מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בזיהוי נגעים באיבר המיןגרג20/08/2021
שלום לפני יומיים החלו להופיע נגעים בדמות פצעונים אדומים קטנים ומפוזרים באזור התחתון של הפין. כמאין פריחה.
ללא הפרשה, שריפה במתן שתן או מוגלה. (להלן תמונה)
היום החלו להתפשט מעט לכיוון שק האשכים והירך הפנימית וקצת גרד החל.
רופא עור מתמחה שבדק לא זיהה את הגורם. להערכתו מדובר בפסוריאסיס והפנה לביצוע ביופסיה אולם ייקח עוד מספר ימים עד לקביעת תור.
היות ואני נשא חיובי HIV מטופל undetectabel מטופל ב- ביקטארווי, אני דיי לחוץ.
הרופא המטפל המליץ לבצע בדיקת עגבת (אך הנגעים לא נראים באופן דומה) יבוצע רק בראשון בעוד יומיים.
אשמח אם אוכל לקבל חוות דעת נוספת במידת האפשר.
תודה רבה!
גרג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין אתה בידיים טובות
פרופ` חיים ראובני23/08/2021אתה בידיים טובות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בזיהוי נגעים באיבר המיןגרג20/08/2021
שלום לפני יומיים החלו להופיע נגעים בדמות פצעונים אדומים קטנים ומפוזרים באזור התחתון של הפין. כמאין פריחה.
ללא הפרשה, שריפה במתן שתן או מוגלה. (להלן תמונה)
היום החלו להתפשט מעט לכיוון שק האשכים והירך הפנימית וקצת גרד החל.
רופא עור מתמחה שבדק לא זיהה את הגורם. להערכתו מדובר בפסוריאסיס והפנה לביצוע ביופסיה אולם ייקח עוד מספר ימים עד לקביעת תור.
היות ואני נשא חיובי HIV מטופל undetectabel מטופל ב- ביקטארווי, אני דיי לחוץ.
הרופא המטפל המליץ לבצע בדיקת עגבת (אך הנגעים לא נראים באופן דומה) יבוצע רק בראשון בעוד יומיים.
אשמח אם אוכל לקבל חוות דעת נוספת במידת האפשר.
תודה רבה!
גרג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי נגעים, אתה בידיים טובות
פרופ` חיים ראובני23/08/2021ממה שכתבת אתה בידיים טובות.. סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן וזה פטריה?איילת20/08/2021
שלום רב, לביתי החיילת בציפורניים וסביב העור, טוענת שאחרי ים המלח זה החמיר, מגרד ושורף. את העור סביב האגודל כירסמה מעט. היא חיילת ויש לה תור לרופא עור רק בעוד כחודשיים. האם יתכן וזה פטריה, או אולי אלרגיה ללק ג'ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה, צילומים מטעים. פני לאבחון מסודר
פרופ` חיים ראובני23/08/2021צילומים מטעים...
אנא פני לאבחון מסודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן וזה פטריה?איילת20/08/2021
שלום רב, לביתי החיילת בציפורניים וסביב העור, טוענת שאחרי ים המלח זה החמיר, מגרד ושורף. את העור סביב האגודל כירסמה מעט. היא חיילת ויש לה תור לרופא עור רק בעוד כחודשיים. האם יתכן וזה פטריה, או אולי אלרגיה ללק ג'ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה, צילומים מטעים. פני לאבחון מסודר
פרופ` חיים ראובני23/08/2021צילומים מטעים...
אנא פני לאבחון מסודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע לעור צוואר יבשוייסברג חבצלת20/08/2021
לאחרונה אני שוחה בבריכה וגיליתי שהעור בחלק התחתון של הצוואר שלי מחוספס למגע ואדום,ניסיתי משחה אך ללא שינוי, מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש וסביר שיקרה מהמים
פרופ` חיים ראובני23/08/2021סביר שאכן זה מהמיים קרם לחות פעמיים ביום יעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאול האם מסביב לפין יכולים להיותמקסים בתול20/08/2021
שלום האם מסביב לפין יכול להיות פס ?
או שדבר כזה יכול לנבוע מברית המילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין ופנה לבדיקה
פרופ` חיים ראובני23/08/2021???? פנה לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה עיקשת לאחר הודג'קין לימפומה והשתלת מח עצםאוהד מונצ`רש19/08/2021
שלום רב,
לפני שנתיים סבלתי מפטריה עיקשת על העור מסוג Trichophyton tonsurans שלא הגיבה לטיפולים חיצוניים במשך חצי שנה אך לאחר 5 חודשים טיפול בטרבינאפין הפטריה נעלמה.
מזה כחצי שנה סובל מתופעות עוריות לא ברורות (השערה כרגע פטריה או דאולינג דגו) שמתחזקות לאחר מקלחת (קרה/חמה) למשל, עם התפשטות משמעותית בשבועות האחרונים לרמה של כל פלג גוף עליון, ידיים, בטן, גב, חזה, בעיקר כפלים, מגרד מאוד ומתשפט לאזורים נרחבים בגוף.
רופא עור שלח לתרבית דרך הקופה, יצא שלילי לפטריות, אך עם זאת החליט לתת לי כרגע טיפול בשמפו קטוזול שנראה שכאילו גורם להחרפת הנגעים העוריים והתרחבותם.
