מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריחה אחרי סקסשני05/12/2010
כבר קרה לי פעמיים שאחרי סקס ומגע של הפין בפנים שלי, יצאה לי פריחה מאד אגרסיבית על הפנים. העניין הוא שזה לא קבוע ובפעמים אחרות עם אותו שותף לא קרה כלום..
יכול להיות שזה צירוף מקרים או שיש איזשהו חומר אצלו או אצלי (המגע קרה גם אחרי שהוא חדר רגיל), שגורם לתגובה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה אחרי סקס - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/12/2010שלום דניאל,
הסיפור מאוד ייחודי ולכן קשה לי אפילו לחשוב על סיבות אפשריות.
עליך לפנות לבדיקת רופא עור מוקדם ככל שניתן לאחר הופעת פריחה כנ"ל להערכה של הממצאים הקליניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהבחנה פפילומטוסיה אוף וולווה מה זהחול04/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בהבחנה פפילומטוסיה אוף וולווה מה זה - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/12/2010התרגום: דבלולי עור על שפתי הערווה.
הערה: בררי האם אין הכוונה לקונדילומות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קעקוע לכיסוי צלקתרון03/12/2010
שלום רב:
יש לי צלקת קטנה באזור החזה בגודל ס"מ וחצי (כתוצאה של שיפשוף על אספלט)
עברה כבר כשנה מאז הגלידה,חשבתי על קעקוע לכיסוי הצלקת המטרה אסטטית מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קעקוע לכיסוי צלקת - תגובה
ד''ר אכי פרידמן04/12/2010אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיעראמא03/12/2010
מאיזה גיל ניתן להסיר שיער באינפרה אדום או לייזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער - תגובה
ד''ר אכי פרידמן04/12/2010ניתן להתחיל בגיל העשרה אך צריך לזכור כי אז יש פעילות הורמונלית הגורמת לצמיחתו של השיער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שיער בלייזר
ליהיא06/12/2010אני יודעת שפרופורציה, הם לא ממליצים על הסרת שיער בלייזר לפני סיום גיל ההתבגרות. הם אמרו לי שזה לא מסוכן, אבל השינויים ההורמונליים שמתחוללים בגוף במהלך גיל ההתבגרות משפיעים על צמיחת השיער, ולכן התוצאות אינן מובטחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים משפשופי נעלייםדניאל03/12/2010
לפני כחודש נעלתי נעליים חדשות והן גרמו לי תוך כדי הליכה לגירוי קצוות כף הרגל האחורי
איפה שהנעל יכולה לנוע כשהיא משוחררת, למטה ולמעלה
שמתי מעט אלכוהול 70 אחוז לחיטוי וויטה מרפן
השאלה האם נהגתי נכון?
עכשיו יש שם עור דק ואדום
האם זה יהפוך במשך הזמן לצבע הטבעי?
ומה ניתן לעשות עכשיו על מנת לזרז את תהליך הריפוי?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים משפשופי נעליים - תגובה
ד''ר אכי פרידמן04/12/2010לא לנעול את הנעלים הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים אדומים בעורדב03/12/2010
מזה כשלושה חודשים הופיעו לי כתמים אדומים על הגב
היום בגב העליון הכתמים כאילו שכחו והם בהירים
הם כאילו נידלקים ונרגעים.
היום בגב התחתון נראה כאילו הם מתקלפים וישנם כתמים אדומים בולטים.
גם ביד הופיעו לי כתמים השבוע, היום בבוקר הם כמעט נעלמו כליל.
לא מגרד ולא כואב.
מה זה יכול להיות?
אילו בדיקות דם מומלץ לעשות?
דב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים אדומים בעור - תגובה
ד''ר אכי פרידמן04/12/2010לצערי ללא בדיקה ואבחון לא אוכל לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת סטרואידיםתמי03/12/2010
שלום,
לפני כחמישה שבועות חזרתי מחול עם אלרגיה חמורה בעור, ולכן קיבלתי זריקת סטרואידים שעזרה לי מאוד.
