבחנה ברורה שזה אכן דרמטופיברומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמטופיברומה
פרופ` חיים ראובני01/08/2021זו אבחנה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות בנוגע לפטריה שאובחנהאבי אביבי27/07/2021
היי , אובחנתי היום עם פטרייה אצל רופא עור , והוא אמר לי לשים קרם פטיר אנטי פטרייתי פעם ביום. השאלות שלי הן
1.האם אני יכול במהלך היום לכסות את הפטריה עם תחבושת או משהו
2. האם אני צריך להחליף כל יום מצעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרקיה
פרופ` חיים ראובני01/08/2021אין צורך בתחבושת או החלפת מצעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)