מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול ביובש כרוני בכפות הידיים,uo11/04/2021
היי,
אני בחור בן 30 שסובל כבר מספר שנים ביובש כרוני בכפות הידיים - חייב להשתמש בקרם לחות על בסיס קבוע הרבה פעמים במהלך היום. אם אני לא שם קרם לחות במשך כמה שעות (במיוחד אם במהלכן אני שוטף את הידיים במים וסבון), אני מתחיל להרגיש יובש משמעותי שיכול להגיע גם ל"חתכי קור" בקצות האצבעות ובאופן כללי הרגשה מאוד לא נעימה.
רציתי לשאול כיצד ניתן **לפתור** את הבעיה אחת ולתמיד, ולא להסתפק רק בטיפול בסימפטומים שלה - כמו שאני עושה עכשיו, עם קרם הלחות. האם יש פתרון חדשני, משהו שיכול לעזור לי. בבקשה.
תודה רבה,
תום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש כרוני בכפות רגליים..
פרופ` חיים ראובני18/04/2021האם אובחנת ?
פשוט לנסות למשל ע"י יו לקטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס לאחר טיפול שינייםאבי09/04/2021
שלום רב.
בשנים האחרונות,כל פעם שאני הולך לטיפול שיניים,יוצא לי הרפס בשפתיים במקום קבוע.
אני מקשר זאת לחיכוכים של הכלים שהרופא משתמש בהם ואשר מתחכחים בשפתיים ומגרים את האזור שההרפס יוצא לי כל פעם במקום קבוע.
אם אני מעוניין לקחת טיפול מניעתי לפני טיפול השיניים בכדורים של זובירקס כדי למנוע מההרפס לצאת,מהו הטיפול המומלץ לדעתך?
יום לפני הטיפול?יומיים לפני הטיפול?גם ביום הטיפול ולמחרת?והכי חשוב,כמה כדורים ביום?
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע בזובירקס..
פרופ` חיים ראובני10/04/2021אכן זובירקס זה הפתרון...
לגבי מינון מציע שתתיעצי עם רוא השיניים לגבי המדיניות המועדפת עליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד קילף נקודת חןא08/04/2021
שלום, הבן שלי שונא נקודות חן ויש לו נקודת חן גדולה סמוך לכתף. הוא פשוט קילף אותה, כשראיתי די נלחצתי, רציתי לשאול עד כמה זה מסוכן (כמובן ניהלתי איתו שיחה על העניין והוא הבטיח לא לחזור על כך)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילוף נקודת חן
פרופ` חיים ראובני10/04/2021סביר שהמעשה לא מסוכן.
כדאי לוודא שללא קשר זו אינה נקודת חן מסוכנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור רפוי ומתיחתו חזרה עקב אנורקסיהטלי07/04/2021
שלום פרופ', אם אישה בתחילת שנות ה40 ירדה הרבה במשקל עקב אנורקסיה רבת שנים ולאחרונה הצטבר עור רפוי בעיקר בישבן וקצת בירכיים העליונות (עקב ירידה דרסטית לאחרונה שגרמה לתופעה, עד אז הייתה בתת משקל קטן ולא היה כמעט עור רפוי), אם היא מתחילה טיפול ותעלה במשקל חזרה, האם העור ימתח חזרה ומה לעשות כדי לסייע למתיחה יפה- שילוב ספורט (כוח?) ומריחת ויטמין E או משהו אחר/נוסף? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור רפוי
פרופ` חיים ראובני10/04/2021סביר שמשקל יפתור חלק מהבעייה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פריחה בילדמרים07/04/2021
בן שנתיים וחמישה חודשים. הופיעה פריחה באזור האף והלחיים שדומה כאילו נשרף בשמש...ללא קשקשת או גרד. יש מעט אודם על המצח ...אבל ממש מעט
ללא הופעת חום או מחלה כלשהי. הפריחה נמשכת מזה כ 3 שבועות מסביב לפה ובסנטר אין פריחה.