מאז יש לי תופעות לוואי (שאני משייכת לזריקה מכיוון שהתחילו מייד אחרי). חלקן עברו וחלקן לא:
בצקות ברגליים - השתפר אך לא עבר.
גלי חום - עבר.
רעב מוגבר - עבר
שיעור יתר על הפנים - לא עבר
חצקונים מרובים - לא עבר.
התופעות האלו לא היו לי בעבר! ולכן אני די בטוחה שזה קשור.
שאלתי היא, האם זה הגיוני שחמישה שבועות אחרי הזריקה, התופעות עדיין לא עברו... והאם זה אמור לעבור מעצמו או שעלי לעשות משהו בנידון...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת סטרואידים - תגובה
ד''ר אכי פרידמן04/12/2010זריקות כאלה הם בדרך כלל בעלות השפעה למשך כחודש לכן המתיני עוד זמן מה עד להעלמות התופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי בדיספטיל פורטה-שאלה?רועי02/12/2010
אני בן 17,
שלום הרופא עור שלי נתן לי מירשם של דיספטיל פורטה לקחת 2 ביום למשך חודש..
מישהו שמע על הכדורים האלה?כול כדור מכיל:
TRIMETHOPRIM 160MG
SULFAMETHOXAZOLE 800MG
בעלון הצרכן לא מצויין שזה לאקנה ומחלות עור..
מצויין שזה לטיפול אנטי-בקטריאלי בדרכי השתן ודרכי הנשימה ומין..
מישהו שמע על התרופה הזאת?
תופעות לוואי??
תודה,רועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו?
רועי03/12/2010???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי בדיספטיל פורטה-שאלה? - תגובה
ד''ר אכי פרידמן04/12/2010הכדור ותיק, מוכר ולעיתים יעיל בטיפול לאקנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת ברגלייםדדי01/12/2010
שלום
8 אצבעות הרגליים עם ציפורניים "קרניות" (ו-2 בריאות).
כמו כן, יש לי פטרת בין האצבעות אשר לעתים מחמירה עד כדי פציעת העור.
בבדיקה ציפורניים מסוג Fungi Culture 1 נכתב:
"במשטח ישיר נראו קורים"
ואח"כ:
"אין צמיחה של פטריות פתוגניות".
מה המשמעות של התוצאות?
האם יש טיפול חיצוני לטובת הענין?
תודה מראש
דדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת ברגליים - תגובה
ד''ר אכי פרידמן04/12/2010המשמעות היא שקיימות פטריות אך המעבדה לא הצליחה להצמחין. קיימים טיפולים חיצוניים - פנה לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםחסוי01/12/2010
שלום יש לי איזה פצע קטן אדום מתחת ללשון האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר אכי פרידמן04/12/2010לצערי ללא בדיקה ואבחון לא אוכל לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחיות בפניםדדי30/11/2010
שלום
מידי פעם צצים שלפוחיות בפני, לפעמים באיזור הסנטר ולפעמים בלחי.
בד"כ זה נעלם לאחר מספר ימים.
איך ניתן לדעת מה הגורם לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחיות בפנים - תגובה
ד''ר אכי פרידמן04/12/2010לצערי ללא בדיקה ואבחון לא ניתן לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס זוסטרלי30/11/2010
אני בת 30, אתמול אובחן כי יש לי הרפס זוסטר. יש לי אדמומיות/פריחה באיזור הצוואר.
נתנו לי כדורים זובירקס 800מ"ג 5 פעמים ביום לשבוע ומשחה פוסיד פעמיים ביום ל 10 ימים.
רציתי לדעת מתי זה מפסיק להיות מדבק מהרגע שיוצאת האדמומיות?(יש לי 3 ילדים)
לאחר כמה ימים של טיפול מפסיקה ההדבקות?
האם הכדורים האלו גורמים ליובש בעור?