יש לציין שבשנת 2012 עברתי השתלת מח עצם עצמית בעקבות הודג'קין לימפומה עם הישנות, כימותרפיה, הקרנות והמון תופעות לוואי אוטואימוניות קשות.
אשמח לאיזו עצה, כיוון או כל דבר שיוכל לעזור לי לקדם את הפתרון של הדבר הזה.
בברכה,
אוהד מונצ'רש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה שאמצא מזור כאן פרופ' ראובני
אוהד מונצ`רש19/08/2021מקווה שאמצא מזור כאן פרופ' ראובני, תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה, נא לפנות לרופא עור נוסף
פרופ` חיים ראובני23/08/2021לא בטוח שזו האבחנה .. פנה לרופא עור נוסף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים על פני גב כף הידמיכל ש.17/08/2021
שלום, לבני בן ה8 הופיעו לפני מספר ימים באופן פתאומי כתמים חומים גדולים על פני גב כף היד (שתי הידיים), הכתמים נראים כשטפי דם כתוצאה ממכה, אך אינם כואבים והוא טוען כי לא ידוע לו מה המקור לתופעה.
מה זה יכול להיות?
תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים כבר עניתי על שאלתך
פרופ` חיים ראובני23/08/2021כבר עניתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחיות עם מראה של שטפי דם על אצבע בכף ידשרון16/08/2021
הי
ביום רביעי בערב הופיעו עג האצבע שלפוחיות עם גרד וכרבים , חמישי בבוקר קיבלתי משחה שם התרופה: TRIDERM (N) CR לאחר יומיים הגרד הפסיק, אבל כל האזור ממשיך להיות אדום מאתמול אני מטופלת גם ב שם התרופה: AMOXICILLIN-CLAVULANIC AC. 875 והרופא פשוט לא יודע מה זה. נגעתי בחתול שליקק אותי/ נגעתי בצמחייה , מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחיות, סביר שמדובר באקזמה
פרופ` חיים ראובני23/08/2021סביר שמדובר באקזמה.
ממליץ לפנות לאבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בקוטר חצי סמ בסוף הגבה.אביבית16/08/2021
שתום לך ד"ר.
יש לי נכד בן חודשיים שמתי לב פתאום שיש לו בסוף הגבה גוש בקוטר חצי ס"מ.
במבט לאחור בתמונות בפלאפון אני רואה שגם בגיל חודש היה לו את הגוש. אם תגדיל את התמונה תראה בסוף הגבה בצד ימין.
אשמח לדעת יותר מה לעשות ומה יכול להיות הדבר?
מאד מוטרדת!
תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה עניתי על שאלתך
פרופ` חיים ראובני23/08/2021עניתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בקוטר חצי סמ בסוף הגבה.אביבית16/08/2021
שתום לך ד"ר.
יש לי נכד בן חודשיים שמתי לב פתאום שיש לו בסוף הגבה גוש בקוטר חצי ס"מ.
במבט לאחור בתמונות בפלאפון אני רואה שגם בגיל חודש היה לו את הגוש. אם תגדיל את התמונה תראה בסוף הגבה בצד ימין.
אשמח לדעת יותר מה לעשות ומה יכול להיות הדבר?
מאד מוטרדת!
תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש, פני לרופא הילדים שיכוון אותך
פרופ` חיים ראובני23/08/2021פני לרופא הילדים שיכוון אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף עור בכף היד לאחר קילוף קישואיםדוצ׳י13/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קילוף עור בידיים לאחר קילוף קישואים
פרופ` חיים ראובני23/08/2021?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן בטור אלכסוןאבנר12/08/2021
הבחנתי במספר נקודות חן שממוקמות אחת אחרי השנייה בקו עד האוזן,שמתי לב לזה רק לאחרונה,לדעתך זה נראה כמו משהו שצריך לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות..
פרופ` חיים ראובני12/08/2021למותר לציין שאין ערך לצילום ללא בדיקת רופא עור.. קדימה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש תודה
אבנר13/08/2021קצת לא ברור לי בשביל מה הפורום קיים,להגיד לאנשים ללכת להיבדק אצל רופא? מה רופא יראה שאתה לא יכול לראות בתמונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת כתם בין הצלעות לחזהRovi09/08/2021
אתמול הופיע לי כתם בין הצלע לשד, הוא לא מגרד, לא עובר בלחיצה ואני מאוד מאוד מאוד מאוד מודאגת, כל התורים לרופא עור רק בעוד המון זמן. הכתם הופיע לי אתמול, מצרפת תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם
פרופ` חיים ראובני12/08/2021רק בדיקה פיזית במשרדו של רופא עור .. תהיה אמינה בהגדרת הבעייה והטיפול ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים שחורים וסגולים בפות מה זה?מיואשת08/08/2021
שלום, אני בת 29. כבר כמה חודשים שיש לי כמה נקודות שחורות קטנות בפות, בשפתיים העליונות. הן בצבע שחור/סגול.
אחת מהן התנפחה מעט (כמו פיטמה קטנה בולטת), והיום יצא ממנה המון דם. כמו מה זה נראה? (צירפתי תמונה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם ישנם נגעים שחורים בפות, פני לרופא עור
פרופ` חיים ראובני08/08/2021פני לרופא עור ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpeg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)