מה זה יכול להיות ?
איזה בירור מומלץ לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה בילד
פרופ` חיים ראובני10/04/2021ללא בדיקה ומראה עיניים ניתן לחשוב על מספר בעיות ..
לכל אחת גישה טיפולית שונה... גשו להבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פריחה בילדמרים07/04/2021
בן שנתיים וחמישה חודשים. הופיעה פריחה באזור האף והלחיים שדומה כאילו נשרף בשמש...ללא קשקשת או גרד. יש מעט אודם על המצח ...אבל ממש מעט
ללא הופעת חום או מחלה כלשהי. הפריחה נמשכת מזה כ 3 שבועות מסביב לפה ובסנטר אין פריחה.
מה זה יכול להיות ?
איזה בירור מומלץ לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה בילד
פרופ` חיים ראובני10/04/2021ללא בדיקה ומראה עיניים ניתן לחשוב על מספר בעיות ..
לכל אחת גישה טיפולית שונה... גשו להבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם ובתוכו נקודותאמא מודאגת05/04/2021
שלום, הבחנתי השבוע בכתם חום עם נקודות בחלק העליון של הגב של בתי בת ה-14. התקשרתי למספר רופאי עור אך התור הקרוב הוא בעוד כחודש. האם יש סיבה לדאגה? מצ"ב תמונה (הכתם הקטן השמאלי הוא כתם לידה), תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם חום
פרופ` חיים ראובני06/04/2021כפי שציינת , סבלנות.. ואז בדיקה ואבחון ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת עור פמפיגוס וולגריסעינת03/04/2021
לפני כשנה חלה אבי, בן 74 במחלת עור שאובחנה כ"פמפיגוס וולגריס". היינו אצל מספר רופאי עור, אין ספור טיפולים, משחות וקרמים ונראה שהמצב רק מחמיר.
מצרפת תמונות.
אשמח לכל עזרה אבי סובל מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פמפיגוס
פרופ` חיים ראובני06/04/2021ממליץ לפנות לאחד מבתי החולים הגדולים הסמוך לאיזור שלכם..
יש טיפולים .. יעילים..
הפורום איננו מנוף לחיפוש טיפולים לא רלוונטים ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפמפיגוס
עינת06/04/2021כבר היינו באשפוז יום במשך שבועיים בבית חולים. מרחו לו מדי יום משחות וזה זר לתקופה קצרה בלבד.
האמן לי שאם אני פונה לפורומים אינטרנטיים לחיפוש אחר מענה זה אחרי שכלו כל הקיצין ולי קשה לשבת מהצד ולראות את אבי סובל.
אז כן, אני מוכנה ופתוחה לשמוע על *כל* סוגי הטיפולים כולל כאלה שטרם ניסינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע ליובש בעורירון30/03/2021
היי,
לפני שנה הלכתי לרופא עור בנוגע ליובש נקודתי שיש לי ברגל. (הביא לי משחות אבל לא עזר)הדבר גורם לאי נוחות ולעיתים לגרד את היובש, אציין שזה לא מפריע לי לתפקד אך כן מבחינת אסתטית מפריע לי.
אשמח אם ניתן לאבחן על פי הצילום המצורף.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
פרופ` חיים ראובני06/04/2021הטיפול ביובש הו ע"י קרמים או משחות ..
תמונה לא עוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם איברמקטין לפנים 0.5 בת 11רוית29/03/2021
בתי בת ה 11 מורחת פעמיים ביום על פניה איברמקטין.
הבחנתי שבימים האחרונים מצב הפצעים השתפר אך הפנים אדומות מאוד ומגיבות לחום.
האם התופעה מוכרת?