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס זוסטר - תגובה
ד''ר אכי פרידמן04/12/20101. התופעה מדבקת אך ורק לכאלו שטרם חוסנו או טרם חלו באבועות רוח (בהנחה שהבחנת הזוסטר נכונה).
2. הכדורים אינם גורמים ליובש בעור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום בפה, מין אוראליאלון ש.29/11/2010
שלום
אני בחור בן 38 בדרך כלל בריא. נשוי.
החל מיום שבת בבוקר התחילה לשרוף לי הלשון והיא קצת כואבת גב
וזה מקשה לאכול וגם מפריע בדיבור.
כמו כן רק בצד שמאל של הכניסה לגרון יש כאב בבליעה.
היום יום שני וזה מחריף.
יש גם תחושת חולי קל חולשה וקצת כאב בגוף. אין חום.
כמו כן, אתמול ראיתי שבחיך העליון הופיעו כמה עיגולים אדומים של כ 3-5 ממ.
היום נוספו עוד ויש כ 8 כשהגדול כמעט 7-8 ממ גודל. רובם רק אדום
אבל הגדול יש בו גם קצת לבן בפנים. זה לא כואב כמו אפטה במגע.
הייתי הבוקר אצל אא"ג בקופ"ח, בדקה אותי דרך האף בצד שמאל לגבי הכאב בבליעה. ממצאים
פה לוע תקינים. בבדיקת FO מימצא של lingual tonsillitis
אודם באיזור של סופראגלוטיס, לרינקס תקין.
המליצה רפאפן VK 500 מג 4 כדורים ביום 2 יחד כל פעם.
היא לא ראתה את העיגולים בחיך שכחתי להגיד לה.
יצאתי משם עשיתי ספירה ושקיעה.
בספירת הדם הכל תקין.
WBC = 8
NEUT = 60
LYMP= 27.8
כל היתר בנורמה
ESR = 18
שבוע לפני שהתחילו התסמינים קיימתי יחסי מין אוראליים עם אשתי.
היא בחורה בריאה ואין לה איזה רגישות באיזור הנרתיק.
1.האם יכול להיות שנדבקתי בזיהום חיידקי / פטרייתי מהנרתיק
וזה הגורם לעיגולים על החיך ולדלקת בשקד הלשוני?
האם עובדה זאת מעידה על בעיה במערכת החיסון שלי?
2. האם זה נכון לקחת אנטיביוטיקה רפאפן VK וזה יתאים גם למקרה ומדובר במשהו שנבדקתי ביחסי המין? רופא המשפחה אמר לי עזוב לא צריך אנטיביוטיקה אין לך חום וספירת דם תקינה. האאג אמרה שצריך לקחת כי זה חיידקי.
מה דעתך?
תודה!
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום בפה, מין אוראלי - תגובה
ד''ר אכי פרידמן04/12/2010ראה תשובתי בפורום השני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בזיבהנמרוד29/11/2010
האם ניתן להידבק בזיבה כתוצאה ממציצה (אם רק מוצצים לי)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות בזיבה - תגובה
ד''ר אכי פרידמן04/12/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות לפטריה בציפורן כף הרגלג29/11/2010
שלום ד"ר,
נבדקתי לפטריות באחת מציפורני כף הרגל. בבדיקה הראשונית נכתב: "במשטח ישיר נראו קורים וספורות של פטריות". בתשובה לגבי התרבית שהתקבלה לאחר כ-6 שבועות נכתב: "לא צמחו פיטריות". כיצד זה יתכן? האם לחזור לרופא עור? כשאני מסתכל על הציפורן זה לא נראה כמו פטרייה (הלכתי לרופא ולבדיקה כי זה נראה חשוד בהתחלה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרות לפטריה בציפורן כף הרגל - תגובה
ד''ר אכי פרידמן04/12/2010הדבר אפשרי בבדיקה מיקרוסקופית ניראים חלקי פטריה (קורים וספורות). התופעה שבה תרבית הגידול הינה עקרה לאחר 6 שבועות היא די נפוצה ואינה שוללת את קיום הפטריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)