האם יש חלופה באנטיביוטיקה לבליעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באיוורמקטין
פרופ` חיים ראובני06/04/2021כנראה מדובר ברגישות ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
רוית06/04/2021האם יש חלופה לקרם איוורמקטין בתרופה לבליעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לגבי אבחון- גרד שאובחן כאורטיקריהלי28/03/2021
לפני חודשיים וחצי החל גרד שאובחן כאורטיקריה זה בא והולך והאמת שממש יש הטבה ואני לוקחת טלפאסט לפי הצורך .אתמול גיליתי במותן בקו התחתון כתמים אדומים לא מגרדים .נעלמים בלחיצה כמעט בקו העור לקחתי טלפסט זה עבר אבל נשאר סימן ובבוקר קמתימושוב החל טיפה קצת לחוצה כי אני במעקב אונקולוגי .לפני 3 שנים כריתה בלסת בעקבות קרצינומה. האם יש חשש למחלה?מצרפת תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה עבר אחרי שעתיים ונשאר קצת כתם עד למחרת שעבר
שוב אני31/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שחורה על הפין מתחת לכיפהאנונימי27/03/2021
שלום
כבר הרבה זמן שיש לי נקודה שחור על הפין מתחת לכיפה
הנקודה אינה מגרדת או כואבת
לא קיימתי יחסי מין מעולם
בנוסף ישנו פס שחור הייתי רוצה לדעת ממה הם נגרמו ואיך אפשר להוריד אותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע כהה בפין
פרופ` חיים ראובני06/04/2021פנה לאבחון .. כולל בדיקה דרמטוסקופית ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ige בדיקת דם תוצאה- תקינותמעיין24/03/2021
בדיקת דם ige יצא 232 האם זה בסדר? או זה אלרגיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IGG
פרופ` חיים ראובני27/03/2021טווח נורמלי מצוין בבדיקה . אנא תתאמץ ותבחן את התוצאה ..
IGG גבוהה מרמז גם על אלרגיה .... תלןי גם כמה גבוהה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIGg
מעיין27/03/2021IGg 1049
IGa 189
IGm 129* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIGG
פרופ` חיים ראובני27/03/2021טווח נורמלי מצוין בבדיקה . אנא תתאמץ ותבחן את התוצאה ..
IGG גבוהה מרמז גם על אלרגיה .... תלןי גם כמה גבוהה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדעים מוזרים מגרדים על העורדורית24/03/2021
שלום, מזה כ-5 חודשים, מופיעים על הגוף שלי בעיקר בשוקיים ובזרועות כמו עקיצות בצורות מוזרות מגרדות. יש נפיחות בצורות של פסים ועיגולים גדולים וזה מגרד לרבע שעה ולאחר מכן הגרד מפסיק והנפיחות נעלמת כאילו לא הייתה מעולם לאחר יום. הנגעים האלו מופעים לפעמים פעם בשבוע ולפעמים 4 פעמים. אשמח לדעת מה זה ואם יש משחה שניתן לקנות. מצורפות תמונות.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
פרופ` חיים ראובני24/03/2021כנראה מדובר בפריחה אלרגית( אורטיקריה )..
פני לטיפול .. לאחר אבחון ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל משערות על הפין בן 30דן22/03/2021
שלום, אני בן 30 ולפני בערך 10 שנים התחילו לצמוח לי שיערות בחלק האחורי של הפין. בהתחלה זה עוד היה רק בבסיס אבל עם השנים זה מחמיר כי השיער שם נעשה יותר עבה וממשיכות לגדול עוד שערות כלפי מעלה, ואני חושש שזה רק ימשיך להחמיר עם השנים.
אודה להתייחסותך על השאלות הבאות:
1. מה המלצתך לטיפול בנושא? האם לגזור עם מספרים כל כמה ימים יכול לעזור או שרק יגרום לצמיחה של שיער יותר עבה אח"כ? (מציין גם שגזירה עם מספריים במקום כזה זה נראה לי קצת מסוכן)
2. מה גורם לבעיה זו? לכמה אחוז מהגברים בערך יש אותה?
3. לא מוזר שלמרות שאני הרבה אחרי גיל ההתבגרות עדיין צומחות לי שם שערות חדשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שערות על הפין..
פרופ` חיים ראובני24/03/2021זה נורמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)